חמאס: נעתור לבג"ץ נגד שלילת התושבות
האם בג"ץ ימנע את שלילת התושבות של בכירי החמאס, שעליה החליטה ישראל אחרי הפיגוע בתל אביב? כך מקווים בתנועה: "ישראל לא יכולה להוכיח שהם הפרו איזשהו חוק". החשש ברשות: מדובר בתקדים, אחרי שלילת תושבותם של הבכירים - תשלול ישראל את זכויותיהם של פלסטינים נוספים. אבו טיר: "אם נצטרך, נלך גם לבית הדין הבינלאומי בהאג". גורמים מדיניים בירושלים: "זה מגוחך שאויבי המדינה מאיימים לפנות לערכאות המשפטיות שלה"
בירושלים לא מתרגשים מהאיומים. גורמים מדיניים בירושלים אמרו ל-ynet: "זה מגוחך שאנשים שאינם אזרחי המדינה והם בין אויביה, מאיימים לפנות לערכאות המשפטיות שלה".
חלידי אמר כי הממשלה הפלסטינית תתמוך במאבקם המשפטי של בכירי החמאס, בשל החשש כי מדובר בתקדים, וכי אחרי שלילת תושבותם של הבכירים - תשלול ישראל את זכויותיהם של פלסטינים נוספים. לדבריו, "ישראל לא יכולה להוכיח שהם מעורבים באיזשהי פעולה של הפרת חוק".
מחמוד אבו טיר אמר לסוכנות הידיעות איי פי כי ברגע שיקבלו הודעה רשמית מישראל על שלילת התושבות - יעתרו: "אם נצטרך, נלך גם לבית הדין הבינלאומי בהאג, ונבקש מארצות ערב שיעזרו לנו לפנות לקהילה הבינלאומית".
מוקדם יותר היום יו"ר סיעת רע"מ-תע"ל וחבר ועדת החוץ והביטחון, טאלב א-סאנע, בא לביקור הזדהות בירושלים אצל השייח אבו-טיר וחבריו, בעקבות
ההחלטה לשלול את אזרחותם ותושבותם. נציגי החמאס הגדירו באוזני א-סאנע את ההחלטה כ"תקדים מאוד מסוכן", ותיארו אותה כפוליטית.
לדברי א-סאנע, הוא וחבריו העלו בפגישה את הצורך ששני הצדדים יזנחו את האלימות, ישובו למשא ומתן ויכירו הדדית אחד בזכות קיומו של השני.
בתשובה לשאלה האם הרגיש אצל מארחיו היענות לקריאה זו, השיב א-סאנע: "הרגשנו שיש גמישות, וכפי שקרה עם ההנהגה הישראלית, גם פה הרגשנו בעיקרון שמה שלא רואים מכאן רואים משם, כלומר הרגשנו שבחמאס מבינים שלהיות אופוזיציה זה דבר אחד וכשאתה בשלטון זה דבר שני. אני מאמין שבקרוב יהיו התפתחויות גם בכיוון הזה".