פופקורן - כמו שאף פעם לא טעמתם
פיליס גלזר מסבירה למה ממש לא כדאי לכם להכין פופקורן מאריזות מוכנות למיקרו (רמז: זה מאוד לא בריא) ומציעה שידרוגים מוצלחים לחטיף האהוב
מכל החטיפים בעולם, דווקא הפופקורן היה בין אלה שקיבלו את חותמת ההכשר מאגודות רופאי השיניים והדיאטנים האמריקאים. הפופקורן הוא זן מיוחד של תירס הידוע עוד מימי האצטקים במכסיקו. יש בו לחות פנימית שגורמת לו להתפוצץ במגע עם חום ולהפוך לפרח לבן.
כשלעצמו, הפופקורן דל קלוריות וטבעי, עשיר בסיבים תזונתיים ופחמימות, ואפילו מכיל חלבון ומינרלים. תלוי, כמובן, באיך שמכינים אותו ובמה שמוסיפים לו. הדרך הבריאה ביותר להכין פופקורן היא במכשיר חשמלי המתפיח אותו עם אויר חם, ללא מגע עם שמן. הדרך הבריאה השנייה היא הקלאסית - כמו פעם, בסיר גדול עם מעט שמן שמכירים את איכותו.
פופקורן במיקרוגל - נוחות מסוכנת
למרות הקסם והקלות בהכנת פופקורן במיקרוגל, אי אפשר לדעת מהי איכות השמן במוצר, שלעתים מכיל גם שומנים מוקשים, חומרי טעם מלאכותיים וכמויות גדולות של נתרן (מלח). יש עוד מחיר לנוחות. בשנים אחרונות, גילה ה- FDA האמריקאי שהכימיקל זוניל, המשמש בייצור מוצרי טפלון, אריזות נייר למזון מהיר ועטיפות למיקרוגל, מתפרק בגוף לחומצה המסוכנת PFOA, שנמצא קשר בינה לבין סרטן ונזקים אחרים בניסויים בחיות מעבדה. החומר, שמונע מעבר כתמי שומן דרך עטיפת המזון, מועבר לשמן בזמן החימום. במוצרי טפלון הוא משתחרר אם מחממים את הכלי יתר על המידה. בארה"ב, להערכת ה- FDA, נמצא PFOA בדמו של כמעט כל אמריקאי, שם הוא מצטבר ונשאר לזמן ממושך. אז באמת כדאי להכין את הפופקורן כמו פעם. לפניכם השיטה וכמה רעיונות לשדרוג.
פופקורן בנוסח קייג'ן
המרכיבים (ל-3-4 כפות תבלין):
2 כפיות פפריקה
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
פלפל אדום חריף או צ'ילי, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים ושומרים בצנצנת סגורה. מוסיפים לפי הטעם לפופקורן חם.
פופקורן בקארי, קוקוס ואגוזים
חטיף חריף למסיבות של הגדולים.
המרכיבים (כ-7 כוסות):
2 כפות שמן
1/2 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כף שומשום
1/2 כוס בוטנים
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/2 כוס גרעיני פופקורן
1/4 כוס קוקוס
1/3 כפית מלח
1/4 כפית פלפל חריף
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הכורכום, כמון, שומשום, בוטנים וקשיו על חום בינוני 1-2 דקות, בבחישה מתמדת בכף עץ, עד שהתערובת ריחנית ורק מעט מוזהבת.
- מוסיפים את גרעיני הפופקורן, מכסים ונותנים לו לתפוח, תוך שמנערים קלות את הסיר מעל האש לעתים תכופות, 4-5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים קוקוס, מלח, פלפל חריף וקינמון. מצננים לגמרי לפני שמגישים. שומרים בצנצנת עם סגירה הרמטית.
כדורי פופקורן
מתכון נהדר למסיבות של הקטנים (ואפשר לצרף גם אותם למלאכה).
המרכיבים (8 כוסות פופקורן מוכן):
1 כוס תערובת בוטנים וגרעיני חמניות
1/2 כוס דבש
1/2 כוס מולסה
1 כף שמן
1 כף חומץ תפוחים
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה, מערבבים פופקורן, בוטנים וחמניות. בסיר קטן, מערבבים את יתר החומרים ומחממים בבחישה, רק עד שהם מתמזגים היטב. בוחשים שוב, יוצקים על הפופקורן ומערבבים היטב כדי לכסות באופן מלא. משטיחים את התערובת בתבנית גדולה ואופים 15 דקות.
- מוציאים מהתנור, מחכים עד שמתקרר מעט (אך לא לגמרי) ויוצרים כדורים בגודל 5 ס"מ (כדי ליצור את הכדורים, יש לדחוס את התערובת בין כפות הידיים). מצננים היטב ועוטפים כל כדור בנפרד בניילון נצמד. אם לא אוכלים באותו יום, כדאי לשמור בקירור, במיוחד בימים חמים.
- הערה: אם קיים חשש לרגישות לבוטנים, אפשר להחליף אותם בשקדים.