שתף קטע נבחר

 

מי אתה, אחמד סעדאת?

הוא ירש את מנהיג "החזית העממית" לאחר שחוסל, התבצר במוקטעה אחרי רצח גנדי וזכה לביקורים תכופים של אח"מים בכלא יריחו. אחיו נהרג, אשתו נעצרה - והוא נבחר לפרלמנט. פרופיל

אחמד סעדאת, מזכ"ל החזית העממית לשחרור פלסטין, הוא האישיות הבכירה ביותר שהוחזקה בכלא ביריחו. בעבר "התארח" בבתי-כלא ישראליים, ולאחר הסכמי אוסלו נעצר מספר פעמים בידי הרשות הפלסטינית. לתפקידו כמזכ"ל החזית התמנה בעקבות ההתנקשות הישראלית בחיי קודמו, אבו עלי מוסטפא. כפעולת נקם, התנקשו אנשי הארגון בשר רחבעם זאבי.

 

 

בישראל ובמנגנוני הביטחון הפלסטיניים פתחו במצור אחר החשודים ברצח השר. המודיעין הכללי הפלסטיני עצר את חמשת הרוצחים באזור שכם, ובתיאום עם ישראל הם הועברו לכלא הרשות ביריחו והוחזקו תחת השגחתם של סוהרים בריטים ואמריקנים. במסגרת עסקת החבילה שהתבשלה אז, הועבר לכלא גם סעדאת עצמו, לאחר ששהה מספר חודשים במוקטעה ברמאללה תחת חסותו של ערפאת הנצור. 

 

בהיותו מנהיג הארגון הפלסטיני השני בחשיבותו באש"ף, זכה סעדאת לביקורי מנהיגים פלסטינים רבים, ביניהם של ראש הממשלה הפלסטיני אבו-עלא ובעיקר של תושב העיר ומחזיק תיק המו"מ באש"ף, ד"ר סאיב עריקאת. בבחירות הכלליות האחרונות הוצב בראש רשימת המפלגה, ונבחר כחבר במועצה המחוקקת.

 

בישראל התלוננו פעמים רבות אצל האמריקנים והבריטים כי סעדאת ואנשיו מוחזקים בתנאי בית מלון יוקרתי, וכי הם נהנים מכל השירותים ומביקורים יומיים של אנשיהם ובני משפחותיהם. טענה דומה הושמעה גם כלפי האסיר המפורסם האחר בכלא, פואד שובאכי, לשעבר איש הכספים של מערכת הביטחון הפלסטינית ומי שנחשב למממן ספינת הנשק "קארין איי". 

 

באחת מפשיטות צה"ל על בית משפחתו של סעדאת, נתקלו הכוחות באחיו הצעיר והוא נהרג בחילופי אש במקום. אשתו של סעדאת עבלה נעצרה באירוע אחר במחסום באזור רמאללה, ושוחררה כעבור מספר ימים.

 

החזית העממית לשחרור פלסטין, שנוסדה בשנת 1967, היא הארגון השני בחשיבותו באש"ף. הארגון דוגל בעמדות מרכסיסטיות מצד ולאומיות נוקשות מאידך. מנהיגו ההיסטורי הבולט היה ד"ר ג'ורג' חבש, שתחת הנהגתו - ובמיוחד תחת ניהולו של ודיע חדאד מהזרוע הצבאית של הארגון - ביצע הארגון את הפיגועים המפורסמים ביותר ובהם חטיפות מטוסים. הארגון הוא זה שביצע יחד עם אנשי גרילה יפנים ובינלאומיים את ההתקפה על נמל התעופה בן-גוריון ב-74'. כן חטף את מטוס אל-על ביולי 68' ושלושה מטוסים מערביים בספטמבר 70'.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ביקורים בכלא: סעדאת
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הלווית האח ברמאללה
צילום: איי פי
מומלצים