העבודה נגד פרס איציק ורמון
המאבק המשפטי מטפס מדרגה. במפלגת העבודה לא מתכוונים לעשות חיים קלים לפורשים ואספו עשרות עמודים על אופן פרישתם של פרס איציק ורמון. המטרה: סיכול התמודדותם לכנסת הבאה בכל מחיר. האמצעי: עתירות בצרורות לוועדת הבחירות. בדרך לבג"ץ?
אם נדמה היה עד כה שמפלגת העבודה מתכוונת "לשכוח" לשמעון פרס, לוותר לדליה איציק או לעשות חיים קלים לחיים רמון על שנטשו לטובת לקדימה, הרי שהלילה (יום ב') מתברר שלא כך הם פני הדברים. בעבודה נערכים בימים אלה להגברת המאבק המשפטי נגד שלושת הפורשים בניסיון למנוע מהם להיות חלק מרשימת קדימה לכנסת הבאה.
ביום שלישי הקרוב צפוי עו"ד אמנון לורך להגיש בשם מפלגת העבודה עתירה לוועדת הבחירות המרכזית, בדרישה למנוע את בחירתם של פרס, רמון ואיציק כחברים בכנסת הבאה.
לא מדובר במהלך המשפטי הראשון והיחיד המתנהל בעניין זה. לפני כשבועיים הגיש עו"ד אלדד יניב, יועצה המשפטי של העבודה, עתירה דומה לוועדת הבחירות המרכזית. בעקבות עתירתו של יניב הורתה השופטת דורית בייניש לקיים ביום רביעי הקרוב דיון שבמוקדו שלושת פורשי העבודה.
במקביל אסף עו"ד לורך בשקדנות חומרים המצטברים לכדי עשרות עמודים המלווים את פרישתם של השלושה ממפלגת העבודה, כאשר המטרה המרכזית היא להוכיח שהשלושה לא פעלו בתום לב כאשר בחרו שלא לפרוש מכהונתם כחברי כנסת בכנסת הנוכחית, בסמוך לפרישתם ממפלגת העבודה ולמעברם לקדימה, כפי שקובע החוק.
בעבודה מקווים
להוכיח כי השלושה פרשו מן הכנסת רק לאחר שהתברר להם כי אם לא יעשו כך, הם לא יוכלו לכהן כשרים בממשלה הנוכחית וכח"כים מטעם קדימה בכנסת הבאה. בעבודה מקווים כי בסופו של דבר ישתכנעו הערכאות הנוגעות בדבר כי פרס רמון ואיציק ידעו גם ידעו כי אינם יכולים להמשיך לכהן כחברי כנסת בכנסת הנוכחית, אולם משכו זמן ופרשו רק לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, פרסם חוות דעת לפיה השלושה לא יוכלו להתמנות לשרים בממשלה הנוכחית.
גורמים בכירים במפלגת
העבודה אומרים כי ברור לכל שהשלושה פעלו בחוסר תום לב מוחלט, למרות שידעו היטב כי אינם יכולים להמשיך לכהן בכנסת הנוכחית וכי עליהם לפרוש מהכנסת כמתבקש. מצב זה, אומרים הגורמים, אמור להציב אותם במקום לא נעים ובסופו של דבר להביא לידי כך שלא יהיו חברי כנסת מטעם קדימה בכנסת הבאה.
את חיים רמון מייצג עו"ד איתן הברמן, יועצה המשפטי של קדימה, ואילו את פרס ואת דליה איציק מייצג עו"ד רם כספי, שכבר לאחר הגשת העתירה שהגיש עו"ד אלדד יניב ביקש הארכה על מנת להכין עצמו לדיון ולהגן על לקוחותיו. מזכ"ל העבודה, חבר הכנסת איתן כבל, סרב להתייחס לפרטי העתירה אולם אישר את קיומה ואמר כי העבודה תפעל בדרכים המשפטיות הקיימות כדי להוכיח שהשלושה פעלו בחוסר תום לב כאשר לא פרשו מהכנסת.
נדמה שעל כל הכרעה של ועדת הבחירות, לכאן או לכאן, יאלץ בסופו של דבר בג"ץ להכריע.