שתף קטע נבחר

 

חשד: בכיר באיכילוב קיבל שוחד מחברת תרופות

סגן מנהל המחלקה האונקולוגית חשוד ששלח חולים לניסוי וקיבל מהם אחוזים - וגם שוחד מחברות התרופות, שביקשו להכניס את מוצריהן לסל. את הפעילות המעשירה הסווה במעטה של שירותי סקרים, יעוץ והרצאות

רעידת אדמה באיכילוב: ד"ר אריה פיגר, סגן מנהל המערך האונקולוגי בבית-החולים, וליאוניד פישניאק, אח מוסמך מאותה מחלקה, נעצרו היום (ג') בחשד לקבלת שוחד והפרת אמונים. על-פי עדויות שהצטברו במשטרה, השניים הפנו חולים לניסוי שנערך בבית-החולים, וזאת בתמורה לקבלת אחוזים.

 

ד"ר פיגר היה אחראי לביצוע ניסויים בתרופות מצילות חיים בחולי סרטן, כגון אוקסליפלטין ואווסטין. על פי החשד, הוא הכניס מטופלים לניסויים ואמר להם כי יקבלו את התרופות, שעלותן מסתכמת במאות אלפי שקלים - בחינם, ובתמורה החולים ישלמו לו במזומן אחוז מעלות התרופות. בנוסף רשם מרשמים לקבלת תרופות שאינן בסל התרופות.

 

אבל לא רק מהחולים קיבלו השניים כסף. החקירה, שנוהלה על-ידי פקד ירון שטרן ממפלג ההונאה במחוז תל-אביב, העלתה חשד כי גם מחברות התרופות זרם ממון לכיסם, בניסיון להיכנס למועדון היוקרתי של סל התרופות. המשטרה חוקרת האם ניסו הרופא והאח להשפיע על חברים בוועדת הסל.


האח והרופא בבית המשפט  (צילום: עופר עמרם)

 

ד"ר פיגר, כך לפי העדויות, דחה באופן שיטתי פניות של חולים שרצו להיפגש עמו במסגרת הרפואה הציבורית, והם הופנו על-ידי המזכירה ישירות למרפאה הפרטית שלו. האח חשוד שהפנה את החולים ישירות לחברות תרופות, וכך התעשרו שניהם. כיצד כל זה יכול להתבצע? הרופא והאח הסוו את קבלת הכספים במתן שירותי סקרים, יעוץ והרצאות.

 

היום נערך חיפוש במשרדו של הרופא הבכיר מאיכילוב, משם הוחרמו מחשבים ומסמכים. מבית-החולים נמסר כי הם מנועים להגיב כל עוד הנושא נמצא בחקירה. משטרתית

 

שופט בית המשפט השלום בתל אביב, דורון אביחי, שיחרר את השניים לשישה ימי מעצר בית. כמו כן, הטיל עליהם השופט להפקיד ערבויות ואסר עליהם לצאת מהארץ למשך חצי שנה.

 

פרקליטו של ד"ר פיגר, עו"ד נבות תל צור, אמר כי מרשו מכחיש את החשדות נגדו. "ליבו ומוחו נתונים כעת לחולים ששובתים רעב בירושלים. הרופא ישתף פעולה ויסביר הכל במשטרה. המשטרה תמצא שאין ממש בתלונות נגדו. חד משמעית - ד"ר פיגר לא קיבל כספים מאיש".

 

מחברת רוש, המייצרת את התרופה אווסטין, נמסר: "חברת רוש מנהלת את פעולותיה בישראל בהקפדה על כל החוקים, התקנות והמוסר".

 

לא המקרה הראשון בבית החולים

 

באותו בית חולים כבר נחקרו בעבר מספר פרשות שוחד. בחודש ינואר 2004 הורשע ד"ר ולדימיר יקירביץ', מנהל מחלקת ניתוחי לב לשעבר בבית החולים, בשני מקרי הריגה של נשים שאושפזו במחלקה, וכן בלקיחת שוחד, בגניבה ובסחיטה באיומים. זו היתה ההרשעה החמורה ביותר אי פעם נגד רופא בישראל. בית המשפט גזר עליו שבע שנות מאסר.

  

בסוף 2005 הודה פרופ' גדעון אורצקי, מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה בבית החולים, בהפרת אמונים במסגרת עסקת טיעון. מכתב האישום עלה כי אורצקי שימש במקביל לתפקידו גם כיועץ מדעי של חברה פרטית (MTRE), אשר פיתחה מוצר שאמור לסייע בוויסות טמפרטורת הגוף בזמן ניתוח. אורצקי קיבל באותה תקופה מהחברה משכורת חודשית בגובה של כ-1,500 דולרים וכן אופציות ששוויין הגיע לעשרות אלפי דולרים.

 

בהכנת הידיעה השתתפה מיטל יסעור-בית אור
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
דחה חולים. ד"ר פיגר
צילום: עופר עמרם
מומלצים