מזוז: אין לדחות את הוצאת כלובי הדגים מאילת
בעלי חוות הדגים בים סוף טענו שאין טכנולוגיה שתאפשר גידול יבשתי תוך שמירה על רווחיות, אך למרות זאת פסל היועץ המשפטי לממשלה הצעה לדחות בשנתיים את הוצאת הדגים. לדבריו, "התנהלותם עבריינית, אין סיבה לבוא לקראתם"
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, דחה אמש (יום ג') על הסף את הצעתו של מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, לדחות בשנתיים נוספות את הוצאת כלובי הדגים מים סוף. "זה מקרה מובהק שבו יש למנוע מצב שחוטא יצא נשכר", כתב מזוז.
לפני שנה החליטה הממשלה לאשר את תוכנית המתאר לחופי אילת, שאינה כוללת את החקלאות הימית במפרץ. על-פי החלטת הממשלה יש להוציא את כלובי הדגים מהים באופן הדרגתי במשך שלוש שנים, כאשר בכל שנה מצומצמת בשליש כמות דגי הדניס הגדלה בכלובים.
במקביל פיתח המכון לחקר ימים ואגמים של משרד התשתיות תוכנית ניסיונית לגידול דגי דניס בבריכות יבשתיות. בעלי חוות הדגים טענו כי הפיילוט טרם יצא לדרכו, ובשום מקום בעולם אין טכנולוגיה שמאפשרת גידול רווחי של דגי ים בבריכות יבשתיות. רענן דינור, לשעבר מנכ"ל משרד התשתיות וכיום מנכ"ל משרד ראש הממשלה, וגדעון עזרא, השר לאיכות הסביבה היו שניהם בעד דחייה נוספת של הוצאת הכלובים.
מזוז: אין לבוא לקראת התנהלות עבריינית
דינור, שביקש את עמדת היועץ המשפטי לממשלה, קיבל אתמול תשובה חד משמעית. במכתב לדינור כתב מזוז כי "נוכח ההתנהלות העבריינית של חברות הדגים לאורך זמן, לאחר שנקבע סופית על ידי המועצה הארצית בממשלה שלא תותר חקלאות ימית במפרץ אילת, ולאחר שהממשלה הלכה כברת דרך משמעותית לקראתן בקביעת תקופת התארגנות והוצאה הדרגתית של שלוש שנים נוספות (מעבר לשנים הרבות שכבר פעלו שלא כדין) - איני רואה מקום לבוא לקראתן על ידי הארכה נוספת".
מזוז הבהיר גם בתחילת המכתב שמאחר ודחיית הוצאת כלובי הדגים הינה חלק ממסגרת ההליכים הפליליים המתנהלים כנגד חברות "דג סוף" ו"ערדג", הרי שמדובר בעניין שנתון לשיקול דעתו, כראש התביעה הכללית.
כנגד שתי החברות מתנהלים הליכים בגין פעילות ללא היתרים. כמו כן, הגישה חברת "דג סוף" בג"ץ נגד החלטת הממשלה והדיון בה נקבע לחודש נובמבר.
עמותת "צלול" שעמדה בראש המאבק להוצאת כלובי הדגים מהים מסרה בתגובה להחלטת מזוז כי "ההחלטה בעלת משמעות מרכזית במאבק לשמירה על איכות הסביבה בישראל, וקובעת נורמות ערכיות ומשפטיות ליישום מדיניות הממשלה למלחמה במזהמים העוברים על החוק מדי יום ביומו".
עודד גולדן, מנהל חברת 'דג סוף' ששמע לראשונה על החלטת היועץ מ-ynet, מסר כי בחברה לא מופתעים "לאור ההתבטאויות שלו בעבר הבנו שמזוז נגדנו כל הזמן". לא ניתן היה להשיג את תגובת חברת "ערדג".
ניר פפאי, רכז חופים וים בחברה להגנת הטבע, אמר בתגובה להחלטת מזוז: "אנו מברכים על החלטת היועץ המשפטי הקובעת כי יש להוציא את כלובי הדגים לאלתר, ללא עיכובים נוספים, ולהפסיק את מחול השדים סביב נושא זה. גם דו"ח הניטור על מצב מפרץ אילת שפורסם אמש מחזק את הדחיפות בהוצאת הכלובים, המהווים את הגורם העיקרי לפגיעה בשונית. קיימות אלטרנטיבות אחרות לגידול דגי ים, שאינן פוגעות בסביבה הימית, כמו למשל חוות הדגים בים התיכון שהקמתה אושרה לאחרונה".