שתף קטע נבחר

פרשת פיגר: עשרות תלונות התקבלו במשטרה

בעקבות מעצרו של ד"ר אריה פיגר בחשד לקבלת שוחד והפרת אמונים, פנו ביממה האחרונה עשרות אזרחים למשטרה וסיפרו על מקרים דומים שחוו הם או קרוביהם כאשר טופלו אצלו. ד"ר פיגר ל-ynet: "כל העסק נפל עלי כרעם ביום בהיר - אדם קם בבוקר לעבודה ומוצא שני חוקרים בפתח הבית"

פחות מיממה לאחר שנחשפו החשדות כלפי ד"ר אריה פיגר, החלו להגיע למפלג ההונאה במשטרה עשרות טלפונים מאזרחים שהעלו טענות כלפי הרופא שטיפל בהם או בקרוביהם בעבר. ד"ר פיגר, סגן מנהל המערך האונקולוגי בבית-החולים "איכילוב", נעצר אתמול (ג') יחד עם אח מוסמך בחשד לקבלת שוחד והפרת אמונים. על-פי עדויות שהצטברו במשטרה היפנו השניים חולים לניסוי שנערך באיכילוב, בתמורה לקבלת אחוזים.

 

זמן קצר לאחר פרסום הפרשה החלו לזרום אל המשטרה שיחות טלפון רבות מאזרחים שסיפרו על מקרים כואבים ומרגשים אודות יקיריהם.

 חלק מהפונים היו מטופלים של ד"ר פיגר וחלקם טענו כי איבדו קרובי משפחה שטופלו על ידו. בעקבות מבול השיחות, תזמן המשטרה כמה מהפונים למתן עדות ותבדוק האם קיימים חשדות למעשים פליליים של ד"ר פיגר.

 

החוקרים עצמם ממשיכים בבדיקת המסמכים והמחשבים שהוחרמו ממשרדו של ד"ר פיגר בבית החולים, ובבדיקת מסמכים הקשורים לאח ליאוניד פישניאק שנעצר עימו. במשטרה עשויים לזמן מחר לחקירה מנהלים מחברת תרופות, אשר על פי החשד העבירו כספים לד"ר פיגר על מנת שימליץ על מוצריהם לוועדת סל התרופות.

 

בתוך כך לא הגיע היום ד"ר פיגר לעבודתו בבית החולים ולא למרפאתו הפרטית, זאת בהוראת בית המשפט שקבע כי יישאר במעצר בית. "אחד הדברים הקשים ביותר הוא שאסור לי לראות חולים", אמר ד"ר פיגר הבוקר.

 

"כל העסק נפל עלי כרעם ביום בהיר - אדם קם בבוקר לעבודה ומוצא שני חוקרים בפתח הבית. מקצוע האונקולוגיה הוא אחד המקצועות הקשים והקשר שלי עם החולים הוא קרוב ביותר. קיבלתי היום ואתמול עשרות טלפונים של חולים שהציעו עזרה. אני מקווה רק שזה יגמר מהר".

 

"הקולגות המליצו לי לכופף את הראש ולחכות שזה יעבור"

 

על החשדות לפיהם היפנה חולים לניסוי תמורת כסף והבטיח להם שיקבלו תרופות שאינן בסל, אמר ד"ר פיגר: "מעולם לא ביקשתי אף אגורה כדי להכניס חולה למחקר. זה מחקר בינלאומי ואלו שקובעים מי יקבל את התרופה נמצאים בחו"ל. לי אין שום השפעה על זה. ההחלטה אם לקבל תרופה א' או ב' היא של מחשב".


ד"ר פיגר בהארכת מעצרו (צילום: עפר עמרם)

 

לדברי ד"ר פיגר, המחיר הגבוה של תרופות שאינן בסל הוא בעייתי לא רק עבור הרופאים. "להציע (לחולה) תרופה של 25 אלף שקלים לחודש זו בעיה איומה לרופא, קשה להוציא את זה מהפה. אבל ההחלטה איזו תרופה יקבל החולה היא החלטה של צוות הרופאים".

 

ד"ר פיגר אישר את הדברים שפורסמו אתמול ב-ynet, לפיהם הוא היה חבר בקבוצת רופאים בכירים שנתנה ייעוץ לוועדת הסל בנושא תרופות אונקולוגיות. "אספו קבוצה של רופאים בכירים וביקש את דעתנו לגבי מספר תרופות", הסביר. "אני לא מכחיש שהמלצנו על אווסטין וארבטיקוס. לא רק אני - כל המומחים המליצו על התרופות האלו. למה שנגיע למצב אבסורדי שחולי סרטן יצטרכו לשבות רעב?".

 

עם זאת, למרות שהיה חבר בוועדה מצומצמת שהמליצה לוועדת הסל, ד"ר פיגר אינו חושב שהיתה לו השפעה יתרה על ההחלטות שהתקבלו במסגרתה. "לאף רופא יחיד אין דרך להשפיע, זה כמו השפעה של חבר כנסת אחד מתוך 120".

 

בנוגע לייעוץ

 שהעניק לחברות התרופות "רוש", "טבע", "אוונטיס סנופי" ו"פייזר" אמר ד"ר פיגר: "יש לי שם מוכר בתחום שלי וטבעי שאם חברה תרצה להתייעץ היא תעשה זאת איתי. הכל נעשה כחוק ויש חשבוניות". הוא הוסיף כי ביממה האחרונה קיבל טלפונים מרופאים שעובדים במחלקה שלו ומקולגות מבתי חולים אחרים. "הם המליצו לי לכופף את הראש ולחכות שזה יעבור. אלו אנשים שעובדים איתי 10 עד 12 שעות ביום, ברור להם שאין בזה ממש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
ד"ר פיגר. מחכה שהסערה תעבור
צילום: עופר עמרם
צילום: שאול גולן
איכילוב (ארכיון). עשרות מטופלים פנו
צילום: שאול גולן
מומלצים