ח"כ בלומנטל הורשעה בשוחד בחירות
אחרי שלוש שנים (ושעות ארוכות של שתיקה), הגיע משפטה המתוקשר של ח"כ נעמי בלומנטל לסיומו. ההרשעה: שוחד באמצעות קניית חדרים במלון סיטי טאואר, וכן הדחת עדים ושיבוש הליכי משפט. בהכרעת הדין, דחו השופטים את גרסותיה של בלומנטל באשר להתנהלות האירועים, וקיבלו את גרסת נהגה לשעבר אבי אוסקי. לדבריהם: "אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר?"
השופטים קבעו כי ח"כ בלומנטל שיקרה לאורך כל הדרך והרשיעו אותה: בית משפט השלום בתל אביב, בהרכב מיוחד של שלושה שופטים זיוה הדסי –הרמן, רחל גרינברג ודן מור, הרשיעו הבוקר (יום ב') את חברת הכנסת וסגנית השר לשעבר נעמי בלומנטל בעבירות שוחד בחירות, שיבוש הליכי משפט והדחה בחקירה. היא זוכתה מעבירה קלה יותר (אחרת) של שוחד בחירות. העונש המקסימלי על כל העבירות יחד הוא שבע שנות מאסר. הפרשה אירעה ב-2002 כאשר בלומנטל מימנה מפגש של פעילי מרכז ליכוד במלון, לקידום סיכוי בחירתה בפריימריז במפלגה.
למרות דבריו הקשים של בית המשפט המשיכה ח"כ בלומנטל, אשר היתה מלווה בבני משפחתה וחברים, לחייך ולא הסכימה (שוב) לדבר עם התקשורת אודות הפרשה.
גם היום מחייכת. צילום: ירון ברנר
בהכרעת הדין, מתחו השופטים ביקורת קשה על התנהלותה של בלומנטל ואמרו כי צר להם כי הנאשמת בחרה באופן לא ראוי בזכות השתיקה. לאורך כל הכרעת הדין, על פני 200 עמודים, השופטים דחו שוב ושוב את גירסתה של בלומנטל וקבעו כי היא אינה אמינה וקיבלו את גרסת נהגה לשעבר, אבי אוסקי, ששימש כעד מדינה בפרשה.
השופטים קבעו כי נוח היה לבלומנטל להטיל את האחריות על האנשים שעובדים עבורה והיא אינה נושאת על עצמה כל אחריות. בית המשפט קבע כי לבלומנטל היתה מודעות מלאה לביצוע המעשים וכי היא פעלה בדרך עבריינית של תיאום גירסאות ביחד עם הנאשם השני בפרשה מיכה אלנקווה.
השופטים ציינו כי "צר לנו כי הנאשמת, המייצגת גם אותנו בבית המחוקקים, בחרה לנהוג באופן לא ראוי, בלשון המעטה. לאחר שעברה את העבירה של שוחד בחירות, נקטה בשרשרת של פעולות להסתרה והצפנתה כשהיא מדיחה לעבירות נוספות את שותפיה לעבירה, ביניהם את הנהג העובד בשירותה, הכפוף למרותה ואשר חפץ ביקרה".
השופטים ציינו עוד: "בלומנטל מסתתרת מאחורי החומה הבצורה של זכות השתיקה ובמהלך המשפט היא מסירה מעצמה אחריות, מטילה אותה על כתפי העובדים הנאמנים לה ועיקר העיקרים חוטאת לאמת פעם אחר פעם, כל חטא אפשרי. ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר?".
התובעת במשפט, רות ארז, אמרה בעקבות הכרעת הדין כי חשוב להזכיר כי המסר העולה מהכרעת הדין כי "בית המשפט שם תמרור אזהרה בפני הבוחרים ואומר כי אין מתנות חינם וכל טובת הנאה נועדה להשפיע על שיקול דעתם".
אסתר, אמו של אבי אוסקי, עד המדינה בפרשה, היתה היום נרגשת מאוד לשמוע כי בית המשפט קבע כי בנה דובר אמת ואמרה שגם אבי נרגש מאוד: "הבחור הזה הפך למתוסכל בעקבות הפרשה הזו, היה לו מאוד קשה כל החודשים האלו, היא באמת ניצלה את התמימות שלו. הוא מאוד נרגש. הוא בחור טוב".
פרשת סיטי-טאוור
כזכור, בלומנטל סיכמה עם פעיל הליכוד מיכה אלנקווה כי תממן אירוע של חברי מרכז במלון שרתון סיטי טאואר ברמת גן, וכי במהלך המפגש יפעל אלנקווה לבחירתה של בלומנטל בבחירות הפנימיות בליכוד. הדברים סוכמו בפגישה בין השניים בדצמבר 2002, לפני הפריימריז בליכוד.
לאחר המפגש יצר אלנקווה קשר עם מנהל המכירות של המלון והזמין 15 חדרים. הוא הבטיח למנהל כי התשלום ייעשה במזומן באותו הערב, ואכן, כך על פי כתב האישום, ממש באותו ערב נסעה בלומנטל עם נהגה אבי אוסקי, אשר הפך לעד המרכזי נגדה במהלך המשפט, לסניף בנק הפועלים ברמת אפעל הסמוך לביתה. בסניף משכה בלומנטל כסף מחשבונה ומסרה אותו לאוסקי בסכום כולל של 12 אלף שקלים. בכסף הזה הורתה לו לשלם עבור החדרים. בבחירות הקודמות דורגה בסופו של דבר בלומנטל במקום ה-9 והמכובד ברשימה לכנסת.
כתב האישום קבע כי במעשיה נתנה בלומנטל שוחד לאלנקווה ובאמצעותו גם למוזמנים למלון, וזאת על מנת להשפיע עליהם להצביע עבורה בבחירות בליכוד. בהמשך, כאשר דלפו פרטים על האירוע לתקשורת, נפגשה בלומנטל עם אלנקווה ואוסקי בחניון בגעש, שם סיכמו ביניהם כי במידה ותפתח חקירה משטרתית, הם יאמצו גרסה שקרית. בלומנטל הורתה לשניים, כך על פי כתב האישום, לדבוק בגירסה שקרית בכוונה להכשיל חקירה פלילית ולהביא לידי עיוות הדין ולמסור בחקירה הודאות שקר.
לאחר תקופה ארוכה בה שמרה בלומנטל על זכות השתיקה, פתחה סוף סוף את סכר פיה ב-20 בינואר אשתקד, עת העידה בבית המשפט. "אני בן אדם טוב, לא בן אדם רע. אני אדיבה ומדברת בנימוס", הסבירה לבית המשפט.