שתף קטע נבחר

 

עורכי דין פרטיים במקום פרקליטות המדינה

שר המשפטים, חיים רמון, נפגש עם פרקליט המדינה, ערן שנדר, ועם פרקליטי המחוזות והודיע להם שבכוונתו להפריט חלק גדול מהנושאים המטופלים בפרקליטות ולהעבירם לעורכי דין פרטיים חיצוניים. חיים רמון: "חייבים לבצע שינוי מבני"

מה לא נכתב ולא נאמר על הסחבת בטיפול המשפטי בתיקים התלויים ועומדים בבתי המשפט. שר המשפטים, חיים רמון, החליט לטפל בבעייה והוא מתכוון להפריט חלקים נרחבים בפרקליטות המדינה ולמסור תיקים לטיפול של עורכי דין פרטיים - כך דיווח הערב (יום ג') ערוץ 2.

 

רמון נפגש עם פרקליט המדינה, ערן שנדר, ועם פרקליטי המחוזות והודיע להם שבכוונתו להפריט חלק גדול מהנושאים המטופלים בפרקליטות ולהעבירם לעורכי דין פרטיים חיצוניים. בשיחה עם ynet, הסביר רמון: "חייבים לבצע שינוי מבני. הפרקליטות צריכה לשים את הדגש בעבודתה על הצד הפלילי ועל העבירות הכלכליות".

 

את תוכנית ההפרטה ("מיקור חוץ") יזמה הפרקליטות כבר לפני שלוש שנים והיא אמורה לכלול הפרטת תיקים שאין להם היבט שלטוני או פלילי. גורמים בלשכתו של השר רמון מסרו כי "עכשיו הפרקליטות תשים דגש על העבירות הכלכליות והעבירות הפליליות. אי אפשר יהיה להתלונן על העומס ולא לרצות לוותר על תיקים מצד שני. הפרקליטות צריכה לעבוד ביד חזקה ומהירה ובזרוע נטויה".

 

המודל והתנאים ייקבעו על ידי היועץ המשפטי לממשלה, ככל הנראה על פי הנהלים הנהוגים בסניגוריה הציבורית. גורמים בכירים מפרקליטות המדינה סיפרו ל-ynet כי "במסגרת הפגישה המסורתית של שר המשפטים עם פרקליטי המחוזות הוצגה תוכנית 'מיקור חוץ' שהפרקליטות יזמה ותומכת בה. תיקים אזרחיים שאין להם כל נגיעה שלטונית ואינם עקרוניים יועברו לעורכי דין אזרחיים".

 

ככל שיהיה יותר תקציב, יותר תיקים יופרטו

 

לדברי הגורמים בפרקליטות, "עד היום, האוצר היה מוכן להקצות 4 מיליון שקלים וניתן היה להבין שלא מדובר בהיקף גדול של תיקים. אבל, יחד עם זאת, ככל שהשר יהיה מוכן לדאוג ליותר תקציבים, כך נוכל להוציא יותר תיקים ולהפחית את העומס מהפרקליטות". 

 

דו"ח שהגישה אשתקד נציבות תלונות הציבור על שופטים מצבא שהתלונות על סחבת בבתי המשפט מוצדקות. רוב התלונות המוצדקות עסקו בסחבת ובעיכוב מתן פסקי דין. דו"ח הנציבות קובע כי אחד הגורמים העיקריים להתמשכות הליכי משפט באופן בלתי סביר ולעיכוב במתן פסקי דין הוא העומס שרובץ על בתי המשפט.

 

לאחרונה הודיע השר רמון שיקים ועדה מיוחדת לבדיקת נושא תשלום המזונות. היקף החובות בלשכות ההוצאה לפועל ובמוסד לביטוח לאומי בגין מזונות שלא שולמו עומד כיום על תשעה עשר מיליארד שקלים - תוצאה של סחבת בתיקים רבים במשך שנים רבות.

  

יותר ממאה תיקי הוצאה לפועל מתנהלים כיום בנושאי מזונות ומדי שנה נפתחים כעשרת אלפים תיקים נוספים. בעקבות המצב הקשה החליט השר רמון על הקמת הוועדה, שתבחן באופן מקיף את תחום מזונות הילדים, לרבות הבטחת גבייתם מהחייבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים