שתף קטע נבחר

 

עלה ירוק: תומכים בהעלאת קצב ה-upload

התנועה מצהירה באופן רשמי במצעה כי תפעל לחייב את בזק ו-HOT להעלות את קצב תעבורת הנתונים מהמחשבים האישיים לאינטרנט, תיזום חוק לאבטחת מאגרי מידע ולעידוד תוכנות קוד פתוח

מבין התנועות שמתמודדות לכנסת, המצע של "עלה ירוק" בתחום הטכנולוגיה מתגלה כמקורי והעדכני ביותר.

 

התנועה מצהירה באופן רשמי במצעה כי תפעל להעלאת קצב ה-upload, כלומר, קצב תעבורת הנתונים מהמחשבים האישיים לאינטרנט.

בזק השיקה השבוע חבילת גלישה מוזלת עם מהירות הורדה של 2.5 מגהביט ומהירות העלאה של 150 קילוביט, אך גם קצב זה רחוק ממהירות ההעלאה ממנה נהנים גולשים באירופה ובארצות הברית.

 

גולשים ששולחים כמויות נכבדות של דואר אלקטרוני מדי יום, בעלי עסק ביתי המעוניינים להפעיל שרתי אינטרנט ודואר במחיר נמוך,

 בעלי מצלמות רשת, משתמשים בשירותים מקוונים עשירים, משתמשי תוכנות VoIP כמו סקייפ ולמעשה כל מי ששולח מידע רב לאינטרנט רוצה במהירות העלאה גבוהה. עבור גולשים רבים, צמצום היחס בין מהירות ההורדה לקו החזור חשובה לא פחות ואפילו יותר מהגדלת מהירות ההורדה.

 

HOT מציעה מאז השנה שעברה חבילה במהירות הורדה של 1.5 מגהביט ומהירות העלאה של 512 קילוביט, וחבילה במהירות הורדה של 2 ו-1.5 מגהביט והעלאה של 1 מגהביט, אך מחירי החבילות האלה גבוהים למדי. מדוע נוקטות חברות התשתית במדיניות כזו? אחת הסיבות האפשריות היא רצונן לפתח מקורות הכנסה חדשים ברשת מבלי לפגוע בקיימים. לשתי החברות אינטרס ישיר בפיתוח שירותי תוכן בפס רחב, בהם גם שירותי VoB (קול באמצעות פס רחב), טלוויזיה מבוססת IP (טכנולוגיה המכונה IPTV ועוד).

 

"עלה ירוק תפעל כדי לעצור את המדיניות המכוונת של ספקי תשתיות האינטרנט בפס רחב בישראל (בזק וחברות כבלים), המונעת מצרכנים ביתיים להפעיל תחנת טלוויזיה, רדיו או כל מרכז מדיה אחר לקהל בסדר גודל 'זעיר', עד עשרות משתמשים. המדיניות הנוכחית, המגבילה באופן מלאכותי את רוחב הפס היוצא מבתי האזרחים, מנציחה מונופולי שידור", נכתב במצע הרשימה.

 

חוק אבטחת מידע

 

הצהרה מקורית נוספת במצע של עלה ירוק מתייחס לחוק אבטחת מידע. "עלה ירוק תפעל להעברת חוק המחייב חברות וגופים ציבוריים המחזיקים מידע הנוגע לאזרחים, לאבטח את המידע ולעשות בו שימוש מושכל והגון", נכתב במצע, "נוודא כי הדגש באכיפה של חוקי אבטחת מידע יושם על חובתן של החברות המחזיקות במידע לאבטח אותו כיאות, ולא על ניסיונות כושלים למנוע מגורמים חיצוניים לנסות את כוחם

בפריצה". דרך פעולה זו מוצעת בתגובה לשמירה הרופפת על מאגרי מידע ציבוריים, שדולפים לרשת.

 

יש לציין, כי חוק הגנת הפרטיות, שנחקק ב-1981, מתייחס לנושא של מאגרי מידע והשמירה עליהם, אך החוק לא מעודכן למציאות בה האינטרנט תפס מקום כה דומיננטי, והפיקוח והאכיפה כמעט שאינם קיימים.

 

סעיף נוסף מתייחס לחוק לעידוד פתוח. "במצב הקיים, גופים ציבוריים ומסחריים שונים מכריחים אזרחים להשתמש בתוכנות מסחריות מסוימות (דפדפן, מעבד תמלילים, בסיס נתונים וכו') כדי לקבל או לשלוח מידע בין הגופים והאזרחים. תמיכה כזאת של המדינה במונופול מסחרי אינה חוקית גם כיום, אך עלה ירוק תחדד את הנושא לכדי תקנות מעשיות ובנות יישום: כל מידע או שיטת התקשרות תהיה זמינה לכל אזרח, בעברית ובערבית, באמצעות תוכנות קוד פתוח". בהקשר זה, "עלה ירוק" אינה לבד – גם מרצ תומכת בהעדפת תוכנות מבוססות קוד פתוח במוסדות ממלכתיים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים