נפגעי ה"מיני טורנדו": חקלאים, לולנים ותשתיות
בגליל המערבי מתקשים לחזור לשיגרה לאחר סופת הטורנדו שתקפה אמש את האזור. הנזקים העיקריים נרשמו בכפר ג'וליס, כפר יסיף וג'דיידה-מכר וכן ביישובי המועצות האזוריות מעלה יוסף ומטה אשר. ראש מועצת ג'וליס, נדים עאמר, מאשים "אף אחד לא מנסה לסייע לנו להתמודד עם ההרס". ראש המועצה האזורית מעלה יוסף, אבי קרמפה: "הסופה הזאת הפתיעה את כולם, אפילו את החזאים"
גשמים חזקים יורדים בצהריים (יום ד') במרכז הארץ. בירושלים, בשומרון ובשפלה יורדים גשמים וכן ברד. גשמים חלשים יותר יורדים בצפון. חזאי "מטאוטק" שלמה אוברמן, מדווח כי כמויות הגשם שירדו אתמול והיום הן חריגות לעונה, אבל בהחלט קורה יום שכזה מדי כמה שנים. עד מחר בבוקר ירדו גשמים ויהיה מעונן, אחר הצהריים הגשם צפוי להיפסק.
התושבים דורשים: "להכריז על הגליל כאזור מוכה אסון טבע"
הגולש יאסר יחיא מוברשם, מג'דיידה תפס את ה"טורנדו"
ביישובי הגליל המערבי מתקשים היום לחזור לשיגרה לאחר סופת הטורנדו שתקפה אמש את האזור. הנזקים העיקריים נרשמו בכפר ג'וליס, כפר יסיף וג'דיידה מכר וכן ביישובי המועצות האזוריות מעלה יוסף ומטה אשר. הנזקים מתרכזים בחקלאות, במבנים ובתשתיות חשמל וטלפון.
נציגים של משרד החקלאות יצרו קשר עם ראשי היישובים שעורכים משעות הבוקר סיורים עם צוותי המועצות ביישובים השונים בניסיון להגיע לכל המקומות בהם פגעה הסופה.
גם עמודי החשמל לא שרדו את הסופה (צילום: בועז יפה)
ראש מועצת ג'וליס, נדים עאמר, הביע כעס רב ואכזבה מהעובדה שעד לשעות הצהריים הוא טרם קיבל שיחת טלפון ממשרדי הממשלה או מחברי הכנסת, בעקבות ההרס הרב שגרמה הסופה ביישובו. "ישנם מספר שרים שמכירים את הטלפון הנייד וגם כמה חברי כנסת וסגני שרים שידעו למצוא אותי עד יום הבחירות, כשהיו זקוקים לי ולתושבים בג'וליס ביום הבחירות. פרט לחברת החשמל שעובדיה עשו עבודת קודש ומאז שעות הלילה, אף אחד לא מנסה לסייע לנו להתמודד עם ההרס".
50 בתים ניזוקו בכפר הדרוזי, מספר משפחות נאלצו ללון את הלילה האחרון בבית קרוביהם. נזק כבד נגרם למטעי הזיתים, כאשר מאות עצים נעקרו ממקומם, דבר שהסב הפסד כלכלי כבד לתושבים. בית הספר היסודי בכפר לא נפתח הבוקר בשל נזקי הסופה. צוותים של מחלקת הרווחה מעניקים סיוע נפשי לכל מי שנפגע מהסופה וההרס שבה בעקבותיה. עמאר מצידו קורא לממשלה להתעורר, ולהכריז על כפרו ועל יתר היישובים שנפגעו, כאזור מוכה אסון טבע. ההערכה הראשונית היא, שמדובר בנזקים שנגרמו לבתים בערך של מאות אלפי שקלים.
ראש המועצה האזורית מעלה יוסף, אבי קרמפה, אמר כי "הסופה הזאת הפתיעה את כולם, אפילו את החזאים. מזג האוויר הקשה הסב נזק אדיר לגידולי הליצ'י והאבוקדו בעיקר במושבים עבדון ויערה. ערכנו ישיבה במהלכה נוצר הקשר עם מנהל מחוז הצפון במשרד החקלאות יגאל חן, שהבטיח לשלוח את השמאים של הקרן לנזקי טבע על מנת שיחלו במלאכת הערכת הנזקים". קרמפה ציין כי נזקים נרשמו גם למספר רב של לולים באזור וחלק מהתשתיות בישובים נפגעו אף הן.
גם קיבוצי המועצה האזורית מטה אשר נאלצו להתמודד עם הברד הכבד והרוחות העזות. ראש המועצה יהודה שביט סיפר בצהריים ל-ynet: "קשה לאמוד את הנזקים שמרביתם הם בחקלאות לעצי האבוקדו והבננות שנמצאים בשיא פריחתם. דיווחתי גם על נזק לא פשוט לבריכות הדגים של קיבוץ לוחמי הגטאות ואנחנו נמצאים בקשר רציף עם מזכירי היישובים".
לחדר המיון של בית החולים בנהריה הגיעו אתמול והלילה בסך הכל 75 בני אדם שנפגעו מנזקי הסופה. בין הפצועים גם שני ילדים בני 9 ו-6 שאושפזו במחלקת כירורגיית ילדים בעקבות חתכים עמוקים בגפיהם ואישה בהיריון מתקדם שנפגעה כנראה מחפץ שעף לעברה.
ניידות של משטרת מרחב העמקים נפרסו לאורך כביש 65 (נחל עירון), מחשש לשטפונות, כמו שארעו ביום ראשון. הנחל עלה על גדותיו בשל הגשמים העזים אך הכביש לא נסגר לתנועה.