שתף קטע נבחר
 

עוד סיבה טובה לשתות יין אדום: לילה טוב

אחרי שמצאו שיין אדום מיטיב עם כלי הדם, עכשיו מתברר שהוא גם עוזר לנו לישון טוב בלילה: חוקרים איטלקים גילו בענבים מהם עשוי היין כמויות גבוהות של ההורמון מלטונין, האחראי על השעון הביולוגי בגוף

מרגישים שפוכים אחרי כוסית יין אדום? זה לא מפתיע. חוקרים באיטליה מצאו כמויות גבוהות של ההורמון מלטונין האחראי על וויסות השעון הביולוגי והשראת שינה. הממצאים מתפרסמים בכתב העת Journal of the Science of Food and Agriculture בגליונו החדש.

 

מלטונין הוא הורמון המיוצר ע"י בלוטת יותרת המוח, והוא נודע כאחראי על השעון הביולוגי בגוף ומחזורי השינה. משך שנים ארוכות הניחו רופאים כי ניתן לטפל באמצעות תחליפים המכילים את ההורמון, בהפרעות שינה שונות.

 

עד לאחרונה מקובלת הייתה ההנחה שההורמון מיוצר על ידי יונקים בלבד, אולם לאחרונה נמצא ההורמון גם בצמחים. במחקר החדש אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת אירטי מרצ'לו במילאנו, נבדקו שמונה סוגי מיצויים משמונה סוגי ענבים ובהם מרלו, קרואטינה, נביולו, קברנייה וקברנייה סוביניון.

 

כל הענבים גודלו באותו איזור בצפון-מזרח איטליה, והיו בשלב הבשלה זהה. החוקרים השתמשו בשתי בדיקות שונות לאיתור רמות המלטונין, ומצאו כמויות שונות של ההורמון. הכמות הגבוהה ביותר של מלטונין נמצאה בענבים מסוג נביולו, קרואטינה ומרלו. החוקרים לא בדקו את רמות המלאונין ביין, אולם ציינו כי האלכוהול שביין עשוי להעלות את רמת המלטונין עוד יותר.

 

צמחים אינם זקוקים לשינה. מה אם כן תפקיד המלטונין אצלם? התשובה לשאלה הזו נותרה עלומה. על פי השערת החוקרים, המלטונין עשוי להגן בפני מחלות צמחים. במאמר נגדי שהתפרסם בכתב עת לכימיה, אמרו מדענים בתגובה למחקר כי ייתכן והחומר שנמצא בענבים אינו המלטונין עצמו אלא חומר הדומה לו בהרכבו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
יין אדום לשינה מתוקה
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים