שתף קטע נבחר
 

רוצים בן זוג? יותר כסף? לחיות בריא? הכל על קואוצ'ינג

לכל מטרה שתעלו על דעתכם יש היום מאמן, והוא ישמח לפגוש אתכם על מגרש החיים. הדרך לניצחון עוברת דרכו, הכדור בידיים שלכם, ותכליתיות היא שם המשחק. מדריך לאימון אישי לחיים

5 דברים לפני שמתחילים המטרה: לתפקד במצבי לחץ המטרה: למצוא בן/בת זוג המטרה: לממש את עצמי 
המטרה: להיות משפחה המטרה: לעשות כסף המטרה: לחיות בריא המטרה: להיות ממוקד 
לפני שלוש שנים נחתה אצלנו בסערה שיטת האימון לחיים (קואצ'ינג), ודי מהר סומנה כטרנד הבא. מאמנים אישיים צמחו לאורכה ולרוחבה של הארץ, ונשאו עמם בשורה חדשה לכל מי שמרגיש צורך בשינוי, בשיפור ובמימוש עצמי, ומעדיף שלא לעשות זאת על ספת הפסיכולוג. האפשרות החדשה לשינוי עצמי גרסה שדי לחיטוטי עבר, די להאשים את אבא, אמא, הגננת והמורה בתיכון. מילת המפתח היא תכליתיות: מדברים פחות ועושים יותר, ומתמקדים בהווה ובעתיד. מעכשיו מסמנים מטרות ויעדים, מפסיקים להאשים אנשים ונסיבות, לוקחים אחריות ומחויבות אישית לשינוי, ומתחילים לשנות דפוסי חשיבה והתנהגות קבועים שעמדו עד היום בדרכנו אל האושר.

 

מאז נפתחו עשרות מכללות, בתי ספר וקורסים לאימון אישי, שלכל אחד מהם מודלים ועקרונות משלו, וכמו בכל תחום רחב גם כאן החלו להתפתח נישות. בעוד החלוקה המקובלת הייתה בין אימון עסקי המכוון למנהלים ולחברות, ובין אימון אישי לחיים המכוון ליחידים, היום תוכלו למצוא מאמנים שילכו איתכם יד ביד בדרככם לעשות כסף, לחיות בריא, לממש את עצמכם, למצוא בן זוג, להיות הורים טובים, לתפקד ביעילות במצבי לחץ, ואפילו להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז. אל מרבית המאמנים תוכלו לפנות גם אם אתם סתם מרגישים צורך בשינוי או חשים "תקיעות" מסוימת וקשה לכם לסמן את מקורה. הם כבר יעזרו לכם להתמקד, לסמן מטרות לטווח ארוך ולטווח קצר, לאתר דפוסי פעולה שמכשילים אתכם ולהמיר אותם בדפוסים חדשים.

 

העבודה על הכתבה תפסה אותי בזמן מצוין, ככה חשבתי, תקופה של שקט יחסי עם עצמי ושביעות רצון מההתנהלות הכללית של חיי. בסך הכול יצאתי לבדוק אילו סוגים של אימון אישי התפתחו בשנים האחרונות ומה ההבדלים ביניהם. על הדרך ביקשתי מכל אחד מהמאמנים לתת לי טיפ חביב, שיהיה אפשר ליישם בבית לטובת קוראים שלא מעוניינים להתחיל את התהליך הזה דווקא עכשיו.

 

אבל אחרי שני הראיונות הראשונים מצאתי את עצמי מחזירה מפתחות לדירה של מי שהיה בן זוגי בשנה האחרונה, וחותמת את הקשר איתו בחיבוקים ונשיקות (כי אין יותר סקס ללא התחייבות). בפגישה עם המאמן השלישי זלגו דמעותיי מעצמן ללא אזהרה מוקדמת באמצע בית הקפה - הפעם בגלל חלום שזנחתי. בדקה הראשונה של הפגישה עם המאמן הרביעי, שהתקיימה בשמונה בבוקר, הוא פסק שאני שרויה במאבק פנימי קשה, רק כי אמרתי לו שאני עדיין עייפה אחרי שינה של עשר שעות תמימות.

 

בשלב הזה הרגשתי שזהו, הספיק לי, והחלטתי להמשיך את שאר הראיונות בטלפון. אבל זה לא חסך ממני את המשך הגילויים המסעירים: אני סובלת מבעיה קשה בניהול זמן (הכתבה הזאת הייתה אמורה להתפרסם בחודש שעבר), ממערכת יחסים בעייתית עם כסף (כבר מזמן הייתי אמורה להיות עשירה), ובקיצור, כפי שהיטיבה לסכם המרואיינת האחרונה באחת לפנות בוקר: אני לגמרי לא מפוקסת על סדרי עדיפויות בחיי, וחייבת לקרוא אותם דחוף לסדר.

 

כולם המליצו לי לעבור תהליך קואצ'ינג בדחיפות. ויפה דקה אחת קודם.

 

12 מפגשים שבועיים בני שעה - זה המינימום הנדרש על פי הקואצ'ינג לביצוע שינוי בחיים, אבל כמעט כל המאמנים מדווחים על מתאמנים שמבקשים להמשיך ולהתאמן גם במשך שנה ויותר.

 

עם זאת, למרות דרישת המינימום לעתים התהליכים קצרים יותר. אימוני קואצ'ינג המיועדים לפתרון נקודתי יכולים להסתיים כעבור פגישות ספורות בלבד, כמו אימון לשינוי תזונה או להתמודדות עם מצב לחץ ספציפי. מפגש של שעה עולה 500-200 שקל, תלוי במאמן.

 

המתאמן הוא זה שמקבל את ההחלטות בתהליך האימון, ויחד עם המאמן בונה את אסטרטגיית ההצלחה היעילה ביותר על בסיס מכלול הנתונים הקיים בו.

 

המכנה המשותף לכל המודלים של הקואצ'ינג הוא העיסוק בערכים, בחזון, במטרות, בתפוקות, ביעדים, ביעדי ביניים ובמדדי הצלחה. המרואיינים בכתבה זו, כמו מאמנים אישיים רבים אחרים, באו מתחומים שונים: ייעוץ ארגוני, ניהול כספים, שיווק, מינהל עסקים, משפטים, נטורופתיה, טיפול בהפרעות קשב ועוד.

 

הם הוסמכו בשיטת הקואצ'ינג (ראו מסגרת), ושילבו את עקרונות השיטה בתחום ההתעניינות שלהם. בעזרתם מיפינו בשבילכם את הסוגים העיקריים כיום בקואצ'ינג האישי על פי מטרות, וניסינו להבין מה בעצם קורה במפגש בין המאמן למתאמן.

 

5 דברים לפני שמתחילים

האימון האישי הוא תחום חסר הכרה פורמלית מטעם המדינה, מאחר שאינו נחשב לבעל בסיס מדעי מוכח. גם הניסיונות לאגד את כל המאמנים האישיים באיגוד ארצי אחד שיחייב אותם לכללי אתיקה ומקצועיות אחידים, נתקל בחבלי לידה קשים.

 

בעולם הגורם המוסמך ביותר בנושא הקואצ'ינג הוא ארגון הגג הבינלאומי למאמנים אישיים (ICF). בראש השלוחה הישראלית שלו עומדת שרה ארבל, שהוסמכה בארצות הברית במשך ארבע שנים. מולו עומד בארץ איגוד נוסף, איק"א, בראשותו של ראובן כ"ץ, מומחה רב שנים בייעוץ אסטרטגי ומחבר הספר "קואצ'ינג - אימון לחיים" (הוצאת אופוס). הוא פיתח תוכנית לימוד להכשרת מאמנים אישיים שמתקיימת בטכניון.

 

למרות זאת אלפי מאמנים אישיים אינם חברים באף אחד מהאיגודים, ולאלה המתלבטים בבחירת מאמן מציעים כ"ץ וארבל לבדוק כמה דברים:

 

  1. הסמכה: ודאו שאת המאמן הסמיך גוף ממלכתי או ציבורי או האיגוד הבינלאומי (ICF).
  2. המלצה: כדאי להגיע למאמן על בסיס המלצה ממישהו קרוב. בדקו עם הממליץ מה בשיטת העבודה של המאמן היה מוצלח ומה פחות.
  3. כימיה: רצוי בהחלט להיפגש עם שניים או שלושה מאמנים לפגישת היכרות, ולבחור את זה שיש לכם "כימיה" הכי טובה איתו.
  4. רקע אקדמי: כל מאמן מביא עמו ידע וניסיון מהעבר, שלאו דווקא קשורים לאימון אך יכולים להוות ערך מוסף לתהליך. בררו איתו מה הייתה הקריירה הקודמת שלו, והאם הוא בעל ידע אקדמי מוכח בתחום שבו אתם מעוניינים להתאמן.
  5. תיאום ציפיות: רצוי לקיים עם המאמן שיחת תיאום ציפיות, שתכלול בין השאר התייחסות לזמן ולכסף שיש באפשרותכם להשקיע בתהליך.

 

חזור למעלה
המטרה: לתפקד במצבי לחץ
המאמן: עו"ד עופר אשכנזי, מאמן כושר מנטלי.

 

המתאמן: כל מי שפועל מתוך רגש בזמן שהוא אמור לפעול מתוך מחשבה, או להפך, מי שמתקשה להרגיש, להביע ולהפגין רגש מתוך אמונה כי המחשבה מאפשרת לשלוט בחיים. ובניסוח אחר: מי שמרגיש "שיתוק" במצבי לחץ, או פועל באימפולסיביות הרסנית כשהוא כועס.

 

נקודת המוצא: האימון המנטלי מבוסס על ההבנה שבמצבי לחץ אנחנו פועלים בצורה אוטומטית על פי דפוס תגובה קבוע שמקורו רגשי. היעד הוא לזהות מטרות ושאיפות של המתאמנים בהקשר למצבים שיוצרים אצלם לחץ: שינוי מקום עבודה, לחץ בעבודה, פרזנטציה מקצועית, ראיון עבודה חשוב, מבחן, וגם מצבי לחץ בחיי הזוגיות.

 

המסלול: באימון מנתחים עם המתאמן מהן שאיפותיו באותו תחום ומהי תפיסת היכולת שלו. בדרך כלל מתגלה פער עצום בין הרצוי ובין מה שהוא מאמין שהוא מסוגל להשיג, ומטרת האימון היא לצמצם את הפער באמצעות חיזוק היכולת האישית. מטפלים בהגברת האמונה העצמית תוך דגש על כך שהספק כשהוא לעצמו מייצר פחדים ודאגות שאינם אמיתיים.

 

כשמצבי הלחץ קשורים לאנשים מסוימים (בוס או שותף בעבודה, בן/בת זוג) מנסים להבין את הדפוס הקבוע שגורם ל"פיצוץ" ולהבין ממה הוא נובע. לפעמים מוקדי חיכוך עם אדם קרוב קשורים לתכונות שאנחנו שונאים בעצמנו ומזהים אצלו, או לחלופין: בתכונות שיש לו ואנחנו מאוד רוצים שיהיו לנו. כשמגיעים למודעות ולהבנה, אפשר לפרק את המוקשים ולעבוד על שינוי בנו. אחת השיטות באימון היא תרגילי נשימה והרפיה שמרחיקים את מחשבות הפחד או הכעס ומכניסים במקומם מחשבות חיוביות.

 

  • טיפ לדרך: לפני כל משימה מלחיצה הכינו רשימה של כל התחומים בחיים שאתם טובים בהם ושהצלחתם בהם בעבר. התמקדו ברשימה הזאת ושננו אותה. היא תחזק את אמונתכם ביכולתכם להצליח.

 

חזור למעלה
המטרה: למצוא בן/בת זוג
המאמן: שוש מניקס ומיכל שרגא-מילנר, מפתחות שיטת "חיבורים" לאימון אישי ועסקי.

 

המתאמן: כל מי שנמצא לבד ואמר יותר מפעם אחת משפט כמו: אין נשים נורמליות פנויות / יש מעט מאוד גברים איכותיים / אף אחד/אחת לא מוצא/ת חן בעיניי.

 

נקודת המוצא: אצל פנויים-פנויות רבים ביקורתיות יתר מגינה מפני דחייה. הם לא באמת מעריכים את עצמם, לא מאמינים שמגיע להם משהו טוב, ולא מעריכים את מי שמעוניין בהם, אלא דווקא את מי שנחשב לבלתי מושג.

 

המסלול: השינוי מגיע על ידי הגדרת מטרה מדויקת ותיאור מדוקדק של תכונות, מראה חיצוני והתנהגות בן/בת הזוג הרצוי/ה. במקביל מנסים לזהות מה מונע מהמתאמנים

להשיג בני זוג כאלה בהווה, ואיך למצוא באדם שהם פוגשים את התכונות הרצויות להם.

 

באימון בודקים איתם מה הם "משדרים" בדייטים או בזוגיות בכלל. כל מתאמן נשלח לחברים ולבני משפחה כדי לברר מהם הדברים הטובים שהם מוצאים בו, מהן התכונות הפחות חביבות שלו, ואיך היו מתארים אותו בפני אדם זר. אנשים מגלים פתאום שהם משדרים התנשאות, קשיחות, ביקורתיות - תכונות שלא ממש מושכות בני זוג פוטנציאליים. ביחד מנסים לבדוק מאיפה נובעת ההתנהגות הזאת ומתחילים לעבוד על שינוי.

 

כשאנשים מבינים שדפוסי התנהגות מסוימים מונעים מהם את מה שהם רוצים, הם מעוניינים להתחיל לשנות אותם ובהדרגה להימנע מההתנהגויות האלה. הרעיון הוא לעודד את המתאמנים לזהות חולשות ולהודות בהן, ואז לשנות אותן - להפסיק להיות צודקים ולהתחיל להיות מאושרים.

 

  • טיפ לדרך: דמיינו שאתם פוגשים בדיוק את מי שאתם חולמים עליו. נסו להיכנס לפרטי פרטים, כולל ההתנהגויות הקטנות ואפילו המשפטים שתרצו שהוא/היא יאמרו לכם. העיקרון הוא להשתחרר מהכללות ולחדד את המטרה: ככל שזו מוגדרת יותר, כך קל יותר להשיג אותה.

 

חזור למעלה
המטרה: לממש את עצמי
המאמן: ורד בן צבי, מאמנת אישית לשינוי ולמימוש עצמי.

 

המתאמן: כל מי שסובל מחוסר שביעות רצון, מתסכול, מבלבול ומחוסר אמון ביכולתו להצליח בתחום שבאמת מעניין אותו.

 

נקודת המוצא: המכשלה העיקרית בקרב הסובלים מחוסר מימוש עצמי היא פחד וחרדה משינוי, מחוסר ודאות, מכישלון ולפעמים גם מהצלחה. הם חיים מתוך הישרדות ולא מתוך אמונה בשפע. מה שמפעיל אותם זאת החוויה הרגשית של הילד שבהם, המצבים שנרשמו במוחם בהיותם ילדים, כפי שהם תפסו אז את המציאות ופירשו אותה. מצבים אלה הופנמו ברמה הרגשית, ונתפסים עכשיו כמציאות.

 

המסלול: מטרת האימון היא לעבור מתפקוד מבוסס חרדות לתפקוד מבוסס הצלחות. המתאמנים לומדים שיטות להרגעת מערכת החרדות שמפעילה אותם דרך שינוי דפוסי חשיבה. הם מזהים את המחסומים שנוצרו בעקבות חוויות מהעבר, ויוצרים הפרדה רגשית בין הילד למבוגר. ברגע שמערכת החרדות נרגעת, ומתבסס האמון בטוב ובשפע, מתחילים להשתחרר לכיוון עשייה ואמונה ביכולת. מתחילים להרגיש שהכול אפשרי, ומקטינים בצורה ניכרת את הפער בין מה שרוצים להשיג ובין מה שעושים בפועל.

 

  • טיפ לדרך: רשמו את כל הפחדים שעולים בכם בהקשר לתחום שאתם רוצים לממש. עברו על כל אחד מהם, ובררו אם הוא מהווה עבורכם סכנה קיומית. מהר מאוד תגלו שכמבוגרים אף ניסיון חדש לא יגרום לכם למות.

 

חזור למעלה
המטרה: להיות משפחה
המאמן: גדי רוזן, מאמן משפחתי.

 

המתאמן: כל מי שרוצה לשפר את מערכות היחסים והתקשורת בתוך המשפחה: בין בני הזוג, עם הילדים ובין הילדים לעצמם.

 

נקודת המוצא: למרות האהבה משהו קורה בתהליך הזה של ילדים-קריירה-בית, שמשבש את ההרמוניה ההתחלתית ומתחיל לייצר חיכוכים בין הנפשות הפועלות. זוגות רבים חשים שהעניינים יוצאים משליטה ומחליטים לבחון את הסיבות ולבנות הרמוניה משפחתית. בעזרת המאמן הם מבררים מה חשוב לכל אחד מהם ולשניהם יחד כבני זוג.

 

המסלול: האימון מבוסס על פגישות עם שני בני הזוג. בפגישה הראשונה מזהים את חמשת הערכים האישיים החשובים ביותר של כל אחד מבני הזוג, כשהם מדורגים על פי סדר עדיפויות (חברות, קריירה, יושר, פתיחות וכו'). מחליטים על ערכים משותפים החשובים לשני בני הזוג, ובאמצעותם מגדירים את החזון המשפחתי והמטרות לטווח הקרוב והרחוק.

 

בודקים איך והאם הערכים האלה באים לידי ביטוי בחיי היומיום, ובהמשך קובעים מדדים להצלחה. למשל: מספר המפגשים המשפחתיים שמתנהלים בנעימים, ירידה במספר החיכוכים, חיזוק ההקשבה ותחושת הביחד, תשומת הלב לילדים וחוויות משותפות. בין הפגישות מתאמנים בני הזוג עם בני המשפחה על הפעולות והמעשים, ולמעשה מתחילים במנהגים חדשים: מפגש משפחתי, משחקים משותפים של כל המשפחה בשישי בערב וכו'. בהתחלה השינויים בהרגלים ייראו טכניים, אך עם הזמן יהפכו להרגל מהנה.

 

  • טיפ לדרך: שאלו את עצמכם אם נתתם היום מספיק מזמנכם ומעצמכם לדבר הכי חשוב בחייכם, המשפחה שלכם. אם לא, השקיעו מחשבה איך לשפר זאת מחר.

 

חזור למעלה
המטרה: לעשות כסף
המאמן: דגנית טאוב, מאמנת אישית למערכת יחסים עם כסף.

 

המתאמן: כל מי שרוצה להרוויח יותר ולא יודע איך, כל מי שנמצא באוברדראפט תמידי, וכל מי שרוצה להתעשר ולא מאמין שהוא יכול.

 

נקודת המוצא: הרבה אנשים לא מצליחים להרוויח בגלל ערכים שספגו מילדות המתייחסים לכסף כאל דבר שלילי, או בגלל שהם רוצים בו כתחליף לכוח, ביטחון ושמחה. האימון מלמד אנשים להתחבר לאנרגיה הכספית, לחיות עם הכסף בשלום, להרגיש ראויים לו וליצור אותו.

 

המסלול: בשלבים הראשונים של האימון מבררים את האמונות והחסמים שיש למתאמן בנושא כסף דרך משפטים כמו: "כסף לא חשוב - העיקר הערכים", "מרבה כספים

מרבה דאגה" או "בשביל כסף צריך לעבוד קשה מאוד". בהמשך בונים תוכנית עבודה: לאן רוצים להגיע מבחינה כספית, מה ייחשב לתוצאה טובה ומה ייחשב לתוצאה מצוינת. קובעים חזון, יעדים ומטרות, לומדים לאזן בין הכנסות להוצאות על ידי קביעת סדרי עדיפויות, ולאחר מכן מתחילים לדבר על הגדלת ההכנסה. אצל שכירים זה יכול להיות באמצעות הגדלת משכורת והרחבת תפקידים. עצמאים מתחילים לבדוק איך יוכלו ליצור הכנסות חדשות ובתוך כמה זמן.

 

הכלי העיקרי הוא התנקות מכל התפיסות השליליות ביחס לכסף, והבנה שהן לא אמת מוחלטת אלא תוצר של חינוך. שינוי ההרגלים ודפוסי החשיבה המקובעים פותח פתח לשפע אפשרויות חדשות. באימון לומדים לבנות חסכונות למטרה מסוימת, לעבור מניהול יומיומי לניהול שנתי, לנהל את הזמן וליצור יותר כסף באותה מסגרת זמן.

 

  • טיפ לדרך: שאלו את עצמכם על מה אתם מוכנים לוותר באורח חייכם כדי ליצור את השפע. אם אתם מוכנים לוותר על הרגל מהותי, הרי שעברתם את המשוכה הראשונה בדרך לשפע.

 

חזור למעלה
המטרה: לחיות בריא
המאמן: עינת בודנשטיין, נטורופתית ומאמנת אישית לאורח חיים בריא.

 

המתאמן: כל מי שסובל מעודף משקל או מבעיות בכלי דם ולב (סוכרת, כולסטרול, יתר לחץ דם), מעשנים שרוצים להיגמל וגם כאלה שרוצים לשפר את הרגלי האכילה והתזונה.

 

נקודת המוצא: כל תהליך שינוי, ובכללו שינוי הרגלי אכילה או אורח חיים, דורש ליווי ותמיכה. לא די בהתאמת תוכנית אישית אם במהלך ביצועה יש משברים שלא מנתחים אותם ולא מקבלים כלים להתגבר עליהם. מאחר שהמטרה אינה נקודתית בלבד (הפחתה במשקל) אלא שינוי דפוסים לכל החיים, מדובר בתהליך עמוק בעל צדדים רגשיים שצריכים להיות מטופלים גם הם, תוך התייחסות להיבטים אחרים.

 

המסלול: השלבים הראשונים בתוכנית כוללים אבחון ותשאול על פי בדיקות דם, אורח חיים קיים ובעיות בריאותיות שהמתאמן מדווח עליהם. לאחר האבחון הוא מקבל תוכנית תזונה משולבת בפעילות גופנית, תוך דגש על העדפותיו והתייחסות למוגבלויותיו. מכאן מתחיל למעשה תהליך האימון האישי, כי מדובר על תהליך שינוי שדורש ליווי. המתאמן מציב לעצמו יעדים ומטרות ומחליט על לקיחת מחויבות.


(צילום: דן לב)

 

מתחילים בצעדים קטנים. למשל: בשבוע הראשון להתרגל לשתות יותר מים, אחר כך להוציא מהתפריט שוקולד ועוגיות, ולהתחיל ללכת שלוש פעמים בשבוע. לאט-לאט עוברים למחויבויות גדולות יותר. בין פגישה לפגישה, אם פתאום נשברים ומסתערים על המקרר, מדברים עם המאמן ומנסים לברר מה גרם למשבר. כמו כן עובדים על תרגילי מודעות, כמו קשר בין רגשות לאוכל, תרגילי מדיטציה, ושיטות לשליטה במחשבות.

 

  • טיפ לדרך: זהו את הדפוסים ונקודות המשבר הקשורות לאוכל והיערכו בהתאם. לפני ארוחה גדולה שאתם מוזמנים אליה, החליטו מה אתם הולכים לאכול, ואיזה מחיר אתם מוכנים לשלם על זה (שעה ספינינג או ריצה).

 

חזור למעלה
המטרה: להיות ממוקד
המאמן: ראובן סדן, מאמן אישי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

 

המתאמן: כל מי שאובחן בילדותו כסובל מהפרעות קשב וריכוז, כל מי שילדיו אובחנו ככאלה והם מזכירים לו את עצמו בילדותו, ואנשים הסובלים מאימפולסיביות רבה, מקושי להתמיד, משעמום מהיר ומבעיה "כרונית" של קושי בניהול זמן.

 

נקודת המוצא: 70% מהמבוגרים שסבלו בילדותם מהפרעות קשב וריכוז ממשיכים לסבול מתסמינים חלשים יותר של ההפרעה בבגרותם. האימון מבוסס על מודל שפיתחה סוזן סוסמן בארצות הברית, בעלת תואר מוסמך בפסיכולוגיה ובחינוך. הרעיון מאחורי המודל הוא שהפרעת קשב וריכוז היא בעיית ביצוע ולא בעיית יכולת, ולכן באמצעות אימון אישי אפשר לשנות ביצועים ולשפר אותם.

 

המסלול: באימון מזהים את התבניות הקשורות להפרעה ומחבלות בהשגת יעדים בתחומים שונים בחיים, ומחפשים דרכי פעולה חלופיות שיעקפו את הבעיה. עם

הסובלים מאימפולסיביות למשל, אנחנו בונים יחד רפרטואר מגוון של תגובות אפשריות, והמתאמן מתחייב להתחיל להשתמש בהן. האימון יכול לפתח מסלולים חדשים במוח ולייצר תגובות חדשות.

 

ברמה הטקטית - המאמן מלווה את המתאמן במשימות הקשות לו, במטרה לוודא שהוא מבצע אותן. ברמה האסטרטגית - המתאמן מתבקש לתכנן את חייו לטווח של חמש שנים לפחות בכל תחומי החיים (משימה קשה מאוד לסובלים מהפרעת קשב וריכוז). ביחד בודקים מהן היכולות ונקודות החוזק שלו והיכן עלולים דפוסי ההפרעה לעמוד בדרכו, ונערכים בהתאם. האימון מתאים לבני 12 ומעלה, אך אינו מהווה בהכרח תחליף לשימוש בריטלין.

 

  • טיפ לדרך: בדקו כיצד אתם מנהלים את השעות השבועיות שלכם. רשמו כל יום כמה הקצבתם לעבודה, למשפחה ולצרכים אישיים, כמו: אוכל ורחצה, פנאי ושינה. תופתעו לגלות כמה זמן "נעלם" לכם במהלך השבוע על דברים חסרי תועלת.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
שינויים בחיים? זה תלוי רק בכם
צילום: דן לב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים