סגר ימי על עזה מחשש שהחייל החטוף יוברח
חיל הים הורה על סגר ימי ברצועה ותגבר את כוחותיו, כדי למנוע אפשרות שהחייל החטוף יוברח דרך הים. הפלסטינים מורשים לצאת לדוג בסירות קטנות בלבד המוגבלות במהירותן. במקביל, העביר צה"ל בקשה לכוחות הביטחון המצרים לסגור היטב את ציר פילדלפי
צה"ל הידק את האבטחה סביב רצועת עזה, בעקבות החשש כי חוטפיו של החייל גלעד שליט ינסו להבריחו אל מחוץ לגבולות הרצועה. את האירועים הקשים במוצב ליד כרם שלום תחקור ועדה בראשות האלוף (מיל') גיורא איילנד, ראש המועצה לביטחון לאומי לשעבר, שתגיש את מסקנותיה לרמטכ"ל ולשר הביטחון.
חיל הים הורה כבר הלילה (ב') על סגר ימי ברצועה, תוך עיבוי ספינות הביטחון השוטף בגבול עם הרצועה. כמו כן נאסר על כל שימוש של הפלסטינים בסירות מהירות. הפלסטינים מורשים לצאת לדוג בסירות קטנות בלבד המוגבלות במהירותן.
בחיל הים נערכים לאפשרות שיהיה ניסיון להבריח את החייל החטוף דרך הים והוראות מתאימות הועברו למפקדי הספינות. מדובר בסגר ימי בדומה לסגר שביצע חיל הים בתקופה ביצוע תכנית ההתנתקות, אז המטרה הייתה למנוע פיגועים דרך הים.
במקביל, העביר צה"ל בקשה לכוחות הביטחון המצרים לסגור היטב את ציר פילדלפי בדרום הרצועה מאותן סיבות. פעולות נוספות נעשות לאורך גבול רצועת עזה-מצרים כדי למנוע את הברחתו אל מחוץ לרצועה. "הוצאתו של החייל מחוץ לרצועת עזה עשויה לסבך את העניין ולהפוך אותו למורכב יותר", אמר גורם צבאי ל-ynet. לדבריו, "בשלב זה נעשים נסיונות ברמה המדינית להשיב אותו, זאת במקביל להיערכות של צה"ל לכל פעולה שתידרש. העברתו למקום אחר ומעורבות של גורמים אחרים בהחזקתו אינה רצויה ולכן תפקידנו למנוע את זה".
"נערכים לכל אפשרות"
במקביל צה"ל ממשיך הבוקר לרכז כוחות רבים סביב רצועת עזה בסדר גודל שלא נראה מאז תכנית ההתנתקות. באזור נחל עוז הובלו במשך הלילה טנקים רבים ומשוריניים אחרים. כוחות חי"ר, הנדסה ושיריון החלו לזרום לאזור. "נערכים לכל אפשרות, בטווח הזמן הקצר המיידי והרחוק יותר", הסבירו בצה"ל את ריכוזי הכוחות.
קצין בכיר בצה"ל אמר כי מנסיבות האירוע ניתן לומר בוודאות כי החוליה תיכננה לבצע חטיפת חייל, תוך אישור מהדרגים הבכירים ביותר ברשות הפלסטינית, בקרב אנשי החמאס. "זה לא דבר שמחליטים עליו בלהט הקרב", הבהיר.
בצה"ל גם מעריכים הבוקר כי חוליית המחבלים הכינה מקום מסתור שבו מוחזק החייל ומפעילה מידור כבד על כל פעיליה כדי שלא לחשוף את המקום. בשירות הביטחון הכללי ובאגף המודיעין בצה"ל מנסים לגלות כל רסיס מודיעיני שיוביל למקום הימצאו של החייל.