שתף קטע נבחר

מחקר: נוף לים מקפיץ את מחיר הדירה בעד 48%

מחקר שערך משרד המשפטים בקרב 10 ערים בישראל מראה כי מרכיב הנוף במחיר הדירה הוא משמעותי: בנתניה - תוספת של 26%, בנהריה כ-9% ובתל-אביב עד 48%. נוף מלא לשטחים פתוחים בירושלים מעלה את ערך הדירה בלמעלה מ-6%

מתברר כי הישראלים מוכנים לשלם לא מעט כדי לראות את הים נשקף מהחלון וכי "הנוף הכחול" יכול להעלות את שווי הדירה בשוק בעד 48%.

 

במסגרת מחקר שערך משרד משרד המשפטים, נבחנו 2,811 עסקאות בשוק הדיור בתקופה שבין 1997 עד 2004. המשרד בחן עסקאות מכר דירה בעשר ערים שונות בישראל במטרה לאמוד את משקלו הסגולי של הנוף כמרכיב המחיר הדירה ואלה הממצאים:   

 

נתניה: נוף מלא לים הנשקף מדירת המגורים המצויה בקרבה לים (שורת בתים הראשונה לים), מוסיף לשווייה כ-26% בממוצע לעומת דירה מרוחקת יותר ללא נוף או עם נוף לים חלקי.

 

נהריה: נוף לים, מלא או חלקי, מוסיף לשווייה של הדירה כ-5.7% בממוצע לעומת דירות ללא נוף לים. כמו כן, מסתבר כי דירות הקרובות לים יקרות יותר בממוצע בכ-8.7% מהדירות המרוחקות מהים.

 

בת-ים: נוף לים, מלא או חלקי, הנשקף מדירת מגורים מוסיף לשוויה כ- 5.7% בממוצע לעומת דירות ללא נוף לים.

 

אשדוד: בעיר זו נבדקה השפעתם של שני סוגי הנוף: נוף המשקיף לים ונוף עירוני. מתוצאות המודלים התברר, נוף המשקיף לים הוא דומיננטי ביותר מבין שני סוגי הנופים, אולם שילובו עם נוף עירוני מלא, מעלה את התוספת למחיר הדירה בכ- 5.7% בממוצע.

 

תל אביב: דירות מגורים המצויות בשכונות צפוניות (מעבר לירקון) המשקיפות לים ללא נוף למטרדים סביבתיים (שדה דב, תחנות כוח רידינג, מיכלי גז), יקרות יותר בכ-3% בהשוואה לדירות המשקיפות לים וגם לאחד המטרדים לפחות וגם דירות ללא נוף כלל. נוף מלא לים הנשקף מדירות המגורים המצויות בסמוך לרצועת החוף המרכזית בעיר, מוסיף לשוויין כ-13.5% בממוצע, לעומת דירות בעלות נוף חלקי או ללא נוף כלל.

 

מגדלי יוקרה בתל אביב: במגדלי היוקרה נבדקה השפעתם של שני סוגי הנוף: נוף לים ונוף עירוני. מסתבר, כי דירות עם נוף מלא לים ונוף עירוני, מלא או חלקי, יקרות יותר בכ-47.7% בממוצע בהשוואה לדירות ללא נוף כלל. תוספת לשוויין של הדירות עם נוף חלקי לים או עם נוף עירוני, חלקי או מלא, לעומת דירות ללא נוף, היא "צנועה" יותר ומהווה כ- 17.7% בממוצע.

 

חיפה: דירות מגורים הממוקמות בכרמל המשקיפות לים, יקרות בכ-6.2% בממוצע מדירות ללא נוף לים. בשכונות הנמצאות למרגלות הכרמל (שער העלייה ובת גלים), התברר כי השפעתו של מיקום הדירה ביחס לים דומיננטית: דירות מגורים הממוקמות בשורת בתים ראשונה או שנייה ביחס לים, יקרות יותר בכ- 10.5% בממוצע מאשר הדירות המרוחקות יותר מהים.

 

ירושלים: נוף מלא לשטחים הפתוחים מעלה את ערכה של דירת מגורים בכ-6.3% בממוצע. נוף עירוני מרהיב הנשקף מהדירה מעלה את ערכה בכ-6.4% בממוצע.

 

כרמיאל: דירות מגורים המשקיפות לשטחים הפתוחים ללא שילוב עם נוף עירוני, יקרות בכ- 6.4% בממוצע לעומת דירות עם נוף לשטחים הפתוחים המשולב עם הנוף העירוני.

 

צפת: דירות מגורים הממוקמות בשורת בתים הראשונה ביחס לשטחים הפתוחים, יקרות בכ-10% בממוצע מאשר דירות פנימיות.

 

מעלה-אדומים ("החדשה"): דירות מגורים הממוקמות בשורת בתים הראשונה ביחס לשפת המדבר, יקרות בכ- 12.8% בהשוואה לדירות המרוחקות יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוף לים. מעלה את מחיר הדירה
מומלצים