רשמים חיצוניים יוכלו למכור דומיינים il. האם המחירים יוזלו?
האיגוד הודיע כי תוך חודש יאפשר לגופים חיצוניים שיעמדו בקריטריונים מסוימים לרשום דומיינים ישראלים (il.). התקווה: רמת השירות והמחירים ישתפרו
רישום כתובות אינטרנט בסיומת il מתבצע כיום רק דרך איגוד האינטרנט הישראלי (isoc). זאת, בניגוד לשוק הדומיינים בארה"ב, בו מספר רשמי משנה מורשים משווקים דומיינים. אך החל מבעוד כחודש צפוי שינוי – נוכל לרשום דומיין ישראלי דרך רשם מורשה שיצטרך לעמוד בקריטריונים של האיגוד, והוא יספק את כל השירותים הנלווים והתמיכה בכל הנוגע לרישום הדומיין, כמקובל בעולם.
כיום ניתן לרשום דומיין ישראלי דרך ספק חיצוני לאיגוד, אך הרישום לא מתבצע דרכו בפועל. הספק החיצוני, למעשה, פונה לאיגוד האינטרנט, רושם את הדומיין, ומאפשר לקונה להשתמש בו. המהלך של איגוד האינטרנט אמור להכשיר חברות שירצו בכך לרשום את הדומיין ישירות, באמצעות ממשק שיסופק להם.
"מטרת המהלך הוא לשפר את השירות למשתמש הסופי", אומר דורון שקמוני, חבר הנהלת איגוד האינטרנט והאחראי על רישום השמות. "הגופים שיקבלו הסמכה יוכלו לשמש כמרכז תמיכה ולעזור ללקוח באבטחה ובכל פן שקשור לרישום השמות".
מחיר הדומיין
האיגוד מקווה כי המהלך ישפיע לטובה גם על מחירי הדומיינים. מחיר רישום דומיין עם סיומת il דרך איגוד האינטרנט עומד היום על 260 שקלים לשנתיים הראשונות. מחיר דומיין כללי (com, net וכו') עומד היום על דולרים בודדים.
שקמוני מסביר שיש להשוות מחירים של רישומים בסיומות לאומיות (כמו il, בהן סיומת הדומיין היא קוד המדינה). עוד הוא מבקש להדגיש כי בישראל רשומים רק כ-80,000 שמות, בעוד במדינות אחרות רושמים מיליונים. "חלק מההוצאות של האיגוד על רישום הן קבועות", הוא מסביר "אבל לנו יש פחות הכנסות". שקמוני מספר שהמידע אף הוצג בפני ועדת המדע של הכנסת.
אתרי רישום דומיינים מדגמיים שבדקנו מאמתים את הטענות שלו, ומראים כי רישום דומיינים ישראלי נמצא באותו טווח מחירים של רישום דומיינים של מדינות אחרות, והוא אף זול יותר מחלק מהמדינות.