שתף קטע נבחר
 

הדור הבא של הוטמייל: לא מספיק

Live Mail, היורש של Hotmail.com, אמור להיות הצעקה האחרונה של שירותי הדוא"ל המקוונים, אך בינתיים, הוא מתקשה לעמוד בהבטחות ומציע כמה תכונות חביבות, שעדיין לא מצדיקות עריקה מ-Gmail או Yahoo! Mail

הרבה ביטים זרמו ברשת מאז סביר בהטיה השיק את hotmail.com בתאריך הסמלי של ה-4 ביולי, 1996, יום העצמאות של ארצות הברית. שירות הדוא"ל המקוון אמנם שיחרר את הגולשים מהתלות בתיבות הדואר האלקטרוני של ספקי האינטרנט ואיפשר להם לקבל ולשלוח דוא"ל מכל מחשב – יכולת שהיום נשמעת מובנת מאליה אך בימים האלה הייתה לא פחות מחדשנית.

 

במהלך עשר השנים שחלפו מאז, הזדקן Hotmail.com והיום הוא הכל מלבד "חם". תחת שרביטה של מיקרוסופט, שרכשה את החברה ב-1997 עבור 400 מיליון דולרים, הפך השירות לדינוזאור לעומת מתחרים כמו Yahoo! Mail או Gmail.

 

משתמשי Hotmail בארה"ב וכל מי שמדווח על מגורים במדינה זו נהנים בשנתיים האחרונות מתיבת דואר מוגדלת של 250 מגה בייט, אך כל האחרים נאלצו להסתפק בשני מגה בייט בלבד. זאת, בהשוואה ליותר מ-2.5 גיגה בייט ב-Gmail ו-1 גיגה בייט ב-Yahoo! Mail. למרות זאת, משתמשים רבים לא ויתרו על כתובת הדואר האלקטרוני הישנה שלהם. Hotmail הוא כיום שירות הדוא"ל המקוון השני הנפוץ בעולם, לאחר Yahoo! Mail, והרבה לפני Gmail.

 


 

ההבטחה של Windows Live Mail

 

האם לאחר שנים של מרורים, דואר זבל ותיבה רזה, יוכלו משתמשי Hotmail ליהנות מחוויה קצת יותר משופרת? זו ההבטחה של שירות הדור הבא, שבעבר נודע בשם הקוד Kahuna, וכיום קרוי Windows Live Mail.

 

כמיליון מבין 230 מיליון המשתמשים הפעילים של הוטמייל משתמשים בגירסת הניסוי של Windows Live Mail. השירות החדש הוא חלק מסדרת המותגים Live, הניצבת במרכז המאמץ של מיקרוסופט להציע תוכנה כשירותים ברשת.

 

Outlook לעניים

 

במבט ראשון, הוטמייל החדש מזכיר יותר מכל תוכנת Outlook לעניים. הממשק כולל שלושה חלונות – אחד מציג את שם השולח וכותרות ההודעות, שני מספק הצצה בתכולת הדואר האלקטרוני, ושלישי מציג את רשימת תיקיות הדוא"ל, היומן ותכונות נוספות.

 

אפשר לשנות את מיקום חלונית הקריאה – אם תוצג בחלק התחתון של המסך או מימין, או להגדיר את ערכת הצבעים שבבסיס הממשק, אך ככלל אפשרויות ההתאמה האישית מצומצמות למדי.

 

יחד עם זאת, אין ספק שמדובר בהתקדמות משמעותית לעומת Hotmail.com הנוכחי. משתמשי Hotmail.co.il וגם נענע מייל כבר נהנים מתיבת דוא"ל מקוונת דמויית אאוטלוק, אך ל-Live Mail תכונות מתקדמות נוספות.

 


תצוגה נוחה יותר של תמונות

 

חדש: גרירת הודעות בין תיקיות

 

בממשקים הישנים, מחיקת הודעת דוא"ל או העברתה לתיקייה אחרת דורשת צעד אנכרוניסטי למדי של סימון ההודעה ובחירת האפשרות הרצויה מתוך תפריט נפתח. ובכן, לא עוד.

 

בשירות החדש אפשר לסמן כמה הודעות עם העכבר, ולמחוק באמצעות בחירה באפשרות Delete מהתפריט שנפתח בקליק ימין. אפשר גם לגרור הודעות בקלות מתיבה לתיבה, ממש כמו בתוכנה השולחנית (אך לא ניתן לגרור קבצים משולחן העבודה לתוך הודעה חדשה).

 

צפייה בהודעות מתוך תיבת הדוא"ל הנכנס

 

עבור כלל המשתמשים, חשוב שהממשק יהיה ידידותי ויציג בדיוק את התכונות הדרושות להם לצורך ניווט קל ונוח ועיון בהודעה. בהקשר זה, ב-Live Mail, כמו ב-Gmail, אפשר לצפות בתוכן ההודעות מתוך תיבת הדוא"ל הנכנס ואין צורך להקליק על כל שורת נושא כדי לעבור להודעה.

 

מסך ההודעה החדשה רחב יותר לעומת הדור הנוכחי של הוטמייל, ומציע את יכולות הכתבן הרגילות כמו שינוי גודל גופן, שינוי גופן, הדגשה, יישור טקסט, הוספת קישורים, הוספת פרצופונים ועוד תכונות סטנדרטיות.

 

עוד שיפור: המערכת יודעת לזהות אוטומטית ולהשלים את כתובת השולח המוקלדת על פי ניסיון העבר, ובדיקת איות מתבצעת כבר במהלך ההקלדה.

 

תצוגת תמונות בתוך חלון הודעה השתנתה ללא היכר - בשירות החדש התמונות מסודרות זו לצד זו בגלריה המספקת אפשרות צפייה נוחה למדי.

 

לא נתגלו בעיות בתמיכה העברית בשירות. אפשר לכתוב הודעות בעברית ולקבלן ללא בעיות קידוד המוכרות משירותים אחרים.

 

צירוף קבצים להודעה עדיין מסורבל

 

אחת המגבלות המטרידות של שירותי דוא"ל מקוון נוגעות לחוסר האפשרות לצרף מספר קבצים בו זמנית. כדי לצרף קבצים, השולח נאלץ לבחור בקובץ אחד בכל פעם. Live Mail לא מציע כל שיפור אמיתי בתחום זה.

 

תכונה מועילה במיוחד הן ההתראות מפני הונאות מקוונות (פישינג). במקרה של הודעה החשודה כספאם או הונאה, סרגל המידע הופך אדום לעומת הצבע הירוק, המופיע כשמדובר בהודעה שהתקבלה מאדם שנמנה על רשימת אנשי הקשר שלכם. אם טיב השולח אינו ידוע, נצבע סרגל המידע בצהוב.

 

כל אלה תכונות חביבות למדי, שמסייעות למיקרוסופט ליישר קו עם שאר ממשקי ה-Web 2.0, אך ספק אם די בהן כדי להפוך את Live Mail לשירות אטרקטיבי באמת.

 

מיקרוסופט לא שילבה את Live Messenger, הגירסה החדשה של תוכנת המסרים המידיים שלה בממשק של Live Mail, והמשתמשים לא יכולים בשלב זה לדעת מי מבין אנשי הקשר שלהם מחובר לרשת. זאת, בניגוד לתכונה שגוגל הוסיפה לאחרונה ל-Gmail. חסרה גם היכולת לצפות בתכתובות כשיחות שיש להן התחלה, אמצע וסוף, כמו ב-Gmail.

 

באנרים מציקים

 

חסרון נוסף של Live Mail הם הבאנרים – איפה הם ואיפה מודעות הטקסט המינימליסטיות של גוגל. מודעה רחבה במיוחד מכסה את החלק העליון של המסך, כמעט מבזבזת שליש משטח הצפייה, ומודעה גרפית נוספת, רחבה במיוחד, מוצגת בחלק הימני של המסך. גם ב-Yahoo! Mail יש באנרים, אך הם אינם מציקים לעין כמו ב-Live Mail.

 

בניגוד לשירותי דוא"ל מתחרים, בשלב זה, Live Mail אינו מעדכן אוטומטי את תיבת הדואר הנכנס כדי להציג את ההודעות החדשות שהתקבלו, אך סביר להניח שמגבלה זו תוסר בעתיד. בשלב זה, כדי לדעת אם התקבלו הודעות חדשות יש לנקוט בשיטה הישנה של בחירה בכפתור Check mail או הקלקה על קישור ה-Inbox.

 

שירות Live Mail כולל רכיבים משלימים כמו אנשי קשר (אין אפשרות לייבא את רשימת אנשי הקשר מתוכנת האאוטלוק במחשב הביתי), ויומן מקוון (כנ"ל). עם זאת, מיקרוסופט מפתחת במקביל תוכנת דואר אלקטרונית שולחנית, שתירש את Outlook Express המיושנת, ותספק פתרון לחלק מהבעיות האלה. רכיב היומן פשוט – יש בו תכונות בסיסיות כמו תזכורות, משימות והערות.

 

יומן מקוון בסיסי

 

ניתן לשתף את היומן עם משתמשים אחרים ברשת. בניגוד ל-Google Calendar, שהושק השבוע, כדי להוסיף אירוע חדש ביומן של Live Mail יש לעבור שלושה מסכים – פעם אחת כדי לסמן את היום המבוקש, פעם שנייה כדי לבחור שעה, ופעם שלישית כדי להזין את פרטי האירוע בחלון חדש. בעידן של יישומי Ajax, בוודאי ניתן היה למצוא פתרון ממשק יותר אלגנטי. תזכורת על אירועים שקבעתם יישלחו 15 דקות לפני האירוע (בברירת מחדל) – בשלב זה רק לדואר האלקטרוני ולא ל-SMS ואפילו לא לתוכנת ה-Live Messenger.

 

נפח אחסון בלתי מוגבל

 

היתרון הגדול ב-Live Mail לעומת Hotmail קשור לגודל התיבה. בשלב זה, אין בתיבה כל עדות לנפח המנוצל על ידכם וכמה מקום נשאר לכם בטרם התיבה תיסתם. חיווי כזה יתווסף בהמשך, אך התיבה לא תיסתם בכל מקרה – במיקרוסופט מתחייבים כי התיבה תגדל בהתאם לצרכים שלכם – בין אם מדובר ב-1, 5 או 10 גיגה בייט.

 

הספאם הוא אותו ספאם

 

היבט אחד שלא ניכר בו שום שיפור הוא הנושא הכאוב של דואר זבל. ב-Live Mail, כמו ב-Hotmail, הודעות ספאם רבות עדיין נאגרות בתיבת הדואר הנכנס, ולא בתיקיית הג'אנק, מצב שמעורר געגועים למסנני הספאם המצוינים של Gmail.

 

חשוב להדגיש כי Live Mail עדיין בשלב בטא. תכונות נוספות צפויות להיכלל בשירות לפני השקתו.

 

שירות Live Mail עדיין לא הושק לקהל הרחב. אפשר לבקש להצטרף לניסוי דרך הקישור הבא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים