אלפחורס - עוגיות נימוחות שנמסות בפה
כל מי שגדל בדרום אמריקה (וגם הרבה כאלה שלא) מכיר את האלפחורס, אותן עוגיות נימוחות שממולאות בריבת חלב. הדרך המושלמת לפתוח הבוקר
עוגיות אלפחורס (ALFAJORES) ארגנטיניות, שכל ילד בארגנטינה גדל עליהן, הפכו גם בארצנו ללהיט. העוגיות רכות ונימוחות מאוד, וכ"א מורכבת משתי עוגיות עבות שמוצמדות יחד בריבת חלב, ומגולגלות לאחר מכן מסביב בשבבי קוקוס. בארגנטינה מקובל גם להכין עוגיות אלה קטנות יותר, בגודל ביס, למסיבות ולאירועים.
החומרים (15 עוגיות):
300 גרם קורנפלור
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר
150 גרם סוכר
3 חלמונים
3 כפות קוניאק או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת מ-1 לימון
ריבת חלב (להשיג בסופרמרקט)
100 גרם שבבי קוקוס טחון - לקישוט
הכלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- מנפים יחד את הקורנפלור, הקמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה לתוך קערה בינונית.
- בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה עם החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הקוניאק, הווניל וקליפת הלימון.
- במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר 30- 60 דקות.
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי אפייה לעובי 3/4 ס"מ. בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר כ-6 ס"מ קורצים עיגולים בבצק.
- מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים. אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית כ-5 דקות. משחררים מהתבנית בזהירות בעזרת מרית מתכת, וממשיכים לצנן על רשת.
- מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה עבה של ריבת חלב. מצמידים לריבה עוגיה נוספת. מורחים שכבה דקה של ריבת חלב בשוליים מסביב, ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.
נמסות בפה. אלפחורס
צילום: דורון זוסמן
מומלצים