יוזמה חדשה: טלוויזיה חברתית באינטרנט
עשרות סרטוני וידאו המתעדים פעילות קהילתית וחברתית, הפגנות והרצאות, מוצגים באתר הטלוויזיה החברתית הניסיוני שהושק לאחרונה. "המטרה היא להפוך את המיזם לטלוויזיה אזרחית-ביקורתית, שיוצרי התוכן והמפעילים שלה הם פעילים חברתיים ואזרחים ולא בעלי ההון", אומר היוזם אהוד שם טוב
אהוד שם טוב, פעיל בארגונים לשינוי חברתי ומי שעומד בראש קהילת "סינקופה", חולק עם אנשים רבים את התחושה שהתקשורת הישראלית מתנזרת לא אחת מדיווח על המאבקים החברתיים בהם הוא לוקח חלק. היא מסתפקת בהצגת מציאות חלקית מאוד, הוא מתקומם, "ואין בה מקום או ביטוי לפעילות הענפה של החברה האזרחית בישראל".
כאלטרנטיבה לכלי התקשורת המסחריים שם טוב השיק בראשית החודש את הטלוויזיה החברתית באינטרנט, אתר המציג עשרות סרטוני וידאו המתעדים הרצאות, הפגנות, פעילות קהילתית וחברתית ועוד. "מטרת הפרויקט, שנמצא כעת בשלב הפיילוט, היא להעלות את התודעה החברתית בארץ", הוא מסביר. "הטלוויזיה נועדה לאפשר ביטוי וחשיפה של תכנים חברתיים ואזרחיים, ולשרת את ציבור הגולשים ובעלי העניין שרוצים לפרסם קטעי וידיאו בנושאי חברה וכלכלה.
"בשלב הראשון היא תהווה ממשק לקטעי הווידיאו הרבים החבויים בפינות נסתרות באתרים רבים, קטעים שיצרו ארגונים חברתיים, אמנים, יוצרים ופעילים חברתיים", שם טוב מרחיב. בהמשך, הוא מקווה להקים מערכת פעילה שתייצר כתבות ותחקירים באופן שוטף. "המטרה היא לתפקד כטלוויזיה אזרחית-ביקורתית בה צופים דרך האינטרנט אנשים רבים מדי יום", הוא אומר. "טלוויזיה שיוצרי התוכן והמפעילים שלה הם האזרחים בעלי העניין ולא בעלי ההון".
נאמן למודל השיתופי אותו פיתח בפרויקטים שהוא חתום על הקמתם, קהילת "סינקופה" ומועדון מחפשי העבודה "Job Club", ובית הספר העצמאי למחול "הקבוצה ביפו" שהוא שותף לניהולו, שם טוב שואף שהמיזם החדש יפעל באופן דומה. "ברמה האוטופית ראוי כי הטלוויזיה החברתית תפעל במתכונת של קואופרטיב, בו חברים פעילים חברתיים ובעלי עניין שונים", הוא מפרש. "כל-אחד מהם יספק את משאבי הידע, הזמן והניסיון, כדי לפתח ולהפעיל את המיזם ואף לעודד יצירת מיזמים דומים לו".
- לאתר הטלוויזיה החברתית לחצו כאן