שתף קטע נבחר

 

נעמי בלומנטל נשלחה ל-8 חודשים בכלא

חודש אחרי שהורשעה בשוחד, הדחת עדים ושיבוש הליכי משפט, חרצו השופטים את דינה של סגנית השר לשעבר: 8 חודשי מאסר בפועל, 10 על תנאי וקנס כספי. "היא פגעה בטוהר הבחירות וקנתה מקום בכנסת", ציינו, אך התחשבו בגילה ובמסמך חסוי שהוצג להם. כן נקבע שיש קלון בעבירות, והמשמעות: הכנסת הבאה תסתדר בלעדיה. בלומנטל: "אאבק על חפותי בערעור"

8 חודשי מאסר בפועל ועוד 10 על תנאי, וקנס של 75 אלף שקלים - זהו עונשה של ח"כ נעמי בלומנטל, סגנית השר לשעבר, שהורשעה בעבירות של שוחד, הדחת עדים ושיבוש הליכי משפט. ריצוי העונש נדחה ב-45 ימים, במהלכם חל צו עיכוב יציאה מהארץ על בלומנטל, ודרכונה הופקד בידי הרשויות. 

 

השופטים קבעו שבעבירות שביצעה יש קלון - ומכאן שתיאלץ לוותר על מקומה ברשימת הליכוד לכנסת ה-17. פעיל הליכוד מיכאל אלנקווה, שהורשע יחד עם בלומנטל, נידון לשלושה חודשי עבודות שירות ותשעה חודשי מאסר על תנאי. בתגובה לגזר הדין אמרה ח"כ בלומנטל: "עם כל הכבוד לבית המשפט אני אאבק על חפותי בערעור". 

 

צילום וידאו: ירון ברנר,  צילום סטילס: עופר עמרם

 

בהחלטתם ציינו השופטים כי הם "לא מיצו את הדין עם בלומנטל בהתחשב בגילה, בעברה הנקי ובמסמך חסוי שהוגש". ועם זאת, הם הדגישו: "בלומנטל פגעה בטוהר הבחירות וקנתה לעצמה מקום של כבוד בכנסת. לא ייתכן שלא ידעה כי אסור לה לתת טובות הנאה. מהתנהגותה ומהתנהגותו של אלנקווה עולה כי השניים הבינו היטב את האסור שבמעשיהם, ולכן נקטו פעולת שיבוש והדחה ובכך טשטשו והסתירו את מעשיהם".

 

בגזר הדין ציינו השופטים שהם יכלו להטיל עליה עונש חמור יותר "לא נהפוך את הנאשמת לנושאת דגל המלחמה בעבירות בהן הורשעה שכן, לו היינו עושים כך, היה עלינו להשית עליה עונש גדול בהרבה מזה שנטיל". השופטים קבעו כי העבירות של השיבוש וההדחה "חמורות שבעתיים מעבירת השוחד".  

 

בגזר הדין מתחו השופטים ביקורת חריפה על התנהגותה של בלומנטל. "לא עולה על דעתנו, כי הנאשמת אינה יודעת שאסור לה להעניק טובות הנאה לבוחריה על מנת לקדם את בחירתה וברור לנו כי לצורך כך אין עליה לפתוח את ספר החוקים ולבדוק על פי איזה סעיף ובאיזה חוק נקבע האיסור. מהתנהגות הנאשמים, במהלך ביצוע העבירות בעולה בבירור שהם הבינו את האסור שבמעשיהם ועל מנת להסתירם אף נקטו במעשי טשטוש ושיבוש חקירה. יש לזכור, כי לגבי הנאשמת מדובר בשרשרת פעולות וביניהן בהוצאת כספים במזומן בשעת לילה מאוחרת, החלפת רכבים לצורך נסיעה למלון הוצאת קבלה על שם ביתה המאומצת והכול כדי להרחיקה מכל חשד בקשר למעשי העבירה", כתבו השופטים. השופטים ציינו כי מדובר במהלך מורכב ומתוכנן למתן המתת המושחת.

 

השופטים ציינו בגזר הדין שאין לראות בהעמדתם לדין של פוליטיקאים ועסקנים, בגין עבירות של שוחד בחירות כתלם חדש שנחרש בדין הפלילי, גם אם מדובר בבחירות מפלגתיות פנימיות. "האיסור שבמתן שוחד וקבלתו ברור לכל עד כי יש לדחות את הגישה כי הנאשמים ראויים להתחשבות ממשית בעונשם בשל היותם בין הראשונים שהועמדו לדין בעברות שוחד לפי חוק זה. מדובר בנורמה משפטית – התנהגותית וכל בר בי רב יודע שקולות בוחרים לא קונים בכסף או בהענקת טובות הנאה. קניית השלטון בכסף הייתה ונותרה עבירה ועל כן לא נקבל את טענת ההגנה כי יש לנהוג בפרשה זו על פי המקובל כי אין עונשין אלא אם כן מזהירים", ציינו השופטים.

 

גורמים פוליטיים ובתנועה לאיכות השלטון דורשים מיו"ר הליכוד, בנימין נתניהו לקיים את הבטחתו ולהדיח את ח"כ בלומנטל מהרשימה לכנסת.

 

הכרעת הדין: בלומנטל השתמשה בזכות השתיקה שלא כראוי

 

כבר בהכרעת הדין, לפני כחודש בדיוק, נמתחה על ח"כ בלומנטל ביקורת קשה. השופטים קבעו אז כי השתמשה בחקירתה בזכות השתיקה שלא כראוי. ביותר מ-200 עמודים דחו שוב ושוב את גרסתה, וקבעו כי שיקרה לכל אורך הדרך. זה המשיך בשלב הטיעונים לעונש, אז לפתע נמחק החיוך הקבוע מפניה של בלומנטל והתחלף לרגע בדמעות. באותו שלב הגיעו להעיד עבורה חברי כנסת ואנשים נוספים, שכולם תיארו אותה כאישה נעימת הליכות, נדיבה מנומסת ונחמדה. גם בלומנטל עצמה בשלב המילה האחרונה לא התייחסה כלל לפרשה אלא לילדותה בעוני.

 

התובעת, רות ארז, ביקשה מבית המשפט להטיל עליה עונש של מאסר בפועל כשהיא טוענת כי במעשיה של בלומנטל קיימת חומרה יתרה בשל פעולות ההסוואה וההסתרה שנקטה בתכנון וביצוע המעשה שבגינו הורשעה. עם קבלת גזר הדין, בירכה: "בית-המשפט קיבל את עמדתנו על החומרה היתרה שבעבירות". 

 

"סיטי טאוור": חדרי מלון תמורת תמיכה

 

בלומנטל הורשעה בפרשת "סיטי טאוור" כי סיכמה עם פעיל הליכוד מיכה אלנקווה כי תממן אירוע של חבר מרכז במלון שרתון סיטי טאוור ברמת גן, וכי במהלך המפגש יפעל אלנקווה לבחירתה בבחירות הפנימיות בליכוד. הדברים סוכמו בפגישה ביניהם בדצמבר 2002, לפני הפריימריז בליכוד.

 

לאחר אותו מפגש הזמין אלנקווה 15 חדרים במלון והבטיח למנהל המכירות כי התשלום ייעשה במזומן עוד באותו ערב. בלומנטל הורשעה כי אכן באותו ערב נסעה עם נהגה אבי אוסקי, אשר שימש כעד מדינה בפרשה, למשוך 12 אלף שקל מחשבונה, אותם העביר לאוסקי כדי שיעביר את הכסף עבור המלון.

 

הכרעת הדין קבעה כי במעשיה נתנה בלומנטל שוחד לאלנקווה ובאמצעותו גם למוזמנים למלון, על מנת להשפיע עליהם להצביע עבורה בבחירות בליכוד. ואכן היא נבחרה למקום התשיעי ברשימה לכנסת.

 

בהמשך, כאשר פרטים על האירוע דלפו לתקשורת, נפגשה בלומנטל עם אלנקווה ואוסקי בחניון בגעש, שם הם סיכמו ביניהם כי במידה ותיפתח חקירה משטרתית הם יאמצו גרסה שקרית, כאשר בלומנטל הורתה לשניים לדבוק בגרסה זו, בכוונה להכשיל חקירה פלילית ולהביא לידי עיוות הדין ולמסור בחקירה הודאות שקר.


פורסם לראשונה 14/03/2006 00:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
נעמי ומיכאל בלומנטל בבית-המשפט
צילום: עופר עמרם
צילום: אלי אלגרט
אלנקווה. רק עבודות שירות
צילום: אלי אלגרט
צילום: אבי כהן
אוסקי. השופטים קיבלו את גרסתו
צילום: אבי כהן
מומלצים