שעת הסין - כך תכינו דים סאם בבית
אומרים שמיליארד סינים אינם יכולים לטעות. אולי זה לא תמיד נכון, אבל במה שקשור לאהבה שלהם לדים סאם הם בפירוש צודקים. תמי לויאב יצאה ללמוד מה זה דים סאם ואיך מכינים בבית. כתבה ראשונה בסדרה
בצק אורז בסיסי לדים סאם | מלית עוף, חצילים ופטריות | מלית טופו, פלפלים ונבטים | מלית שרימפס, קישואים ונענע |
מה זה דים סאם?
קצצנו, לשנו והכנו כיסונים - מה עכשיו?
לאחר שממלאים את הכיסנים, מעבירים את הדים-סאם לתהליך אידוי האורך 13-15 דקות במקרה של דים סאם טריים. ניתן גם להקפיא את הדים סאם ובמקרה כזה יש לאדותם כ-20 דקות.
לאחר האידוי ניתן לטגן קלות את הדים-סאם (מתאים בעיקר לג'יו דזה), במשך כ-5 דקות עד הזהבה.
המרכיבים:
1/2 קילו קמח אורז דביק
1/2 קילו קמח אורז יסמין (לא דביק)
3 כוסות מים חמים
50 גרם שמן צמחי
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק למנוחה של 20 דקות במקום קריר.
- בוצעים חתיכות בצק מהעיסה, ומרדדים חתיכות נוחות למילוי בעובי של 2 מ"מ.
המרכיבים:
200 גרם בשר עוף טחון
1 חציל קצוץ דק מאוד
10 פטריות שיטאקי מושרות במים חמים למשך 20 דקות (ניתן להשתמש בפטריות שמפיניון ללא השריה)
מלח, פלפל לפי טעם
1 כפית שמן שומשום
כפית סוכר
אופן ההכנה:
- סוחטים את הפטריות מנוזלים וקוצצים אותן דק. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים, תוך כדי פירור הבשר לתוך התערובת. מתבלים לפי הטעם והמלית מוכנה.
המרכיבים:
1/2 קילו טופו מוכן לאכילה
2 פלפלים אדומים (גמבה)
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים צהובים
1 סלסלת נבטים
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה:
- חולטים את הנבטים במים רותחים למשך 2 דקות ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח למשך חצי דקה. מסננים מהמים וקוצצים אותם דק. קוצצים דק את הפלפלים והטופו ומערבבים עם הנבטים. מניחים את הירקות במסננת ומניחים להם להגיר נוזלים במשך 5 דקות. מחזירים לקערה ומתבלים לפי הטעם.
המרכיבים:
20 שרימפס קלופים
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
3 קישואים בינוניים קצוצים
1/2 צרור נענע קצוץ ללא הגבעולים
מלח, פלפל לפי הטעם
1 כף שמן שומשום
אופן ההכנה:
- חולטים במים רותחים או בציר ירקות את השרימפס, עד לקבלת צבע ורוד. מוציאים ומקררים.
- קוצצים את השרימפס או משארים שלמים (לפי בחירה). מערבבים את שאר המרכיבים יחד ומועכים לתוך התערובת למחית אחידה.