פרץ חידש צו תיחום מאחזים בלתי-חוקיים
שר הביטחון חתם מחדש, באישור אולמרט, על צווים שיקלו בעתיד על פינוי מאחזים. מדובר בצווים שנחתמו בעבר בידי מופז ושרון ותוקפם היה אמור לפוג במאי הקרוב. גורמי ביטחון הבהירו כי מדובר בהצהרת כוונות: "אם אכן יגלה פרץ נחישות - נראה את זה גם בשטח, אבל איש לא יתפלא אם גם צו זה יישאר במגירה זמן רב". ב"שלום עכשיו" מסרבים לחגוג: אם פרץ היה רוצה לפנות, היה קובע תאריך ולא מאריך צו
שר הביטחון עמיר פרץ, חידש הערב (יום ד') את תוקפו של צו ובו רשימה של מאחזים בלתי חוקיים ברחבי יהודה ושומרון. מדובר ב-12 מאחזים שמיועדים לפינוי, ובעבר חתמו על צו דומה שר הביטחון לשעבר שאול מופז וראש הממשלה לשעבר אריאל שרון. פרץ חידש את הצו באישור ראש הממשלה אהוד אולמרט.
ברשימה עליה חתם פרץ, נמצאים המאחזים רמת גלעד(גבעת הדגל), גבעת אסף (צומת הטי), מעלה רחבעם, מצפה לכיש, גבעת הראה (גבעת אפיריון), ומצפה יצהר (גבעת יצהר). מדובר במאחזים שצו התיחום לגביהם פוקע בסוף חודש מאי השנה, קרי, על המדינה לפנותם.
באחרונה עתרה תנועת "שלום עכשיו" לבג"ץ בדרישה לחייב את המדינה לפנות מאחזים אלה, דיון בנושא אמור להתקיים בשבוע הבא. חתימת פרץ על הארכת צווי התיחום, צווים שמשמעותם פינוי השטח, לאו דווקא מסמנת מגמה של פינוי מהיר. בפועל היא מאריכה את התוקף של המאחז. ב"שלום עכשיו" לא ממהרים לחגוג. "אם פרץ היה רוצה לפנות את המאחזים, היה קובע מועד לצה"ל. החתימה על הארכת צו התיחום אינה מעידה דבר וכעת יכולים להשאר המאחזים על תילם שנתיים נוספות", אמרו בתנועה. בצו של פרץ מופיעים גם המאחזים יצהר דרום וחזון דוד.
בעבר, לפחות על חלק מהמאחזים, נחתם גם צו אלוף, על מנת להפוך את המקום לשטח צבאי סגור ובכך בעצם לסתום את הגולל על העניין. בפועל לא יצא הדבר אל הפועל, הן בגלל עתירות שונות לבג"ץ והן בגלל מעבר של מתנחלים ממאחזים אחרים לאלה המיועדים לפינוי. המאחזים הבלתי חוקיים נמצאים על שטח פלסטיני, ברובם מספר מבנים מצומצם והיקף קטן של אזרחים.
השר פרץ הצהיר עם כניסתו לתפקיד כי יפעל בנחישות נגד המאחזים הבלתי חוקיים. החתימה האחרונה על הצו הינה בגדר הצהרת כוונות ברורה, שכן יש בכך מתן אור ירוק לצה"ל להכין תוכניות להריסת המאחזים. בצה"ל מכירים היטב את המאחזים הבלתי חוקיים, עשרות במספר. מרביתם הופיעו בדו"ח המאחזים שהגישה עו"ד טליה ששון.
גם בעבר כאמור, התכוונו בצה"ל לטפל בחלק מהמאחזים, אולם ברוב המקרים הוקפא הטיפול לאחר שהתגלה על ידי המתנחלים והביא לפנייה לערכאות משפטיות ולקביעת עובדות בשטח על ידיהם. גם כעת אומרים גורמים ביטחוניים כי הצו של פרץ אמנם מעיד על כוונתיו, אבל בשטח כמו בשטח, הדברים אינם נעשים תמיד על פי המסמכים הנחתמים במשרדים. "די באירועי עמונה כדי להבין עד כמה הנושא לא פשוט, אם אכן יגלה פרץ נחישות - נראה את זה גם בשטח, אבל איש לא יתפלא אם גם צו זה יישאר במגירה זמן רב".
לפני כחודש דווח כי המנהל האזרחי עורך באחרונה מיפוי כלל המאחזים בשטחים במטרה להציג לדרג המדיני תוכנית עבודה להריסת מבנים בלתי חוקיים בשטחים. הדבר נחשף בתשובה לעתירה של "שלום עכשיו", המנהל האזרחי צפוי לסיים את עבודת המטה בתוךף חודשים ספורים.