שתף קטע נבחר

 

ריקוד מסוכן

הכוכב של "נולד לרקוד", אור כחלון, התמוטט השבוע ואושפז פעמיים בבית חולים. האם הריאליטי דוחף את כוכביו הצעירים רחוק מדי?

ההכנות לגמר התוכנית "נולד לרקוד" שייערך בשבוע הבא בעיצומן - הלחץ גובר - ויש מי שמשלם את המחיר: הכוכבים הצעירים, שלא תמיד עומדים בעומס הרגשי והפיזי שמוטל עליהם.

 

בסוף השבוע הקפיץ אור כחלון את צוות התוכנית, כשהתעלף מיד לאחר חצי הגמר. כחלון הובהל לבית החולים, נח, אבל בהמשך אושפז בשנית ללילה בשל תשישות. ביום רביעי הוא חזר בכוחות מחודשים לאימונים. "אני עדיין צריך לקחת אנטיביוטיקה", הוא אומר ל-ynet, "התחזקתי. ברור לי לגמרי שהתמוטטתי בגלל לחץ. לא אכלתי נכון ולא ישנתי מספיק. כשאני עובד, אני משקיע 150 אחוז, ומבלי לשים לב התחלתי לפגוע בעצמי. כל הזמן עבדתי בסטודיו עד שהתחלתי להבין שמתנפח לי הגרון. דרשתי מעצמי הרבה מעבר לדרישות התוכנית".

 

בדרך כלל, מי שלוקח אנטיביוטיקה, מצווה לנוח ולא להתאמץ, אבל את הגמר הרי אי אפשר לדחות, וכחלון בן ה-17 הוא אחד הכוכבים הגדולים בתוכנית, שלא תמהר לוותר עליו. האם הלחץ שמופעל עליו ועל שאר הכוכבים בתוכניות הריאליטי הכוללות תחרות אינו מוגזם לעתים, בעיקר כשמדובר במתחרים כה צעירים?

 

זו אינה הפעם הראשונה בה מתמודד מתמוטט בריאליטי. בעונה האחרונה של כוכב נולד, התעלף שלומי סבן בשידור חי מיד לאחר שהודח מהתוכנית. בתוכנית אחרת, "פרויקט Y", הייתה זו מיכל שפירא שסבלה מהתמוטטות עצבים. עקב כך היא הוצאה מהווילה בה תועדו חיי המתמודדים, והוחזרה לאחר שלושה ימים.

 

כמעט בכל תוכניות הריאליטי המתמודדים מנותקים מסביבתם הטבעית ויוצאים למסע חדש ומפחיד לעתים. ההפקה שמודעת לכך מצמידה להם צוות העומד על המשמר, אבל לא תמיד זה מספיק. מאחורי הקלעים של "נולד לרקוד" יש תמיד צוות רפואי, וניתנת למתמודדים גם אפשרות לפנות לייעוץ פסיכולוגי. הרקדנים הצעירים גם מרבים להיעזר ברפואה משלימה הכוללת מסאז'ים בין אימונים, דיקורים סיניים ולקיחת ויטמינים. לאחר כמה שעות אימון, מתברר, נוטלים כמעט כל המתמודדים באופן קבוע - "פולן", ויטמין שעשוי מאבקת פרחים ומכיל את כל המרכיבים התזונתיים הדרושים לקיום הגוף, וביניהם: חלבונים, שומנים, מינרלים וויטמינים.

 

"בכל מקום שיש בו מקצועיות ותחרות, יש גם מאמץ נפשי", אומרת ל-ynet אחת מהמתמודדות שנופתה מהתוכנית "נולד לרקוד", "רקדנים, ובמיוחד רקדנים צעירים, רגילים לעבוד במהלך השנה בנוחות, הם לוקחים את הריקוד צעד אחר צעד. אבל כשפתאום מגיעים לתחרות כזו, צריך המון כוח נפשי, המון אנרגיות, זה לא שיגרתי. אני מאמינה שהמצב הרפואי של אור כחלון נבע מהמאמץ הנפשי והפיזי שמתערבב".

 

גם מחוץ לווילה המפוארת של "פרויקט Y"  עמדו בכוננות צוותי מד"א ושני פסיכולוגים שלמדו את הדיירים מקרוב ותיקשרו איתם. אחת מהם היא הפסיכולוגית יעל דורון. "כל תוכנית ריאליטי שמכבדת את עצמה צריכה לתת שירות פסיכולוגי", אומרת דורון, "בהפקת 'פרויקט Y' נעזרו בנו גם באודישנים, ומאוד כיבדתי את זה, כי אכן הקריטריונים הנפשיים היו מאוד חשובים. גם ב'נולד לרקוד' ישנה מוטיבציה גדולה של המתמודדים להתפרסם וכל שבוע הקהל בוחר לנפות מישהו, יש לזה השפעות נפשיות אדירות, יש כאלה שמתמודדים עם זה בצורה טובה, ויש כאלה שלא, וזה יכול להפוך ממש טראומטי. הפחד הוא בעצם איך אדם יקבל את הכישלון ויארוג לתוכו את סיפור חייו, איך הוא יתייחס לעצמו ולחייו אחר כך. כמובן שיש הבדל בין ציפיות המתמודד לבין מה שהוא מקבל בפועל".

 

"אני מאוד מתלהבת מהצורה שבה צביקה הדר משחרר את המתמודדים", מוסיפה דורון, "בעזרת כמה מילים קטנות בשידור חי, הוא עושה זאת עם הרבה תבונה, חום ואנושיות, הם אולי לא שומעים את זה מרוב התרגשות, אבל הם ודאי צופים בפרק בבית אחר-כך ומבינים".

 

"אין ספק שהרקדנים נתונים גם ללחץ פיזי וגם ללחץ נפשי הרבה מעבר למה שהם רגילים", אומר הרקדן והכוריאוגרף עידו תדמור, משופטי התוכנית "נולד לרקוד", "הרקדנים האלה נתקלו בשינוי כל כך דרסטי ומהותי בחיים שלהם. אני לא חושב שמבחינה נפשית ופיזית הם היו מוכנים לזה, בטח שלא בתחילת התוכנית. הם כל הזמן נתונים ללמידה חדשה, הגוף לומד דברים חדשים, וכשזה קורה על המסך, מול כל המדינה, זה לא קל".

 

זה לא קצת מוגזם לפעמים?

 

"כן, קרו מקרים של הגזמה", מודה תדמור, "אך חשוב לזכור שלומדים מכל דבר. והלמידה מהתוכנית היא בעצם מחקר מדהים של עולמו של הרקדן. אפילו אני, אחרי הרבה שנות ריקוד, למדתי המון דברים חדשים. המתמודדים מאוד פתוחים ללמידה, הם נורא רגישים, אבל ודאי שלא לוקחים בתוכנית סיכונים. כולם עוברים בדיקות רפואיות, ומלבד לתמוך אחד בשני, גם אני ושאר צוות התוכנית עומדים תמיד לצידם. חלק מתהליך הלמידה הוא בעצם איך להתמודד עם לחצים, והמתמודדים בתוכנית נמצאים עכשיו בתהליך הזה. רקדנים מקצועיים נתונים ללחץ עבודה כל הזמן. כשיש לך להקה ואתה נוסע איתה להופעות מסביב לעולם, ויש לך 25 הופעות בחודש, הלחץ הוא גדול הרבה יותר מהלחץ הקיים בתוכנית". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כחלון. "מבלי לשים לב התחלתי לפגוע בעצמי"
לאתר ההטבות
מומלצים