שתף קטע נבחר

המדען הראשי בבריטניה מזהיר מפני ההתחממות הגלובלית

דו"ח חדש שפורסם בבריטניה מעורר סערה במדינה. תוכנת מחשב חישבה את הנזקים הצפויים לאנושות, כתוצאה מעליה של שלוש מעלות צלזיוס בטמפרטורת כדור-הארץ. התוצאות זעזעו את החוקרים: מיליארדי בני אדם בסכנת רעב ומחסור במים, מיליוני טונות של יבול אבודים והרס ערי החוף בעולם

המאמצים לצמצום פליטת גזי החממה לאטמוספירה לא הועילו וטמפרטורת כדור-הארץ ממשיכה לעלות. דו"ח חדש שפרסם המדען הראשי בבריטניה מראה כי ההתחממות הגלובלית נמשכת מה שעלול להביא לעליה של כשלוש מעלות צלזיוס בטמפרטורה הממוצעת.

 

לפי הדו"ח, שפורסם בהרחבה בעיתונות הבריטית, לעליה זו השלכות מרחיקות לכת ברחבי העולם. היא תביא לעליה משמעותית במפלס הימים כתוצאה מהמסת הקרחונים ותגרום שינויים משמעותיים בנישות אקולוגיות שונות, מה שיוביל לפגיעה במארג המזון ובמערכות האקולוגיות הקיימות מזה מיליוני שנים.

 

ה"אינדיפנדנט" מדווח כי לפי הדו"ח, עשויה העלייה בטמפרטורה לגרום למצב של בצורת קשה במדינות רבות, שיסבלו כתוצאה מכך מרעב מתמשך. המדען הראשי בבריטניה קרא לפוליטיקאים מרחבי העולם לחוקק חוקים ולהפעיל סנקציות נגד זיהום האטמוספירה ופליטת הגזים המזהמים, ולמציאת פתרונות נוספים לבעיית הזיהום ההולכת וגוברת ולהתחממות הגלובלית.

 

באמצעות מודול ממוחשב שבדק תרחישים אפשריים כתוצאה מעליה של שלוש מעלות צלזיוס, יצרו החוקרים בבריטניה תמונת מצב מדאיגה לגבי עתידו של כדור הארץ. לפי התוצאות, עליה זו בטמפרטורה תוסיף כ-400 מיליון בני אדם לרשימת הסובלים מסכנת רעב, בין מיליארד לשלושה מיליארד בני אדם יימצאו במצב של מצוקת מים קשה, ויפגע ביבולי התבואה בהיקף של 20 עד 400 מיליון טון. לפגיעה זו השפעה מיידית הן על הכלכלה העולמית, והן על מצב הרעב בעולם.

 

עליית הטמפרטורה תביא גם להמסה מוגברת של קרחונים, שכבר החלו להצטמצם משמעותית בשנים האחרונות. מימי הקרחונים יעלו את מפלס הימים, מה שייסכן את ערי החוף ברחבי העולם, ועלול לגרום למחיקתם של ישובים שלמים הממוקמים לחופי אוקיינוסים וימים.

 

בתוך כך, בריטניה תוקפת בחריפות את מדיניותו של הנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, וסירובו להשתתף ב"אמנת קיוטו", שמטרתה צמצום פליטת גזי החממה הגורמים לעליית הטמפרטורות בעולם. בין הפעולות הראשונות שעשה בוש עם כניסתו לתפקיד הנשיא הייתה הוצאת ארה"ב מהאמנה, ובכך הוא ביטל את החלטתו של קודמו בתפקיד, ביל קלינטון, שצידד בתמיכה אמריקנית באמנת קיוטו. עזיבתה של ארה"ב את האמנה הובילה לנטישה של מדינות אחרות, ולפגיעה במעמדה. לפי ההערכות, אמנת קיוטו, הגם שאינה מספקת כשלעצמה, מצמצמת את הסיכונים של זיהום כדור-הארץ ומפחיתה במידה רבה את ההתחממות הגלובלית והשינויים האקלימיים.

 

"יש הבדל בין אופטימיות, לבין טמינת הראש בחול", אומרים בבריטניה, בהתייחס למדיניותה של ארה"ב. לדברי המדען הראשי בבריטניה, מנהיגי העולם אינם יכולים לקוות שימציאו טכנולוגיות נקיות וידידותיות לסביבה, שאינן מזהמות ואינן גורמות לנזקים. לדבריו, יש צורך בפעולה אינטנסיבית, הן בחקיקה והן באכיפה, נגד מפעלים מזהמים, תוך עידוד אינטנסיבי של פיתוח טכנולוגיות ידידותיות יותר באמצעות מענקים ויצירת עדיפות לשימוש בדלקים לא מזהמים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגורם העיקר: פליטת גזים מזהמים
צילום: טל כהן
צילום: נאס"א
התוצאות: התמוססות מהירה של הקרחונים
צילום: נאס"א
צילום: איי פי
בצורת קשה ובעקבותיה - רעב ברחבי העולם
צילום: איי פי
מזג אוויר לא יציב ומשוגע
צילום: איי פי
מומלצים