חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 22.05
פסטיבל "טעם העיר" 11 נפתח היום ומציע עשרות דוכני אוכל - מגבינות ועד יין מלחם ועד עוגות. גם בחיפה יש פסטיבל, והוא מוקדש כולו ליין וגבינות. עוד במקבץ, תפריט משלוחים חדש ל"סרגוס" , חגיגות מונדיאל ב"כנאפה" ואביב ב"לחם ארז"
פסטיבל "טעם העיר" 11
פסטיבל "טעם העיר" 11 יפתח היום, יום ב' ה-22.05 וימשך עד יום ה' ה- 25.05. טעם העיר הוא האירוע הנחשב לגדול ביותר בישראל בתחום האוכל. במשך ארבעה לילות תוכלו להסתובב בין המסעדות והדוכנים, לטעום מתפריטי העיר, לדבר על אוכל, לנשום יין ולהיחשף למגוון עצום של טעמים והתנסויות גסטרונומיות.
המסעדות המשתתפות השנה הן: אודאון ת"א, וויטהול סטייק האוס, טאפאו, אונאמי, פסטה מיה, טנדורי, מאנטה ריי, מיקה, סאקורה,פאפאגיו, פויקה, קיוטו, תל אביב ברוהאוס, קולמבוס, נחלים אורחת מהצפון, סושידו, ספייס ומסעדות עד העצם,מוזס, זוזוברה וצ'ימצ'נגה למען ילדי וראייטי ישראל. מחיר מנה: 20-25 שקל.
לצד המסעדות המשתתפות, יפעלו כ- 100 דוכנים של גבינות ייחודיות, פירות אקזוטיים ,עשבי תיבול, לחמים טריים עשויים עבודות יד, יצרני שמן זית גלילי, מערבבי תבלינים, קונדיטורים ואמני מאפה, מעשני בשרים, מרמלדות, קרפים, מאכלי עמים,יצרני שוקולד, מזון בריאות, מזון אורגני ועוד. תצוגות נוספות שיורחבו יהיו בנושא כלי הגשה, אפיה ובישול, ספרות מקצועית בתחום, ספרי יין, מגזינים מקצועיים וירחוני גורמה. בדוכנים מיוחדים ימכרו מיצים טבעיים, קוקטיילים אלכוהוליים אקזוטיים, בירות, יין וקפה במגוון גדול.
הכניסה לפסטיבל חופשית. גישה לנכים: הגישה הינה באמצעות החניון של גני יהושע, הכולל כ-30 מקומות חנייה השמורים לנכים בלבד, מהחנייה לאירוע הנגישות קלה היות ומדובר בשטח מישורי.
- "טעם העיר" 11, פארק גני יהושע (פארק הירקון), ת"א.
אוכל, יין, פודארט, שיחה - ירון קסטנבוים ויאיר היידו חושבים איטליה
מפגש ייחודי בין שני חברים האוהבים את איטליה, מאכליה ויינותיה. בשני ערבים יארח ירון קסטנבוים את יאיר היידו ויבשל אוכל איטלקי אותנטי. יאיר היידו ייספר על יין, אוכל ושמחה שבלב. המפגש יערך היום שני 22.5.06 וביום רביעי 24.5.06 בשעה 20:00. לפרטים ופירוט התפריט לחצו כאן.
- "בית פוד ארט", המתחם לאומנויות הבמה, שד' שאול המלך 23, ת"א. טלפון: 03-6950957.
פסטיבל ביכורי יין וגבינות בחיפה
הפסטיבל יערך בגן הארועים מרכז הכרמל במתחם האודיטוריום. בארוע יתקיימו סדנאות והרצאות בנושאי יין וגבינות יוקרנו סרטים בנושא בסנימטק ובנוסף יריד טעימות מיקבים גדולים עד ליקבי בוטיק. יינות ימכרו ביריד במחירי הנחה וכמו כן יימכרו מוצרים ואביזרים הקשורים ליין וגבינות. אם לא די בכך, אל יצרני הגבינות והיין יצטרפו שוקלטרים ויצרני שמן זית. כרטיס הכניסה לארוע כולל השתתפות בסנדאות ובהרצאות, טעימות יין וגבינה וכניסה חופשית לסרטים בסנימטק.
ימים ושעות:
חמישי 25.5 בשעות 17:00-23:00
שישי 26.5 בשעות 10:00-17:00
שבת 27.5 בשעות 19:30-23:00
- "פסטיבל ביכורי יין וגבינות", גן הארועים מרכז הכרמל במתחם האודיטוריום, חיפה. לפרטים, טלפון 04-8353515.
תפריט משלוחים חדש מבית "סרגוס"
סרגוס משיקה תפריט משלוחים ראשון שנבנה על ידי השפים תומר לבנה ואמיר ארגוב והברמן שמש (גיא אדלר). המשלוחים יפעלו בימים א'-ה' בשעות 12:00- 16:00. בתפריט ראשונות כגון (22 – 36 שקל): סלט מוצרלה עם עגבניות שרי קלויות, חצילים וזיתים שחורים בשמן זית, רביולי תרד וגבינות עיזים ברוטב חמאה, עגבניות ופרמז'ן, פטריות עם ארטישוק ירושלמי ביין לבן, חמאה ובזיליקום ועוד. עיקריות - המגיעות עם שתיה ותוספת לבחירה (52 – 63 שקל): כבד עגל עם פורטבלו וכרישה בציר בקר ופורט, המבורגר 220/300 גרם, בלחמניה עם חסה, עגבניה, בצל ומלפפון חמוץ, מרגז בגריל, עם פירה ברוטב בצל קונפי וציר בקר ומנות נוספות. ההפתעה הגדולה היא כניסתו של שמש לתפריט המשלוחים עם סנגריה, וויסקי סאוור ומרטיני אבטיח תחת הכותרת "קוקטייל צהריים", במחיר 26 שקל לקוקטייל.
הקוקטייל יגיע בכוס "לואו בול" ממותגת סרגוס כאשר בכוס נפרדת קרח בליווי בוחשן לערבוב. אזור החלוקה מוגבל ואלו שימצאו באיזור החלוקה יוכלו להתפנק עם האיכות הסרגוסית לצד קוקטייל מפנק.
- "סרגוס", רחוב המלאכה 8, תל אביב. טלפון 03-5615121.
אביב ב"לחם ארז" הרצליה פיתוח
מסעדת "לחם ארז" בהרצליה פיתוח שינתה פניה לחלוטין והיא לובשת מראה אביבי חדש בכל המובנים, לאחר שעברה שיפוץ מקיף. ברוח זו, לכבוד חגיגת ההתחדשות במסעדה ובמזג האוויר משיק חנן עזרן, שף המסעדה, ארוחת ירקות אביב - קיץ, יצירתית ומיוחדת על טהרת ירקות העונה, טריים ורעננים. ארוחת ירקות אביב – קיץ מורכבת ממנות קלות המתאימות לעונה החמה. ייחודה של הארוחה הוא חשיפת הסועד למגוון טעמים משתנה – כל מנה עיקרית מורכבת משתי מנות עם מרכיבים דומים אך בטעמים שונים כמו למשל: מנת ריזוטו חיטה עם עירית לצד מנת ריזוטו חיטה בשמן ונילה.
בין המנות בארוחת ירקות אביב - קיץ: סלט קולרבי, סומק, נענע, פטרוזיליה ולימון. פלפל שושקה צלוי ממולא בקבב ים. עוגת עלי גפן ממולאת בעוף אורז ועשבים ברוטב סלרי חמוץ לצד חזה עוף ממולא בעלי גפן ברוטב טאפנד משמש ועוד.
"ארוחת ירקות אביב - קיץ" מוגשת במסעדת "לחם ארז" כל יום החל מהשעה 17:00 במחיר 75 שקל לסועד.
- "לחם ארז", רחוב ברקת 3, אזור התעשיה הרצליה פיתוח. טלפון 09-9559892.
מונדיאל ב"כנאפה"
גם מסעדת הכנאפה, המתמחה באוכל ישראלי בלאדי, תשדר השנה את המונדיאל על מסך גדול, ולכבוד המאורע תציע לאורחים שולחן מנצ'יז ישראלי מיוחד עם: קובה טלה וצנובר ברוטב יוגורט, צ'יפס ביתי פריך, עלי גפן ממולאים, חצילים מטוגנים, חומוס אורגינאלי תוצרת בית, סלט טחינה גמל שכמית, סלט ערבי קצוץ דק דק, חציל ביוגורט, ועוד מטבלים שונים, פיתות חמות, חמוצים תוצרת בית ובירות חצי ליטר מהחבית במחיר 119 שקל לזוג, ו- 239 שקל לשולחן של ארבעה.
- "כנאפה", רחוב פרישמן 90, תל אביב (פינת כיכר רבין). טלפון 03-5274020.