שתף קטע נבחר

 

הולנדר תוקף: צריך מבקר למבקר המדינה

בשיאו של העימות המתוקשר עם מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, אומר נציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, בראיון ל-ynet כי יעשה הכל להקמת ערכאות ביקורת על מבקר המדינה: "לא יעלה על הדעת שמבקר המדינה יהיה גם השופט וגם המוציא לפועל"

"לא יעלה על הדעת שמבקר המדינה יהיה גם החוקר, גם התובע, גם השופט וגם המוציא לפועל", כך אומר הערב (יום ב') ל-ynet נציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, בשיאו של העימות המתוקשר וחילופי ההאשמות הכבדים בין השניים. "לאחר החוויה שחוויתי, אעשה הכול כדי להקים ערכאות ביקורת על מבקר המדינה עצמו - צריך מבקר למבקר", אומר הולנדר.

 

העימות בין הולנדר למבקר, מיכה לינדנשטראוס, פרץ לקראת פרסום דו"ח המבקר מחר בסוגיית המינויים בשירות המדינה. הדו"ח, שפרטיו אסורים לפרסום עד יום שלישי בארבע אחר הצהריים, כולל ביקורת על דרך המינוי של עובדי מדינה באישור נציבות שירות המדינה. הולנדר חש פגוע מאוד ואומר ל-ynet: "אפעל לכינון מוסד שיאפשר לאישי ציבור שבוקרו על-ידי המבקר, לערער על כך. לא ייתכן שלא תהיה אפשרות לערער על החלטות מבקר המדינה". 

 

בנציבות שירות המדינה הגיבו בזעם על דו"ח הביקורת. גורמים בנציבות אמרו ש"הנציב נאלץ לשכור מכספו הפרטי את עורך הדין דוד ליבאי כדי שייצג אותו ויעתור לבג"ץ נגד המבקר. לא נותרה לו כל דרך להגן על עצמו מול השגיאות המשפטיות והלינץ' הציבורי של לשכת מבקר המדינה ביקשה לעשות בו".

 

גורמים בנציבות אמרו שלאחר שעורך הדין ליבאי נפגש עם מבקר המדינה ושוחח איתו אישית, הייתה תחושה של הסכמה בין הצדדים. "היה ברור לכאורה שהמבקר לא מצא בתלונה האישית נגד נציב שירות המדינה דברים של ממש. יתרה מזאת, הייתה תחושה שהוברר למבקר שנציב שירות המדינה לא עבר על כך נהלים ושאין טעם בביקורת. אלא שאז הגיע הדו"ח והתברר שהיה מי שליבן את האש מחדש - זאת היועצת המשפטית של המבקר, עורכת הדין נורית ישראלי, שפוטרה על-ידי הולנדר לפני עשר שנים מתפקידה כיועצת משפטית של נציב שירות המדינה".

 

עוד אמרו בנציבות שירות המדינה: "הדבר מפתיע מכיוון שהנציב הולנדר ולינדנשטראוס הם חברים ותיקים במשך 35 שנים. השניים שירתו יחד שפרקליטות הצבאית. הנציב נהג לבקר אותו בחיפה ואף לשאת הרצאות בפני אנשיו בבית המשפט המחוזי שם. אין כל הסבר אחר למה שאירע שם, אלא ניסיון של מישהי שפוטרה על-ידי הנציב לחפש אותו אישית. יתרה מזאת, בפועל, אין בטענות נגד הנציב דבר. הנציב פעל על-פי הנחיות שהוא עצמו הוציא ורק חוסר הבנה בסיסי של מבקר המדינה גורם לפרסום הפרשה והכפשתו האישית של מר הולנדר".

 

מקורביו של הולנדר אמרו ל-ynet שהוא החליט להיאבק עד הסוף לטיהור שמו. "טוב שם משמן טוב, אמרו חז"ל, זה עשר שנים שהנציב הולנדר בתפקיד ולא דבק בו רבב. מדובר באיש ציבור נקי כפיים, שדחה הצעות להיות שופט בישראל ויכול לעשות היום לביתו, אך הוא אינו עושה כן. לא יעלה על הדעת שמבקר המדינה בחוסר רגישות ובחוסר ענייניות יכפיש את שמו כך. הוא מטיח בו טענות אשר קיבל עליהן תגובה הולמת, אך למרות זאת הוא עוד החריף את הדו"ח שהגיש. התחושה היא שמדובר בטעמים לא ענייניים, שיקולים זרים שמקומם לא יכירם במערכת השיפוטית ובמערכת ביקורת המדינה".

 

מלשכת מבקר המדינה נמסר הבוקר בתגובה לדברים כי: "הוגשה תלונה נגד אנשי הנציבות ליועץ המשפטי לממשלה על הפעלת לחצים. הביקורת שלנו לא תהסס לבקר גם את הבכירים ביותר במנהל הציבורי בדרכה המקצועית, ההוגנת והישרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן בלילטי
שמואל הולנדר תוקף
צילום: דן בלילטי
צילום: אלעד גרשגורן
לקראת הגשת דו"ח המבקר
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים