פיקניק לנשים בלבד או מי מפחד מחזיר בר?
טל פיחוביץ' נזכרת בפיקניק לנשים בלבד שנערך לחופי הכנרת והסתיים במפגש טראומטי עם חזיר בר ומגישה שני מתכוני שטח למי שרוצה לבשל מחוץ לבית
עוף בבירה בגחלים | ירקות צלויים בגחלים |
אז אני אישה עצמאית, יכולה לעשות כמעט הכל לבד וברגע שהבנתי את זה והוכחתי לעצמי, הרבה יותר קל לי לתמרן ולהתנהל מול גחמות גבריות. תכירו, הפמיניסטית המודרנית - אני מבשלת, דואגת שיהיה נקי (לפעמים מעסיקה עוזרת ולפעמים קצת עושה את עצמי מנקה), לא מחליפה נורות, לא משחררת סתימות, לא סוחבת, לא מרימה, לא זורקת את הזבל ומקפידה לפנק את הגבר שלי (מה שלפעמים עוזר לו לסלוח לי על זה שיש לי יותר תארים ושאני מרוויחה יותר ממנו).
לפעמים אנחנו צריכים תזכורת לכל מיני תובנות מהעבר ובמיוחד, הייתי צריכה כנראה תזכורת לעצמאות שלי, לנשיות ולנוחות המגוננת שבגבר. וככה, מצאנו את עצמנו יום אחד לפני קצת פחות מעשור, שלישיית בנות עצמאיות (אסנת - אחותי, נעמה - הנפש התאומה שלי ושפחתכם הנאמנה) בדרך לכינרת. למה שרק הבנים יעשו טיול בנים? רצינו גם. השארנו שלושה בחורים בבית ויצאנו, חבורת נשים, לטיול של גברים - עם מדורה, מאהל משמיכות וחבלים, רחצה בעירום במעיינות טבעיים, בירות ובישול שטח.
העמסנו את האוטו בצידניות מלאות פרודוקטים, שקי שינה, מזרונים, סדינים, שש-בש, חבלים, סכינים ואולרים (בהשאלה). התעלמנו מגיחוכי הגברים שבחיינו ויצאנו לדרך חדורות מוטיבציה. מוסיקה בפול ווליום כל הדרך, חלונות פתוחים, שיער מתבדר ברוח ואנחנו חופשיות ומאושרות.
הגענו לגזרה באיזור הצהריים, איתרנו שטח שולט, סרקנו והתחלנו בפריסה (ברור לכם שלא אני ניסחתי את המשפט הזה). נעמה הפירומנית אחראית על האש, אוס התחילה לקשור שמיכות ולהקים מאהל בין העצים ואני חפרתי בורות למקרר ותנור. זו היתה הפעם הראשונה בחיינו שהבנו למה צריך "יום חלוץ בודד" במשימות שנת בר המצווה בקיבוץ.
שעת עבודה הניבה תוצאה משביעת רצון ומנפחת חזה. מחנה לתפארת - מרבץ מזרונים נוח, רשת צל מדוגמת, מנגל דולק לבשר, בור קירור לצידנית, בור לגחלים ומדורה מאירה ומחממת. פתחנו בקבוק יין (כי איפשהו באיזור הבירה עובר הגבול שלנו) והתענגנו על השקיעה ועל משחק קלפים לפני ארוחת הערב.
עוד אני בהכנות של חבילות ההפתעה לגחלים והשלפוחית של אוס קראה לה. ההבדל הבסיסי והברור בין גברים ונשים היה אמור לסמן לנו משהו על העתיד להתרחש. אוסקה לקחה את הפנס (רק גבר עם תסביך פאלי רציני מסוגל להמציא פנס בגודל כזה) והלכה לחפש סלע נוח לביצוע הפעולה שלגברים היא כה פשוטה, גם בשטח. לא חלפה דקה והילדה חזרה נסערת, "טלפי, את יודעת איך נראה חזיר בר?"
בקור רוח מפתיע (או אולי בגלל שהייתי שקועה בהכנות לארוחת הערב) הפטרתי "משהו בין חזיר לכלב, די שעיר, מכוער, בצבע חום אפור, עם אף פחוס וניבים ארוכים". נעמונת לקחה את הפנס והלכה לבדוק. "הוא די קטן, אבל נראה לי שזה חזיר בר". שעה זה מה שלקח לנו להקים מחנה ושלוש דקות זה מה שלקח לנו לפרק הכל ולהיות ארוזות בתוך האוטו עם חלונות סגורים (אין ספק שהיסטריה מזרזת תהליכים).
בתוך האוטו הסדרנו נשימה, שתינו יין מהבקבוק, הדלקנו סיגריה והתקשרנו לבנים. זיו סיפק לנו מידע נוסף ואמר שאין לנו מה לדאוג, חזירי בר מסתובבים בלהקות, מתרחקים מרעש ואש ולא עושים כלום אלא אם תוקפים אותם. נעמה נרגעה מהחיבוק הווקאלי של הבחור שלה ואמרה שאולי אפשר לחזור למחנה. ניסיתי להסביר לה שאמנם זה חזרזיר בר אבל לי ממש לא בא להיות שם כדי להסביר לאמא שלו שתבוא עם כל הלהקה לחפש אותו, שהצווחות ההיסטריות הן לא מתקפה.
אבל אל דאגה, אותנו לא ישבור גור חזירי בר, אנחנו תמיד מוכנות עם תכנית מגירה. עברנו לחוף מסודר על הכינרת, מצאנו מקום עם סככות בנויות, פרשנו מחדש את המירבציה (הפעם בלי קשירות), החזרנו את היין עם הכוסות לשירות ועברנו לטפל בארוחת הערב. אני חתכתי סלט, נעמונת ערכה שולחן ואוסקה פתחה כפתור, העמיקה מחשוף, זקפה חזה וחינחנה מבט לחבורת גברים שעבדה במרץ על המנגל והסכימה לצלות גם לנו כמה מחתיכות הבשר שהבאנו.
ולסיכום, היה נחמד, היה אפילו כיף לבד, אבל היה יכול להיות מושלם עם איזו זרוע חסונה וחיבוק מגונן לחמם את לילות הכינרת הקרירים. אבל בלי תזכורות של חזירי בר מדי פעם איך נדע להעריך?
על ארוחת הגחלים המתוכננת נאלצנו לוותר אבל תודות לתכנית המגירה או לנפש הפולניה/מרוקאית שלי שלא מסתפקת בעוף שלם אחד לשלוש חזרזירות בר היו גם גם כמה נתחי בשר משובחים (למקרה שחזיר בר יתקוף את המחנה שלה). ולמי שלא מפחד מחזירי בר, הנה ארוחת שטח של גברים שמורכבת מחבילות הפתעה בגחלים:
מתכון שמשלב בין מטפונה ועוף בבירה
המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, לבנדר, זעתר, אורגנו - מה שיש, להביא מהבית או לאסוף מהטבע)
פחית בירה (330 מ"ל)
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מושחים את העוף בשמן זית וממסז'ים מבפנים ומבחוץ, מורחים במלח ופלפל.
- פותחים את פחית הבירה, אם יש פותחן קופסאות אז חור גדול כמו קופסת שימורים, אם אין אז מהפקק הנשלף.
- לתוך הפחית מוסיפים עשבי תיבול אחרי שמקווצ'צ'ים אותם ביד.
- את הפחית תוקעים באחוריים של התרנגולת כמה שיותר עמוק (לרוב נדרשים שניים למשימה הזו).
- עוטפים הכל היטב בנייר כסף (לפחות שתי שכבות אם אתם נשים סטריליות בטיול גברים).
- חופרים בור, מניחים גחלים בתחתיתו, על הגחלים מייצבים את התרנגולת השיכורה ומוסיפים גחלים מכל הכיוונים.
- העוף מוכן אחרי 40-60 דקות.
המרכיבים:
תפוחי אדמה חתוכים
קוביות של ירקות שורש
בצל פרוס
גזר
קוביות עגבניה
שיני שום שלמות
שמן זית
עשבי תיבול
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים (אם חסר רכיב לא להכנס לפאניקה - אלתרו).
- עוטפים טוב בנייר כסף ומניחים ליד העוף בגחלים.
- בשארית נייר הכסף מומלץ לעטוף ראשי שום שלמים עליהם מזליפים מעט שמן זית ולצרף לשאר החבילות.