שתף קטע נבחר

מה התפוצץ בחוף של עזה? כל התרחישים

במערכת הביטחון ממשיכים לתחקר את האירוע הקשה בבית להיא. נבדקת האפשרות שמוקש או מטען, שהניחו מחבלים כדי למנוע פעולה קרקעית, הוא שהתפוצץ בחוף הים. בין סימני השאלה שמועלים: מה חיפשו חוליות בשטח מיד לאחר הפיצוץ, למה הפלסטינים לא מסייעים לתחקיר וכיצד הגיעו לישראל בני-המשפחה הפצועים "נקיים מרסיסים". בבתי-החולים בעזה מתעקשים: "הרסיסים שפגעו בהם - מפגז ישראלי"

שתי יממות חלפו מאז התקרית הקשה בחוף של בית להיא, בה נהרגו שבעה בני-משפחה מפיצוץ שהתרחש במקום. התמונות הקשות של היתומה בת ה-7, שמתרוצצת סביב אביה הגוסס, שודרו בעולם כולו, וחצים של ביקורת הופנו מכל עבר לכיוונה של ישראל. אלא שהיום (א') מתחזקת במעט הסבירות, לפחות בצד הישראלי, כי לא פגז צה"ל פגע במשפחה.      

 

שר הביטחון פרץ הודיע כי האפשרות לפגיעה כתוצאה מתקיפה אווירית או להפגזה מן הים נשללה באופן מוחלט כבר בתחקיר

הראשוני. נותרה על הפרק סוגיית הירי הארטילרי. "מתוך שישה פגזים שנורו, מיקום נפילתו של פגז אחד אינו ידוע", הודיע השר. מדבריו עולה עוד שישנם פערים בין שעת הירי הארטילרי לבין שעת הפגיעה, כפי שהפלסטינים דיווחו עליה. מבדיקת צה"ל אף עולה כי הפגז הקרוב ביותר שנחת באזור היה במרחק של 200 עד 250 מטר מהזירה בה אירע הפיצוץ, ולפיכך לא ייתכן שגרם לפגיעה הקשה.

 

פרץ דיבר גם על האפשרות של "אירוע פנים פלסטיני". למה התכוון? בפיקוד הדרום בודקים ברצינות את האפשרות שמדובר במוקשים שהניחו פלסטינים בחוף. הארגונים השונים בעזה מיקשו את אזור הגדר, כדי למנוע פעולות קרקעיות של צה"ל מסוג זו שכבר נראתה שם לאחרונה. אפשר שגם את החופים החלו למקש, כדי למנוע פעילות של הקומנדו הימי.     

 

ראוי לציין כי מיד לאחר הפיצוץ הקטלני הגיעו למקום, עוד לפני כוחות הביטחון המסכל, פעילי טרור ובהם אנשי חמאס. בצה"ל

אומרים כי הם נראו סורקים את השטח, כמי שמחפשים אחר עדויות כלשהן במקום. הדבר עשוי לחזק את אפשרות המוקשים או המטענים שהניחו הארגונים השונים בשטח. בצה"ל מציינים גם את שיתוף הפעולה הדל מן הצד הפלסטיני בחקירת האירוע הקשה, שמעלה סימני שאלה ואפשרות למידע שקיים בצדם.   


מחאת הילדים בחאן-יונס (צילום: רויטרס)

 

אפשרות נוספות ל"אירוע פנים פלסטיני" היא מה שמוגדר בדרך-כלל כ"תאונת עבודה", כלומר: מטען חבלה שהוכן לפעולה בשטח ישראל, והתפוצץ במקום. עם זאת, אופציה זו לא נראית סבירה, שכן הפיצוץ התרחש כאמור בחוף הים.

 

במערכת הביטחון מתקשים להגיע לחקר האמת, שכן שני בני-המשפחה הפלסטינים, שנפגעו בתקרית ואושפזו בבתי-החולים בישראל, הגיעו לאחר שכבר קיבלו טיפול ראשוני בצד הפלסטיני. באיכילוב ובסורוקה הופתעו לגלות כי הם "נקיים" מרסיסים כלשהם, מה שמקשה על התחקיר.

 

אולם מבתי-החולים בעזה נמסר ל-ynet כי הרסיסים מהם נפגעו השניים היו של פגזים "תקניים", כלומר אלה שבידי צה"ל. "אנו מכירים היטב את הרסיסים הללו, ומוכנים להעיד על כך בפני כל ועדת חקירה או בית-משפט", אמר בכיר באחד מבתי-החולים המקומיים.    

 

בישראל ממשיכים אם כן לתחקר את התקרית הקשה, אולם במערכת הצבאית וההסברתית כבר יודעים היטב כי התמונות האיומות - גם אם יתברר כי לא צה"ל אחראי להן - כבר עשו את שלהן בעולם, בדיוק כפי שאירע עם מקרה הילד מוחמד א-דורה.   

 

בהכנת הידיעה השתתף עלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הלוויות בעזה
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
תקיפה נוספת בג'באליה
צילום: רויטרס
צילום: צפריר אביוב
שלילה ודאית: פרץ והאלוף גלנט
צילום: צפריר אביוב
מומלצים