שתף קטע נבחר
 

ככה זה כשאוהבים - גמר תחרות "בשלני השנה 2006"

אומרים שמי שמאוהב שם יותר מדי מלח בתבשיל. 11 הזוגות המאוהבים שהשתתפו אתמול בגמר הגדול של תחרות הבישול השנתית של שבועון "לאשה", הוכיחו את ההפך. היה טעים

הגמר הגדול - ככה זה נראה המנה הזוכה במקום ה-1 המנה הזוכה במקום ה-2 המנה הזוכה במקום ה-3 

שירי ומאיר אלאלוף, בני 28 מחולון, הם הזוכים הגדולים בתחרות "בשלני השנה של לאשה 2006", שהתקיימה אתמול במלון "שרתון מוריה" בתל אביב. בשלב הגמר התחרו 11 זוגות מאוהבים, שהציגו תבשילים מקוריים שנוצרו מאהבתם המשותפת אחד לשנייה ולבישול.

 

חבר השופטים שמנה את השפים בני סיידא, שלום קדוש, גולן ישראלי ואמיר אילן, בחר את שלושת המקומות הראשונים והבחירה הייתה קשה. לפניכם המתכונים של שלושת המנות הזוכות וסירטון וידאו שצילמנו בארוע.

 

 

הגמר הגדול - ככה זה נראה

 

  • צילום וידאו: שי רוזנצוויג

 

חזור למעלה
המנה הזוכה במקום ה-1
שירי ומאיר אלאלוף - בצלים ובייבי חצילים במלית כבש ופירות יבשים בקרמל סילאן וטחינה

 

המרכיבים (6 מנות):

3 בצלים גדולים

6 חצילונים

500 גרם בשר צוואר כבש

100 גרם שומן כבש

150 גרם פירות יבשים (שזיפים, משמשים, תאנים)

3 שיני שום, קלופות וכתושות

1/2 2 כפות תערובת ראס אל חנות איכותית (להשיג בחנויות תבלינים)

מלח, פלפל שחור

פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס סילאן

2 כפות רוטב סויה

להגשה:

טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר. חורצים בכל בצל חריץ לאורכו עד למרכז ומבשלים במים 5 דקות עד שגלדי הבצל מתרככים וניתן להפריד ביניהם. מוציאים. קוטמים את תחתיות החצילונים ומרוקנים.
  2. במטחנת בשר, טוחנים את בשר הצוואר עם שומן הכבש והפירות היבשים. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את תערובת הבשר, תוך שמפוררים אותה קצת. מסירים מהכיריים ומוסיפים את שיני השום הכתושות, 2 כפות מתערובת ראס אל חנות, פטרוזיליה מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מניחים לערובת הבשר להצטנן קצת. ממלאים את גלדי הבצל ואת החצילונים. מחממים שוב מעט שמן בסיר. מטגנים את החצילונים והבצל הממולאים עד הזהבה.
  3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  4. מניחים את כל הממולאים בתבנית. מערבבים בקערה את הסילאן, רוטב סויה, חצי כף ראס אל חנות ומעט מים ויוצקים על הבצלים והחצילונים. מכסים בנייר פרגמנט ומעל רדיד אלומיניום ואופים כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואת הפרגמנט, יוצקים מהרוטב שבתבנית על הממולאים ואופים עוד כמה דקות, עד להשחמה הממולאים ויצירת קרמל מהרוטב.
  5. ההגשה: יוצקים מהרוטב שבתבנית על הממולאים ומטפטפים מעט טחינה גולמית על הכל.

 

 

חזור למעלה
המנה הזוכה במקום ה-2
יפה ורמי אלחייני - עוף ממולא מוגש עם תבשיל פירות יבשים

  

המרכיבים (6 מנות):

עוף ללא עצמות במשקל 1/2 1 ק"ג

למלית:

1/2 1 כוסות אורז לבן

1/2 חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

1/4 כוס שמן

1 כפית קינמון

2 תמרים יבשים חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות חמוציות מיובשות

2 כוסות מים רותחים

1 כף אבקת מרק עוף

לציפוי:

4 כפות קטשופ

2 כפות אבקת מרק בצל

2 כפות דבש

2 כפות רוטב סויה

לתבשיל פירות יבשים:

2 בצלים, קלופים ופרוסים

50 גרם תאנים יבשות

50 גרם משמשים יבשים

50 גרם תמרים יבשים

50 גרם שזיפים יבשים

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

50 גרם אגוזי מלך חצויים

1/2 כוס מים

1/2 כוס יין אדום יבש

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים קלות את הגזר. מוסיפים האת חזה העוף ומטגנים 3 דקות, ואחר מוסיפים את האור ואת התבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מצננים.
  2. המילוי: מניחים את העוף על משטח עבודה וממלאים. סוגרים היטב, עדיף על ידי תפירה בחוט ובמחט. מניחים בתבנית.
  3. הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומערבבים היטב, לנוזל אחיד. יוצקים על העוף שבתבנית. מאחסנים במקרר 4 שעות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום. וצולים שעה וחצי. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד חצי שעה.
  5. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את הסוכר ומחממים עד שהוא יבש. מוסיפים את הפירות היבשים ומבשלים קצת, מוסיפים את המים והיין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה.
  6. ההגשה: פורסים את העוף לפרוסות ומגישים עם הפירות היבשים.

 

 

 

חזור למעלה
המנה הזוכה במקום ה-3

אסתי ודובי קרויטרו - "הסינטה של הצעת הנישואין"

 

המרכיבים (2 מנות גדולות מאוד):

לריבת הבצל:

6 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בינוניות

2 כפות שמן

1 כוס סוכר חום כהה

1 כוס יין אדום יבש

1/2 כוס חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור

טימין טרי

לשכבת חזה העוף:

טימין טרי

בזיליקום טרי

בצל ירוק טרי

1 כף אבקת מרק בצל

פלפל שחור

2 נתחי חזה עוף

שמן זית, לטיגון הנתחים

לשכבת הסינטה:

2 נתחי סינטה בקר מיושן קטנים

מלח, פלפל שחור טרי, גרוס גס

שמן זית

לשכבת חזה האווז:

4 פרוסות חזה אווז

80 גרם פיסטוקים

80 גרם שקדים

50 גרם פירורי לחם (מסוג טוב)

2 שיני שום

טימין טרי

2 כפות שמן זית

ביצה

50 גרם צימוקים

שמן לטיגון עמוק

קיסמי שיניים (מעץ)

לתפוחי האדמה:

4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לרבעים

1 כפית מלח

50 גרם מרגרינה בטעם חמאה

6 עגבניות מיובשות, חתוכות גס

80 גרם צנוברים

שמן זית

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. ריבת הבצל: מחממים על להבה נמוכה מאוד את הבצל עם השמן כרבע שעה - 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים, ממשיכים לבשל כ- 30-40 דקות מעל להבה נמוכה. מוסיפים את היין והחומץ. ממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה 40 דקות נוספות. מתבלים בפלפל, מלח ובטימין ומסירים מהכיריים. מעבירים את הריבה דרך מסננת, על מנת להישאר עם הנוזלים בלבד.
  2. שכבת חזה העוף: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ושורים את חזה העוף 3-4 שעות. ממשיכים להכין את שאר חלקי המנה. לפני החיבור בין השכבות מחממים במחבת שכבה דקה של שמן הזית ומטגנים את נתחי חזה העוף עד הזהבה.
  3. שכבת הסינטה: בשמן שהעוף שרוי. מחממים את התבנית לחום בינוני (180 מעלות). מחממים שמן זית במחבת לחום גבוה מאוד. מפזרים על צלחת מלח ופלפל וטובלים את נתח הסינטה מכל צדיו בתערובת. מטגנים את הנתח טיגון קצר מכל צד. מעבירים לתבנית וצולים בתנור כחצי שעה- 40 דקות. לפני ההרכבה, פורסים לפרוסות.
  4. שכבת חזה האווז: מרסקים בבלנדר או במעבד המזון את הפיסטוקים, שקדים, פירורי לחם, השום, הטימין ושמן הזית מעבירים לקערה. קוצצים דק את הצימוקים ושמים בקערה נפרדת. מכינים קערה נוספת עם הביצה, טרופה, טובלים את פרוסות האווז בביצה ואחר כך בתערובת עשבי התיבול. מכינים "כריך": פרוסות חזה אווז מתובלת, צימוקים קצוצים ושוב פרוסת חזה אווז, וסוגרים בקיסם. מכינים כך כריך נוסף. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת ומטגנים את "כריכי" האווז עד הזהבה. בתום הטיגון, מוציאים את קיסמי השיניים.
  5. תוספת תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כפית מלח עד שהם רכים. מודדים כרבע כוס- שליש כוס מים, מסננים את תפוחי האדמה משאר המים, מחזירים לסיר את המים ששמרנו, מוסיפים את המרגרינה ומועכים למחית. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים את הצנוברים עד הזהבה. מוסיפים את הצנוברים עם שמן הזית לפירה, מוסיפים גם את העגבניות ומערבבים. מגישים.
  6. ההרכבה: מורחים על צלחות הגשה שכבת ריבת בצל דקה, מניחים עליה את פרוסות הסינטה, כריכי עליה את חזה האווז ומעל נתחי חזה העוף. מניחים בצד ממחית תפוחי האדמה ומוסיפים ריבת בצל, על המנה ועל המחית.

 

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  שי רוזנצוויג
הזוכים המאושרים. שירי ומאיר אלאלוף
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים