שתף קטע נבחר

 

בדקנו: התשובה של גוגל לאקסל

Google Spreadsheets אינו הראשון מסוגו ולא יכול באמת להתחרות ב-Excel של מיקרוסופט. עם זאת, מדובר בכלי מהוקצע ושימושי - המיועד למשתמשים חדשים

כלי הגיליונות האלקרוניים היה אחד מיישומי המחץ הראשונים של המחשוב האישי. בתחילה הופיע Lotus 1-2-3 ולאחר מכן Quatro של בורלנד, וכבר למעלה מעשור ש-Excel של מיקרוסופט נהנה מהגמוניה מוחלטת.

 

Google Spreadsheets של גוגל אינו הניסיון הראשון להציע גיליון אלקטרוני מקוון, אבל הוא מעניין במיוחד בגלל החברה שעומדת מאחוריו. חלק מהפרשנים רואים את השירות החדש כמתקפה ישירה על מיקרוסופט. אחדים, אפילו מציגים את גוגל כאחוזת דיבוק וכמי שמנסה "להיכנס במיקרוסופט בכל מחיר".

 

במיקרוסופט הקפידו להתייחס ל-Google Spreadsheets בלגלוג, ולומר שזה צעד תמוה מצד

גוגל להציג מוצר עם תכונות של 1996 בשנת 2006. זה לא מדויק, אם כי לא מופרך לחלוטין.

 

Google Spreadsheets הוא כלי בסיסי מאד ודל בתכונות. מצד שני, הוא מציע את התכונות החשובות ביותר המוכרות למשתמשי הגיליונות האלקטרוניים, בגירסה מקוונת נגישה שעובדת היטב.

 

לא 1996, אבל גם לא 2006

 

עבור משתמשים וותיקים בגיליונות אלקטרוניים, Google Spreadsheets לא מציע הפתעות מיוחדות. המרכיבים הבסיסיים של הממשק ועקרונות השימוש די דומים, למרות שהשליטה בהם קצת שונה.

 

יש אפשרות לנהל עד 20 גיליונות מקבילים במסמך אחד, אם כי גודל הגיליון מוגבל ל-100x20 תאים (לא ממש מגבלה משמעותית ל-90 אחוז מהאנשים). ל-Google Spreadsheets אין תפריטים אלא שלושה סרגלי כלים פשוטים, לעיצוב, מיון ונוסחאות.

 

סרגל העיצוב כולל את התכונות הבסיסיות ביותר: כפתורים לבחירת סוג הפונט, גודלו, צבעו, צבע הרקע והדגשות. תיבת בחירה שכוללת 14 סגנונות. יישור. מחיקה או הכנסה של עמודה או שורה. סרגלי המיון והנוסחאות פשוטים עוד יותר, למרות שמבחר הנוסחאות גדול מאד - דומה מאד לזה של Excel. גם מבנה הנוסחאות

פחות או יותר זהה ל-Excel.

 

כמו ב-Excel, מקש F2 משמש לעריכה. למרבה הצער, לא ניתן להשתמש בו כדי להרכיב נוסחה באופן דינמי (ב-Excel, כידוע, אפשר לנווט אל התא שרוצים לשלב בנוסחה אחרי הלחיצה על F2 ).

 

סרגל קבצים (File) קבוע שמופיע בראש החלון, מוסיף כמו תכונות שימושיות, כמו ייצוא הגיליון לקובץ גיליון בפורמט xls או csv, והפעלה של שמירה אוטומטית. ניתן גם להזמין אנשים לראות את הגיליון או לערוך אותו, באמצעות קישור שמופיע לצד הגיליון.

 

למי ולמה הוא מתאים

 

כמו שאפשר להבין, זהו לא יישום מתוחכם מדי. אבל עבור משתמשים "קלים" של גיליונות אלקטרוניים יש כאן רפרטואר תכונות סביר בהחלט. הרבה אנשים לא צריכים יותר, או למעשה - רוב האנשים, שלא משתמשים כלל בגיליונות אלקטרוניים, ואפילו הם יוכלו להשתלט על הגיליון הזה בקלות יחסית.

 

נוסף על כך, Google Spreadsheets מקנה תחושה של יציבות ועבודה חלקה, שעם כל הכבוד למיקרוסופט - לא היו קיימים ב-Excel 6.0.

 

בכל אופן, חסרות הרבה תכונות חשובות שמשתמשים וותיקים ב-Excel התרגלו אליהן: תרשימים, גבולות, הדבקה מיוחדת, עיצוב מותנה, עורך נוסחאות, מרחק מתצוגה (זום) ועוד ועוד.

  

Google Spreadsheets לא מתאים לבניית גיליונות מורכבים או ארוכים, אבל הוא מציע פתרון סביר למשימות פשוטות כשעל המחשב בו אתם משתמשים לא מותקן גיליון אלקטרוני. הבעיה העיקרית עם הגירסה הנוכחית היא שהיא לא תתאים לקהל היעד העיקרי, של המשתמשים הוותיקים בגיליונות האלקטרוניים - הם ירצו מן הסתם קצת יותר תכונות. אבל השירות הזה מעניק טעם של עוד ונותן תחושה שיש למה לחכות.

 

בעד: פשוט לשימוש, פעולה חלקה, זמין מכל מקום

 

נגד: מעט מדי תכונות

 

השורה התחתונה: גיליון אלקטרוני פשוט וחינמי.

 

ציון:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אקסל. מיקרוסופט לא דייקה אך לא טעתה לחלוטין
מומלצים