בולדוזר: הגירסה המקוונת
עיתונות בשיטת "עשה זאת בעצמך": פעילים בארגון איכות הסביבה "מגמה ירוקה" ביקשו להעניק אות גנאי למנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים וסולקו ממשרדיו. הם תיעדו את האירוע בווידאו והעלו לבלוג באמצעות שירות הווידאו YouTube. עזרי לוי: הם אלה שהפגינו אלימות
כך אפשר להביע מחאה אזרחית בנוסח מייקל מור, והתוכניות "בולדוג" ו"בולדוזר" אצלנו, באמצעות מצלמת וידאו פשוטה ובלוג.
פעילים בארגון איכות הסביבה "מגמה ירוקה" הגיעו ביום ד' למשרדו של עזרי לוי, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, במטרה למחות על תוכנית הרחבה של מערב העיר (תוכנית "ספדי"). הם ביקשו להעניק ללוי את אות גנאי בשל תרומתו השלילית לאיכות הסביבה, ולתעד את הטקס בווידאו.
אות הגלובוס השחור מוענק זו השנה השלישית על ידי ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל,
במקביל לפרס הגלובוס הירוק.
תיעוד בווידאו ובבלוג
דובר "מגמה ירוקה" באוניברסיטה העברית, עידן דורפמן דיווח ביומן הרשת שלו על השתלשלות הפרשה, החל מהניסיונות הכושלים לקבוע פגישה עם לוי ועד לרגע הופעתם במשרד למרות סירובו להיפגש עמם, והוצאתם האלימה משם, לדבריו, על ידי מאבטחי העירייה.
מרגע הופעת המאבטחים פעיל נוסף צילם את האירוע והסרטון, באורך קרוב ל-10 דקות, הועלה לאתר שיתוף הווידאו, YouTube, שלא משמש רק לסרטוני וידאו ביתיים או להקלטות פיראטיות מהטלוויזיה.
בסרטון נראה מאבטח מורה לפעילים לצאת החוצה ולכבות את המצלמה, כשהם מסבירים לו כי מדובר בשטח ציבורי וזכותם לצלם ולשהות שם. בעקבות עימות מילולי שנמשך דקות ארוכות, יוצאים הפעילים מהמקום בליווי מאבטחים.
"לא צילמנו את שלב הכניסה", מספר דורפמן ל-ynet "אחד המאבטחים הוא זה שהכניס אותנו למשרד, לאחר שאמרנו לו שבאנו לראות את עזרי לוי.
"זה מצחיק, אבל זה מה שקרה. ישבנו בחדר הקבלה, דיברנו עם הפקידה, ותוך שלוש דקות עזרי לוי הזמין את המאבטחים מחדר הישיבות. במקום לצאת אלינו, או שנחכה שיסיים את הישיבה שלו, הוא בחר לסלק אותנו משם בכוח".
דורפמן (הנראה בתחילת הסרטון בחולצה לבנה) מספר שהפעילים החלו לצלם את האירוע מהרגע שהמאבטח נכנס.
"ידענו שדברים רעים עלולים לקרות", הוא אומר. "אמרתי למאבטח שאנחנו מוכנים לחכות במסדרון. הוא דרש שלא נצלם. אמרתי לו שאנחנו מוכנים לחכות במסדרון, אך נצלם מאחר ומדובר בשטח ציבורי".
"משתיקים את המחאה"
מספר ימים לאחר האירוע דורפמן העלה את הסרטון לרשת על מנת להשיג חשיפה מרבית. "רצינו שאנשים ייראו את זה ולהראות מה קורה לאזרחים שמבקשים להביע מחאה ציבורית בפני פקידי ציבור ואיך מנסים להשתיק את המחאה. המטרה לא הייתה פרובוקציה. הפרובוקציה הייתה שלהם, ולא שלנו. המצלמה היא לא העניין פה".
דופרמן וחבריו הגישו תלונה במשטרה על תקיפה, וחבר מועצת העיר סער-רן נתנאל שלח מכתב למנכ"ל העיריה בו הוא מביע מחאה על האירוע ודורש לדעת מי הורה להוציא את הפעילים. שכל חטאם, כלשונו, היה "הימצאות מצלמת וידאו בידי אחד מהם".
תגובת עזרי לוי, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים
"הרשות מגנה בכל פה כל סוג של אלימות. בראש וראשונה ראויה לגינוי האלימות שהפגינו
האנשים שהתייצבו במשרדי הרשות פעמיים במהלך ימי העבודה האחרונים, אף שנמסר להם כי לא יתאפשר לי לפגוש אותם. למיטב ידיעתי האורחים הלא קרואים הם שהחלו באלימות עת התבקשו לעזוב את המקום. מאבטחי העירייה הם ברובם סטודנטים וברמה אנושית גבוהה מאוד ואין לי ספק שאורחים אלה יצרו בכוונה פרובוקציה.
"לגופו של עניין: תוכנית מערב ירושלים (ספדי) היא תוכנית ראוייה ומאוזנת, המשמרת ומפתחת שטחים ירוקים בירושלים שאינם מפותחים כיום. התוכנית חיונית לעתידה של ירושלים וליכולתה לשמר אוכלוסיה אקדמית צעירה בעיר.
"יתרה מכך תמוה כי החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ואחרים שוכחים לצין כי ערב הפקדתה הם חתמו על מסמך הסכמה לתוכנית וכי החוקר ששמע את המתנגדים באריכות החליט להמליץ לאשרה. חבל שהארגונים "הירוקים" מתעסקים בגימיקים ובפרובקציות במקום לסייע ולא לחבל במאמצי הרשות להוסיף מגורים בראש ובראשונה בתוך שטחי העיר הקיימת".