שנת מאסר לחגי עמיר בגין איומים על שרון
ארבעה חודשים לאחר שהורשע באיום על חייו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, נדון חגי עמיר לעוד שנת מאסר בפועל. עמיר בתגובה: "מדובר ברדיפה פוליטית של מדינה מושחתת". גאולה עמיר מגיבה: "אם הסוהר לא צריך אשפוז, אל תקראו לי גאולה". יגאל עמיר פתח בשביתת רעב במחאה על העיכוב בטיפולי ההפרייה של אשתו לריסה
חגי עמיר, המרצה 16 שנות מאסר על מעורבותו ברצח יצחק רבין, נדון הבוקר (יום ה') בבית משפט השלום בנתניה לשנת מאסר בפועל לאחר שהורשע באיומים של חייו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון. לאחר מתן גזר הדין, אמר חגי ל-ynet: "זו רדיפה פוליטית של משטרה ומדינה מושחתים. המשפט שלי מבוסס על עדות שקר של סוהרים. כל מה שעושים זה לפגוע בי וביגאל".
חצי שנה מתוך העונש ירצה עמיר בחפיפה עם עונשו הנוכחי וחצי שנת מאסר נוספת ירצה בתום עונשו הנוכחי. בית המשפט גזר על עמיר גם שמונה חודשי מאסר על תנאי.
בכתב האישום שהוגש נגדו נטען כי ב-31 באוקטובר 2004 ביקש מסוהר בכלא אשמורת לחייג עבורו למספר הטלפון של הוריו ואחותו על מנת שיוכל לשוחח איתם. לאחר שלא היה מענה משני המספרים אמר חגי לסוהרים "מה אתם מפחדים שאני ארצח או אחסל את שרון?" ולאחר מכן אמר להם: "אני יכול להרים שיחת טלפון ולדאוג שיחסלו ויפוצצו את שרון".
בגזר הדין קבעה השופטת רות לורך כי האיום שהשמיע חגי עמיר: "הוא איום בוטה וחמור לתוכנו. המילים הקשות של האיום מדברות בעד עצמן בחומרה. לא כל שכן שהמאיים הינו הנאשם שמרצה 16 שנות מאסר בפועל, בין היתר קשירת קשר לביצוע רצח ראש הממשלה יצחק רבין. אז ביצע הנאשם עבירה בעניין ראש ממשלה מכהן, ושוב גם עתה מבצע הנאשם עבירה באותו הקשר, מושא האיום הוא שוב ראש ממשלה מכהן".
השופטת הוסיפה כי "התבטאותו של חגי שמדובר במשפט פוליטי ורדיפה פוליטית של הממסד, לא רק שסותרת את הראיות, אלא יש בה כדי להמחיש שחגי לא הפנים את חומרת המעשים המיוחסים לו". השופטת ציינה שהיא שוכנעה שהשיקולים לחומרה מחייבים ענישה מוחשית וממשית על חגי.
"רק ענישה כזו תעביר מסר שאין לגלות סובלנות להתבטאות הכוללת דברי איום ופגיעה בראש ממשלה מכהן. לאחר שאירע פשע חמור שכזה, כשנרצח ראש ממשלה מכהן מטעמים אידיאולוגיים, אין לגלות כל סובלנות בהתבטאות שכזו של הנאשם בהתחשב במושא האיום, בעיתוי שבו נאמר האיום, ובהיותו של חגי כמי שמרצה עונש מאסר ממושך בשל קשירת קשר לרצח ראש ממשלה".
גאולה עמיר: "הסוהר דפוק"
גאולה עמיר אמרה ל-ynet בתגובה: "לא האמנתי למשמע אוזני. אני ראיתי את הסוהר - אם השופטת קיבלה עדות של אחד כזה, זו בושה וחרפה. זה אומר שרק מתנכלים לו. אם הסוהר לא צריך אשפוז, אני לא גאולה. תסלחי לי, אבל בשפה הרחובית הוא נראה 'דפוק על הפנים'. אני הייתי בהלם כשחגי הראה לי את הסוהר. אם השופטת שקוראת לעצמה נאורה מקבלת עדות של אדם לא שפוי, היא לא יודעת להפריד בין עיקר לתפל".
חגי עמיר הגיש בקשה להפחתת עונשו בשליש, אך לאחר הרשעתו בפרשת האיומים על אריאל שרון, האפשרות שעונשו יופחת הולכת ומתרחקת. "רק בגלל שחגי עומד בפני ועדת השחרורים, הם מחפשים תירוצים ודרכים כדי למנוע ממנו שחרור מוקדם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שחגי ייצא במועד. הם שמו במיוחד סוהרים ששמו להם למטרה להתנכל לו", אומרת גאולה עמיר.
אביו, שלמה עמיר, אמר: "זה פשע. בית המשפט משתף פעולה עם השב"ס שרודף את יגאל וחגי". אמיתי עמיר, אחיהם הצעיר של חגי ויגאל, אמר: "כך תפרו אנטישמים באירופה תיקים ליהודים, משום שהם היוו איום פוליטי. גם פה זה כך". אמיתי מתח ביקורת על הציבור הדתי-לאומי: "הגיע הזמן שהם יבואו לבקש סליחה מיגאל וחגי, שהם היחידים שתרמו למפעל ההתנחלות. אנשי הימין הזניחו אותם ולא מסייעים להם במאבק הצודק".
לדיון בבית משפט השלום בנתניה הגיעו גם לריסה טרימבובלר ואביגדור אסקין. אסקין אמר בתום הדיון: "נשפוט את השופטים. באתי לעודד את חגי עמיר ולהזדהות עם דרכו".
וממש במקביל, פתח רוצח ראש הממשלה, יגאל עמיר, בשביתת רעב בכלא איילון, שם הוא מרצה את עונשו במחאה על העיכוב במתן טיפולי ההפרייה שאותם ביקש לעבור עם אשתו לריסה. עמיר סירב לקבל מזון מאז יום שלישי וכעת, לאחר שלא קיבל שש ארוחות, נכנסת לתוקף שביתת הרעב שלו מבחינת שרות בתי הסוהר.
השב"ס שלל מיגאל עמיר את כל הפריבילגיות שקיבל, כגון: טלוויזיה, מכשיר רדיו ומוצרי קנטינה שהוצאו מתאו, ובנוסף שללו ממנו ביקורים ושימוש בטלפון. אשתו, לריסה, הגיבה: "אני מודאגת מאוד מכך שיגאל שובת רעב. שירות בתי הסוהר מושך זמן. גם יגאל חושב שהם מושכים זמן ובכך מתעללים בנו ולכן החליט לשבות רעב".