בוריטו במילוי עוף, בצל ופלפלים
נבחרת מקסיקו ניצחה את האיראנים - סיבה טובה מבחינתנו לפרגן להם ולהציע מתכון חטיף מקסיקני שכיף לאכול מול הטלוויזיה. ויוה מקסיקו!
מתכון של אילן ינון, "טמפטיישן"
המרכיבים (למנה אחת):
100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
1/2 בצל לבן חתוך לרצועות
1 כף שמן
ממרח אבוקדו (אבוקדו, מיץ לימון, מלח, פלפל וכוסברה קצוצה)
2 טורטיות קמח גדולות (ניתן להשיג בסופר)
מלח לפי הטעם
כמון לפי הטעם
1/2 כף סלסה קנויה
אופציה לא כשרה: גבינה צהובה מגוררת ושמנת חמוצה
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת. מזהיבים את הפלפל האדום והבצל. מוסיפים את חזה העוף, מתבלים במעט כמון ומלח ומטגנים עד הזהבה.
- מחממים את הטורטיות במחבת חמה ויבשה (לריכוך והוספת אלסטיות). מורחים במרכז הטורטייה מעט ממרח אבוקדו, מוסיפים מתערובת הירקות והעוף המטוגן ומגלגלים. חוצים את הטורטייה המטוגנת לשתיים, מגישים עם סלסה.
- ניתן להוסיף לבוריטו גם גבינה מגורדת וכף שמנת חמוצה.
ויוה מקסיקו. בוריטו במילוי עוף
מומלצים