שתף קטע נבחר

 

"חקירה בינלאומית? רגע אחרי חקירת הקסאם"

כך אמר ל-ynet גורם מדיני בכיר בירושלים בעקבות הקריאות המתגברות לקיום חקירה בינלאומית אודות הפיצוץ שגרם למותם של בני משפחת רלייה בחוף עזה. בירושלים סבורים שיש מי שמבקש ליצור הון פוליטי מן הטרגדיה ולכן פוסקים: "מבחינתו, התוצאות של התחקיר הצה"לי עומדות בעינן"

"נסכים לשיתוף פעולה בחקירה בינלאומית של הפגיעה במשפחת רלייה בחוף בעזה 5 דקות אחרי שיגמרו לחקור את ירי הקסאמים על שדרות. מבחינתנו, תוצאות ועדת הבדיקה של מערכת הביטחון נכונות". בפסקנות הזו סיכם אמש (שבת) גורם מדיני בכיר בירושלים, את התגובה הישראלית לתביעות ולקריאות לחקירה בינלאומית של התקרית בחוף עזה. קריאה כזו נשמעה ביממה האחרונה, בין היתר, גם מצד נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן).

 

בירושלים סבורים שיש מי שמבקש לעשות הון פוליטי מהטרגדיה, שבה נספו שבעת בני משפחת רלייה הפלסטינית. יום לאחר שקיבל את מסקנות ועדת החקירה, בעת שהותו בפריז, חזר ראש הממשלה אהוד אולמרט והדגיש את נקיון ידיה של ישראל: הממצאים מוכיחים לכאורה שישראל לא הייתה מעורבת במותם של שבעת בני המשפחה. אולמרט לא הרחיב על כך את הדיבור. עם זאת, הוא אמר שהוא מקווה שמדינות אשר גינו את ישראל מייד לאחר האירוע, ימנעו לעשות זאת להבא עוד בטרם מתפרסמות מסקנות חקירה.

 

"האויבים שלנו אינם הילדים הפלסטינים, אינם האימהות הפלסטיניות. איננו מבקשים לפגוע בחפים מפשע", אמר אולמרט. בפגישותיו עם ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר וראשי משטרו, ובפגישותיו עם הנשיא ז'אק שיראק וראש הממשלה דומיניק דה-וילפן, הדגיש אולמרט שגם אם עלולות להתרחש טרגדיות במהלך פעולות ההגנה העצמית של ישראל, הרי שמדובר בטעות לא מכוונת. זאת לעומת הירי הפלסטיני המכוון לעבר מטרות אזרחיות, רובן בשדרות.

 

הגורמים המדיניים בירושלים התרעמו במוצאי שבת על התביעה לחקירה בינלאומית נגד פעולת ישראל. לטענתם, התובעים חקירה שכזאת אינם עושים דבר כדי לחקור את הירי המתמשך של מאות רקטות קסאם, בהם נפגעים אזרחים ישראלים מסביב לעזה - זאת מתוך מגמה לפגוע בישראל. "אנו חקרנו בצורה יסודית את התקרית בה נהרגו בני משפחת רלייה. לא מצאנו קשר לפעולה ישראלית. מבחינתו, התוצאות האלה עומדות בעינן. נסכים לחקירה בינלאומית - 5 דקות אחרי שיחקרו את ירי הקסאם המתמשך", אמרו.

 

מלחמת גירסאות

 

תחילתו של הוויכוח הנוכחי בנוגע לתקרית בחוף עזה, בתחקירים שפרסמו העיתונים הבריטים הגרדיאן והאינדיפנדנט. התחקירים הטילו ספקות בגרסה הצה"לית למרות דו"ח החקירה הצבאי שקבע כי צה"ל לא היה מעורב במות משפחת רלייה. הכתבים אומרים שנקודת המפתח היא טענת צה"ל שירי הפגזים לאזור החוף נפסק 9 דקות לפני שנהרגו שבעת בני המשפחה. טענה זו אינה עולה בקנה אחד עם עדויות של ניצולים ושל אנשי רפואה שטיפלו בנפגעים.

 

נוסף לממצאים הללו, מפרסם ה"טיימס" הלונדוני שצה"ל הודה בשיחה עם כתב העיתון שלא כלל במניין הפגזים שני פגזים שנורו מספינות חיל הים בשעת הפגיעה במשפחת רלייה. שני הפגזים הללו פגעו באזור החוף בין 4:24 ל-4:55. דובר צה"ל הכחיש נמרצות את הדיווח: "צר לנו שעיתון כה רציני וחשוב בוחר לפרסם כותרת מעוותת ולא נכונה במקום לדבוק בעובדות שהוצגו להם במפורט עם ראש צוות הבדיקה, האלוף מאיר כליפי. דובר צה"ל שב ומדגיש כי צה"ל לא אחראי לפגיעה במשפחת רלייה".

  

הטיימס הלונדוני גם השיג הקלטת קשר של אנשי האו"ם, המטילה ספק גדול באמינות חקירת צה"ל: "ב-16:33 התחדשה הפגזת הארטילריה של צה"ל לצפון עזה, שני פגזים עד כה. אחד מהם נפל בחוף, מערבית להתנחלות המפונה דוגית. יש מספר פגיעות בקרב אנשים שבילו שם". הקלטת הקשר נקלטה בסורק תדרים בעזה.

 

אחרי שקרא את הדברים שפורסמו בעמודי השער של עיתוני בריטניה, הגיב האלוף מאיר כליפי שערך את החקירה הצה"לית וחזר בשיחה עם ynet על גרסתו לפיה צה"ל לא היה מעורב. "היה איזה מומחה שטען אחרת. אני לא יודע מי זה, אולי כדאי שיעשה חקר דברים בשדרות", אמר גם הוא. כליפי פסל את הטענות המופיעות בתחקירים אחת לאחת, והשיב כי אינן מתיישבות עם התחקיר שערך - התחקיר היחיד שנערך עד כה בנוגע לתקרית.


פורסם לראשונה 17/06/2006 23:27

 

בהכנת הידיעה השתתף חנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
הון פוליטי. התקרית בעזה
צילום: איי אף פי
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
לא הילדים הפלסטינים הם האויב". אולמרט
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
צילום: רויטרס
תוסע חקירה. אבו מאזן
צילום: רויטרס
התוצאות נותרו בעינן. הלווית בני משפחת רלייה
צילום: איי אף פי
מומלצים