בני הזוג האפרתי הורשעו בפרשת "הסוס הטרויאני"
מיכאל ורות האפרתי הודו והורשעו במסגרת עסקת טיעון בפיתוח תוכנת הריגול התעשייתי. העונש המוצע בעסקת הטיעון הוא 4 שנות מאסר לרות, שנתיים מאסר למיכאל ופיצויים של שני מיליון שקלים לנפגעים. רות האפרתי ביקשה סליחה בבית המשפט מכלל הציבור ואמרה כי היא ובעלה מעוניינים לשקם את חייהם
פרשת הריגול התעשייתי הגדולה בישראל מגיעה אל סיומה: בני הזוג מיכאל ורות האפרתי הודו והורשעו היום (ג') במעורבותם בפיתוח תוכנת "הסוס הטרויאני". שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ברכה אופיר-תום, הרשיעה אותם בשורה של עבירות מחשב ועבירות מרמה. עדיין לא ברור מה הן העבירות שנותרו מכתב האישום המקורי נגד השניים במסגרת עסקת הטיעון שנחתמה עימם.
עורכי דינם של בני הזוג ונציגי הפרקליטות הציגו בפני בית המשפט עסקת טיעון במסגרתה תרצה רות האפרתי עונש מאסר של ארבע שנים ותשלם פיצוי כספי בסך מיליון שקלים לנפגעים בפרשה, ובעלה מיכאל ירצה שנתיים מאסר וישלם אף הוא פיצוי בסך מיליון שקלים לנפגעים. בית המשפט טרם אישר את העונש המוצע בעסקת הטיעון.
רות האפרתי דיברה בבית המשפט בשלב המילה האחרונה, הביעה חרטה על מעשיה וביקשה סליחה מהציבור העסקי ומכלל הציבור. האפרתי אמרה כי היא מזועזעת מהתפתחות הפרשה ומכך שפיתוח פטנט שאמור היה לשמש ללחימה בטרור שימש לטרור עסקי. היא הביעה צער וחרטה עמוקים על מעשיה וביקשה סליחה מבעלה מיכאל על כך ש"הרסה את מפעל חייו, שמאחוריו היה טוהר מידות".
אפרתי אף פרצה בבכי על דוכן העדים כאשר סיפרה כיצד נלקחה מהם ילדתם בליל מעצרם ונמסרה למשפחה אומנת. האפרתי ביקשה מבית המשפט לכבד את הסדר הטיעון שנחתם עימה ואמרה כי היא ובעלה מעוניינים לשקם את חייהם. בעלה, מיכאל, הצטרף לדבריה ואמר כי הוא ואשתו מעוניינים לתעל את חייהם למקומות טובים יותר.
תחילת הפרשה: בני הזוג ז'קונט חשפו
הפרשה נחשפה בחודש מאי 2005 כאשר העיתונאית ורדה רזיאל-ז'קונט ובעלה, הסופר אמנון ז'קונט, התלוננו במפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב על חדירה למחשבם האישי. בני הזוג ז'קונט סיפרו כי הם חושדים שמיכאל האפרתי, בעלה לשעבר של בתם, הוא שחודר אל המחשב.
כעבור מספר חודשי חקירה עלה חשד כי לא מדובר בחדירה רק אל מחשבם של בני הזוג, אלא בפרשה נרחבת בהרבה. בני הזוג האפרתי, על פי כתב האישום, מכרו את התוכנה לחוקרים פרטיים מובילים במשק ואלה הפיצו את התוכנה בין לקוחותיהם העסקיים וכך הוציאו מידע ממתחריהם. בפרשה נעצרו 11 חוקרים פרטיים וכן מנהלים בכירים בחברות החשודות כי השתמשו במידע שהושג באמצעות הריגול, ובהן "יס", "פלאפון", "סלקום", אמדוקס ויבואן הרכב "מאיר" (וולוו-הונדה).
על פי כתב האישום, תוכנת הסוס הטרויאני יועדה להחדרה למחשב במסווה של קובץ או תוכנה תמימה, כאשר בפועל התוכנה מבצעת פעולות שונות ללא ידיעתו והסכמתו של המשתמש. התוכנה מסוגלת לגרום לנזק ושיבוש פעולת המחשב, בין השאר בכך שיתאפשר למפעיל התוכנה לבצע מניפולציות שונות במחשב אליו חדר, לרבות מחיקת קבצים, שינויים, העתקתם ושיבושם.
מכתב האישום עולה כי בני הזוג פעלו מחו"ל כמנכ"לים משותפים במסגרת חברת targeteye וכי רות האפרתי עמדה בקשר שוטף עם שלושה משרדי חקירות ובהן בללי-פילוסוף חקירות, קרוכמל חקירות מיוחדות ומודיעין אזרחי חקירות.
האפרתי נאשמת כי במסגרת הקשר עם משרדי החקירות האלה היא החדירה סוסים טרויאניים למחשבי קורבנותיהם של אותם משרדי חקירות. כמו כן היא חדרה למחשבים של אנשים פרטיים על רקע משפחתי אישי. מיכאל, מי שפיתח את תוכנת הסוס הטרויאני, עסק בשכלולה. לטענת הפרקליטות, במסגרת הפרשה נגרמו נזקים חמורים לחברות רבות במשק הישראלי בהיקפים, בעוצמה ובתחכום חמורים ביותר.
בעקבות חשיפת הפרשה נעצרו בני הזוג בדירתם במערב לונדון. ישראל ביקשה משלטונות בריטניה להסגיר את בני הזוג, כדי שחוקרי המשטרה יוכלו לשאול את האפרתי שאלות רבות על החוקרים הפרטיים שרכשו ממנו, לכאורה, את תוכנת הריגול שהושתלה במחשבי עשרות חברות וארגונים. בסוף חודש ינואר, לאחר שבית המשפט לערעורים בלונדון דחה את ערעורם של בני הזוג על הסגרתם, הם הוחזרו לישראל.