שתף קטע נבחר

כפר כנא: נחשפו שרידים נוספים מעיר קדומה

בחפירות בכפר כנא, מצפון לנצרת, נחשפו שרידים נוספים של היישוב היהודי מהתקופה הרומית המזוהה כ"כנא של הגליל" המופיע בברית החדשה

בחפירות הצלה שעורכת רשות העתיקות בכפר כנא מצפון לנצרת הולכים ונחשפים שרידי יישוב שהתקיים בזמן הממלכה המאוחדת של שלמה המלך ובזמן ממלכת ישראל (לאחר הפילוג בין ישראל ויהודה, מהמאות העשירית-תשיעית לפנה"ס).

 

במהלך החפירות נחשפו קטע של חומת העיר ושרידי מבנים. מנהלת החפירה מטעם רשות העתיקות, ירדנה אלכסנדר, מסרה כי במקום נמצאו עדויות לכך שהמקום נחרב במהלך המאה התשיעית לפנה"ס, ככל הנראה על ידי אויב. בנוסף נתגלו באתר כלי חרס, כמויות גדולות של עצמות בעלי חיים, חרפושית בעלת דגם איש מוקף שני תנינים וחותמת חרס בעלת דמות אריה.

 

לאחר החורבן ננטש השטח עד ליישובו מחדש, בתוך ההריסות, על ידי מתיישבים בתקופה הרומית הקדומה (המאה הראשונה לספירה). זהות תושבים אלו כיהודי הגליל ידועה כבר מחפירות קודמות וממידע היסטורי אשר זיהו את האתר כיישוב "כנא של הגליל" - הידוע מהברית החדשה.

 

בבנייה המחודשת נעשה שימוש חוזר בחלק מהקירות שנחרבו והונחו רצפות חדשות. המתיישבים היהודיים בנו על חורבות היישוב הקדום בורות בצורת "איגלו", כשהסלע משמש כרצפה והדפנות בנויות.

 

באחת המנהרות נתגלה בור חצוב בתוך הסלע ובבור נחשפו 11 קנקני אגירה שלמים האופייניים למחצית השנייה של המאה הראשונה לספירה. "הבורות מחוברים אחד לשני על ידי מנהרות קצרות ונראה כי הם שימשו כ'מחבואות' (מחבוא תת-קרקעי ביתי) שנבנו לקראת המרד הגדול נגד הרומאים בשנת 66 לספירה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחשפו: קנקני אגירה
צילום: רשות העתיקות
התגלו: שרידי מבנים
צילום: רשות העתיקות
מומלצים