שתף קטע נבחר

מפיצות לינוקס סיכמו על תקן מאוחד

חברות המפיצות גירסאות של לינוקס למחשבים אישיים סיכמו על מערך אחיד של רכיבים, במאמץ להגדיל את התפוצה של לינוקס על שולחן העבודה

כמה מפיצות גדולות של לינוקס הכריזו ביום ו' כי סיכמו על מערך אחיד של רכיבים שישולבו בכל הגירסאות השולחניות של מערכת ההפעלה החופשית.

 

התקן, שנוצר על ידי ארגון Free Standards Group, מיועד להקל על מפתחים לכתוב יישומים שיפעלו על גירסאות שונות של לינוקס. בין חברי הארגון נמנים IBM, AMD, אינטל, סאן מיקרוסיסטמס, Dell ומפיצות לינוקס Red Hat ו-Suse.

 

לינוקס נהנית מעמדה בכירה בתחום מערכות הפעלה לשרתים – ופופולרית במיוחד כפלטפורמה לאחסון אתרי אינטרנט, למשל, אך לא צברה הצלחה על שולחן העבודה ונתח השוק שלה בקרב מחשבים אישיים אינו עולה על אחוזים בודדים.

 

חוסר ההצלחה הזו מוסברת באופן חלקי בכך שלינוקס, שנוצרה בשנות ה-90' המוקדמות על ידי המפתח הפיני לינוס טורוולדס, אינה אלא ליבה (קרנל) של מערכת הפעלה. על מנת שניתן לבצע באמצעות פעולות מגוונות, משתמש לינוקס נדרש לתוכנה נוספת, כמו ממשק משתמש גרפי ועוד רכיבים.

 

לרוע המזל, הרכיבים הנוספים האלה אינם אחידים ומשתנים ממפיצת לינוקס אחת לאחרת. מצב זה מקשה על מפתחי יישומים כמו מעבדי תמלילים, תוכנות יומן, דפדפני אינטרנט ועוד, להבטיח שהתוכנה שהם מפתחים יפעלו היטב על כל הגירסאות של לינוקס.

 

"אחת הבעיות העיקריות של לינוקס היא חוסר העקביות – וזה היתרון הגדול של Windows", אמר ג'ים זמלין, מנהל Free Standards Group.

 

מי שרוכש תוכנה המיועדת ל-Windows יודע שיוכל להריץ אותה על כל מחשב PC, ולינוקס צריכה לפעול באופן דומה, אמר זמלין. "כדי להפוך לטכנולוגיה נפוצה, יש צורך בדרגה כזו של תקנון", הוא אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוד פתוח. תשובה טובה יותר ל-Windows?
מומלצים