שתף קטע נבחר
 

אוננות? זה בסדר. כל עוד זה לא על חשבון סקס

עד לפני כמה שנים הוגדרה אוננות במילון אוקספורד כ"התעללות וניצול עצמי". גם היום יש אנשים שחושבים שאוננות מחלישה את הגוף ואת הנפש, גורמת לאקנה ופוגעת בראייה. הסקסולוגים דווקא חושבים שזה ממש בסדר לאונן, כל זמן שזה לא בא על חשבון הדבר האמיתי ונעשה במידה

אם מישהו בעולמנו מרגיש עדיין סוג של אשמה כשהוא מאונן להנאתו, הוא מוזמן לתעל את תחושת האי נוחות שלו לעשייה למען שלום בעולם. כך לפחות מציע אתר אינטרנט חדש יחסית. מקימי האתר מבקשים לצבור חתימות למען עשיית אהבה (גם עצמית) במקום מלחמה.

 

"אתה לא יכול לאהוב אחרים אם אתה לא אוהב את עצמך", טוען הטקסט בדף הפתיחה של האתר, "ואוננות היא הביטוי המלא לאהבה עצמית. הוסף את חתימתך והשאר הצהרה פוליטית או חברתית". אז הנה לכם פטור מרגשי אשמה: אוננו למען שלום העולם.

 

אבל אוננות היא לא נושא שאנשים אוהבים לדבר עליו. למעשה, היא אחד הנושאים שהכי לא מדברים עליהם. מדובר בסוגיה שהיתה ונשארה טעונה בתרבות שלנו. בכל הדתות יש הסתייגות ממעשה האוננות. כמעט בכל התרבויות מתקשרת האוננות לעבירה ולחטא.

 

אפילו מנהל הפנימייה הצבאית הבריטית היוקרתית איטון, שאיכלסה בין ספסליה את הנסיכים ויליאם והארי, סבור שאוננות היא הרגל מגונה ש"מקלקל את המשמעת של תלמידינו". דבריו של המנהל, אדוארד ליטלטון, משקפים את דעתם של מחנכים ואנשי דת רבים, ואפילו רופאים, שמאמינים שאוננות מחלישה את הרוח ואת הגוף, גוזלת אנרגיה מהכליות, מעודדת הופעת פצעי אקנה, פוגעת בראייה ומסיחה את הדעת.

 

הטכניקה לא חשובה

 

קשה להאמין, אבל אוננות הוגדרה עד לפני עשר שנים במילון אוקספורד כ"התעללות וניצול עצמי". לפני שמונה שנים אולצה מפקדת חיל הנשים האמריקאי, ג'ויסלין אלדרס, להתפטר מתפקידה אחרי שבהרצאה שנשאה לפני צעירים אמרה שאוננות היא "אלטרנטיבה יעילה ליחסי מין מלאים, למי שעדיין לא בשל ליחסים בין זוגיים".

 

התפטרותה של אלדרס עוררה סערה בארה"ב. הכעס על מה שכונה "קשר השתיקה סביב נושא האוננות" הוליד אתר אינטרנט של משרד החינוך האמריקאי, שמציע לאנשים בכל גיל מידע ישיר, אמין ולא פורנוגרפי אודות אחד העיסוקים הנפוצים ביותר בקרב בני האדם ומבקש להסיר מליבם רגשי אשם בגללו. באתר גם מופיעות טכניקות שונות שמלמדות נשים וגברים כיצד לאונן ולהגיע לפורקן.

 

"אוננות היא פעילות שבה אדם מגרה את עצמו מינית ומגיע לפורקן", אומרת מרים ברנר, יועצת מין, סקסולוגית מוסמכת ומדריכה ראשית ב'דלת פתוחה', שירותי ייעוץ מיני לנוער. "לא חשוב איך מאוננים, חשוב יותר שעושים את זה מתוך רצון, בפרטיות ובשליטה.

 

"תוך כדי התנסות יכול כל אדם לגלות מה גורם לו הנאה, אילו נקודות נעימות לו במיוחד למגע ואילו קצב ועוצמה רצויים לו. מחקרים מראים שרוב המתבגרים והמבוגרים מאוננים, למרות שלא מדברים על הנושא. אין כל פסול באוננות, ובלבד שעושים אותה מאחורי דלת נעולה וכל זמן שהיא לא מתרחשת על חשבון דברים אחרים. אגב, אם אין צורך לאונן – גם זה בסדר".

 

"אוננות לא גורמת כל נזק", כותב ד"ר תומס סטאטפורד, יועץ מין בריטי, במאמר שפירסם בשבוע שעבר בטיימס הלונדוני. "אין קשר בין אוננות להופעת פצעי אקנה, היא לא מחלישה את שרירי הגוף ולא מעכבת את הגדילה. אין לה דבר עם הצלחה או כישלון במבחנים, היא לא פוגעת ביכולת הפוריות בעתיד וגם לא באונות המינית, בין אם אדם הוא הומוסקסואל או הטרוסקסואל".

 

ד"ר סטאטפורד נדרש לשאלה עקב פניות חוזרות לקליניקה שלו. המתעניינים מבקשים אישור מיועץ ואיש מדע, רובם בני 18-25 והם נקרעים בין הצורך לאונן לבין איסורים שספגו בבית הוריהם, בעיקר עקב השחתת הזרע שכרוכה באוננות. הם גם שואלים כמה מותר לאונן כדי שזה ייחשב 'נורמלי'.

 

גברים מאוננים יותר

 

האם נשים וגברים מאוננים באותה מידה? "קיים הבדל בין שיעור האוננות בקרב נשים וגברים", כותב הרופא הבריטי. "התדירות שונה. בניגוד לעולם החי, שם, על פי הזואולוגים, שיעור האוננות זהה בין נקבות לזכרים, נשים נמנעות יותר מלאונן".

 

בסקר שנערך לפני שנתיים בבריטניה בקרב גברים צעירים ושאל באיזו תכיפות הם מאוננים הודו נערים בני 11-17 שהם מאוננים תשע פעמים בשבוע. גברים בני 18-35 דיווחו שהם מאוננים שבע פעמים בשבוע. גברים בני 36 ומעלה מאוננים קצת פחות: חמש פעמים בשבוע.

 

מה קורה כשהאוננות הופכת לתחליף לדבר האמיתי? "אוננות אובססיבית, פעמים רבות במשך היום, שמשתלטת על זמנו של האדם, מרמזת על אישיות בעלת ביטחון ודימוי עצמי נמוכים", כותב ד"ר סטאטפורד. "לא רצוי לעסוק במין ובאוננות במשך שעות רבות במשך היום, כיוון שזה מתפרש כבריחה מתחומי חיים אחרים. אוננות לא גורמת נזק פיזי או נפשי, אך רצוי לא לאונן יותר מפעמיים ביום. מובן שאוננות שלא מתבצעת בחדרי חדרים ובפרטיות אלא בפרהסיה גובלת בהפרעת אישיות".

 

ד"ר סטאטפורד אף ממליץ לגוון את טכניקות האוננות. לדבריו, נערים צעירים שמסגלים לעצמם תנוחת אוננות אחת, שעיקרה שפשוף באמצעות עיסוי חזק וישיר והגעה מהירה לאורגזמה, עלולים להיתקל בקשיים כשיגיעו ליחסי מין עם אישה, בחדירה מלאה, כיוון שלא יהיה להם קל להגמיש את עוצמת החיכוך ולהתאים אותה לבת הזוג.

 

ולד"ר רות וסטהיימר, יועצת המין הוותיקה, יש עצה מעניינת משלה: "אוננות היא דרך טובה להתפרקות מינית", היא כותבת בספרה 'כל אחד יכול' (הוצאת באג מולטיסיסטם). "אבל לעיתים אתם זקוקים למתח מיני כדי לקבל את הדחיפה למצוא לעצמכם בן או בת זוג. לכן אם אתם צריכים לעשות סדר בחייכם ואתם מאוננים הרבה, אני מציעה לכם להפחית את כמות הפעמים שאתם עושים את זה. אתם לא צריכים לחדול מכך לגמרי, אבל אל תאוננו יותר מדי במקום לצאת לחפש בני זוג".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מי אוהב אותך יותר?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים