שתף קטע נבחר

  • חדשות וכתבות
 

משתיק קול לסלולרי: למה לא בארץ?

מדברים לצידכם בסלולרי באמצע הסרט? ליפנים יש כבר משתיק קול, בישראל זה (עדיין?) מנוגד לחוק. כל הפתרונות

אתם יושבים בקולנוע, קופסת פופקורן ביד, צופים להנאתכם בשובר הקופות ההוליוודי שכולם מדברים עליו. ואז מהדהד רינגטון מעצבן באולם החשוך, ובחור שיושב שתי שורות לפניכם שולף מכשיר מהכיס: "אחי, מה המצב?". 

 

אח, אתם חושבים לעצמכם, אילו רק היה לי בכיס איזה כפתור קטן, שישתיק את האידיוט אחת ולתמיד. לכם אין את כפתור הקסמים הנכסף, אבל אם הייתם יפנים, יכולתם לרכוש משתיק קול כזה, ואפילו במחיר סביר. תמורת כ-70 דולר אפשר למצוא בארץ השמש העולה מכשיר זעיר, שבמרכזו כפתור. לחיצה קטנה משתיקה את כל השיחות הסלולריות שבסביבה.

 

במצב סוללה חסכוני פועל משתיק הקול למשך 70 שניות, שדי בהן כדי לנתק את השיחה המטרידה המתנהלת לידכם. אם הוא פועל ברצף, יכול המכשיר להשתיק את כל השיחות המתנהלות בטווח של שלושה מטרים מהמשתמש למשך ארבע שעות תמימות. מספיק בשביל סרט באורך מלא.

 

למרבה הצער, את משתיק הקול הזה לא תראו בבתי הקולנוע הקרובים למקום מגוריכם. החוק הישראלי אינו מתיר שימוש בחוסמי שידורים.

 

שיבוש שדר סלולרי כמוהו כגניבה של תדר השידור הנמצא בבעלות חברה מסחרית, תדר שרק היא רשאית לעשות בו שימוש. מכאן, שהיחידים שיכולים מבחינה חוקית לחסום שידורים הם המפעילים עצמם, וקשה לראות איזו סיבה תהיה להם לעשות את זה.

 

הציוד זמין

 

בארה"ב המצב די דומה: האיגוד האמריקני של בעלי התיאטראות ביקש מהוועדה הפדרלית לתקשורת (FCC) לאפשר לו להתקין ציוד שישבש את פעילות הטלפונים הסלולריים באולמות הקולנוע. כמו בישראל, גם בארה"ב התקנה של ציוד שכזה אינה מותרת במסגרת החוק, אולם לבעלי התיאטראות יש סיבה טובה לרצות לשנות את המצב הקיים.

 

לדבריהם, הטלפונים הניידים מרחיקים צופים, ומשבשי השידור דרושים כדי לחסום התנהגות גסה ולהחזיר את הקהל לאולמות. מנגד, איגוד התקשורת הסלולרית והאינטרנט כבר הביע את מחאתו, והודיע שייאבק בהתקנת מכשירי השיבוש.

 

הם מצביעים על כך, שברגע שמתקנים שכאלו ישווקו באופן חופשי, לא ניתן יהיה למנוע מאיש לשבש את הקליטה דווקא במקומות שבהם היא חיונית במיוחד. אלא, שלמרות האיסור החוקי נראה ששיבוש השידורים בארה"ב הרבה יותר נפוץ ממה שנראה לעין. הציוד זמין, לא יקר, ולמשתמש הסלולרי אין דרך לגלות שמישהו מפריע לו.

 

לא לשבש - לחסום

 

הפיתרון היחיד הקיים, נכון לעכשיו, הוא חסימת השידורים מראש. מתברר, כי חסימת השידורים חוקית (לפחות בארה"ב), כיוון שבאופן פעיל לא נגרם נזק לאיש ואף אחד לא משתמש או פוגע בתדרים שהם הקניין של החברות המסחריות.

 

חסימת שידור יכולה להתבצע באמצעים פשוטים מאוד, כמו פרישת רשת ברזל על פני כל קירות ודלתות האולם וחיבור איכותי להארקה. הרשת המתכתית תמנע ממי שיימצא בחדר לקבל או להוציא שיחות סלולריות מהמקום.

 

גם את החלונות ניתן לחסום: מספר יצרניות מציעות כיום זגוגיות שקופות החוסמות קרינה. למי שלא מעוניין להחליף את כל החלון, אפשר להדביק על הזגוגית הקיימת ציפוי UV, שחוסם כמעט לחלוטין את השידור בתדרי סלולר נפוצים. בשוק אפשר גם למצוא יריעות ניילון חוסמות, או גלילים של פוליאתילן שיוצרו מראש כדי להעניק איכות חסימה גבוהה.

 

מהנדסי אוניברסיטת איווטה היפנית בנו אפילו לוחות עץ סופגי קרינה. הלוחות מכילים גרגירי ניקל-אבץ, שחוסמים גלים אלקטרומגנטיים. המטרה היא לשווק אותם כשיטת חסימה זולה, זמינה וקלה מאוד להתקנה. בעתיד נוכל להיכנס לכל חנות לחומרי בניין ולקנות לוחות עץ סופגי קרינה לפי המטר.

 

כרטיסים על הדרך

 

אם כבר מדברים על קולנוע, MobilRelay האמריקנית הציגה שירות בשם MBO (ראשי התיבות של "קופה ניידת"), המאפשר לרכוש כרטיסי קולנוע בעזרת הטלפון הנייד ודפדפן WAP רגיל.

 

איפה פה החידוש? MBO מאפשר לקבל את כרטיס הקולנוע ישירות אל המכשיר הסלולרי. כך אפשר להשלים את כל תהליך הרכישה בעזרת הטלפון הנייד - בלי לגשת לקופת הקולנוע או להתעכב ליד המכשירים האוטומטיים שלידה כדי להדפיס כרטיסים "אמיתיים", שהוזמנו בטלפון או דרך האינטרנט.

 

הממשק של MBO מאפשר לבחור בטלפון את אולם הקולנוע, הסרט הרצוי, שעת ההקרנה וכמות הכרטיסים, ולבצע את הרכישה בעזרת כרטיס אשראי בחיבור מאובטח. בתום התהליך, מתקבלת במכשיר הודעת טקסט המכילה קישור. לחיצה על הקישור, ועל המסך יופיע ברקוד, המשמש כרטיס קולנוע לכל דבר.

 

כל שנותר הוא להגיש את הטלפון לסדרן. הסדרן יסרוק את הברקוד שמופיע על המסך, יאמת את הנתונים, ויאפשר לצופים להיכנס.

 

ואצלנו, קצת יותר בקטן, השיק קומפלקס בתי הקולנוע "סינמה סיטי" מערכת טלפונית, שמאפשרת הזמנת כרטיסים בעזרת זיהוי דיבור. כל שצריך לעשות הוא לומר בקול את שם הסרט, שעת ההקרנה ומספר הכרטיסים הדרוש, והמערכת תבין ותשריין עבורכם את המקומות המיועדים, ללא צורך בניווט קולי מסורבל בין תפריטים.

 

הכרטיסים אמנם לא נשלחים לנייד, אבל פשוט להזמין אותם גם בזמן נסיעה למשל. השירות משתמש בטכנולוגיית זיהוי הדיבור של חברת NSC הישראלית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
CX 200 Portable Director II Cell Phone Jammer. משתיק קול
MBO. רוכשים כרטיס דרך הסלולר
מומלצים