משפחת החייל החטוף פונה לרשתות הזרות
נועם שליט, אביו של החייל החטוף, פנה באמצעות הרשתות הזרות לגורמים הבינלאומיים שיסייעו לו לקבל מידע על בנו. במקביל קראו ארגוני זכויות אדם לחוטפיו של החייל לנהוג בו על-פי אמנת ז'נבה
נועם שליט, אביו של החייל החטוף, גלעד שליט, פנה היום (ג') לרשתות התקשורת הזרות על מנת שיסייעו במאמצים לשחרור בנו. המשפחה מבקשת לקבל מבנם אות חיים ולדעת מה מצבו הבריאותי.
לבית המשפחה הגיעו בשעות הצהריים צוותי שידור זרים מבריטניה, צרפת וארצות הברית. האב התייצב מול המצלמות ופנה באנגלית לצופים בעולם בבקשה לסייע בקבלת פרטים על מצבו של בנו. האב אמר שהוא רואה בתקשורת הישראלית מימד חשוב, אבל בשלב הזה הוא גם רוצה להעביר מסרים גם בתקשורת הבינלאומית.
"כל הורה רוצה לדעת מה קורה עם הבן שלו. חלפו כמעט שלושה ימים ואנחנו מחכים לשמוע את הבשורה שגלעד בחיים ומה עובר עליו", אמר האב לרשתות הזרות.
האב ביקש מכל אדם שעשוי לסייע בקידום שחרורו של גלעד לעשות זאת. בפנייתו ביקש עוד לקבל מידע על מצבו של בנו, על חומרת פציעתו ובעיקר לקבל ממנו סימן חיים, מעבר לתיאורים ולפרטים שנתנו להם ביום א' מפיו של ראש אכ"א, האלוף אלעזר שטרן, ועל פיהם גלעד "צעד על רגליו אל השבי כאשר הוא פצוע, אך מצבו טוב".
האב הביע הערכה לסיוע שניתן מצד התקשורת הישראלית, אבל בשלב זה הוא מצא לנכון לקדם את הפניה לעולם באמצעות הרשתות הזרות. אילנה לוי זריהן, יו"ר היישוב מצפה הלה וחברת המשפחה, סיפרה כי בשיחות עם השרים שמעון פרס ועמיר פרץ קיבלה המשפחה אינפורמציה אמיתית, שלא מתבססת על השמועות שמופצות בימים האחרונים בתקשורת. "קיימת הערכה כי מצרים עושה בהחלט עבודה טובה וכך גם צרפת, בכל הקשור ליצירת קשרים מול בכירים ברשות הפלסטינית לצורך קידום שיחרורו של גלעד", סיפרה לוי זריהן.
בני המשפחה לא מרבים לצאת מן הבית והם מכונסים יחדיו, חושבים על גלעד ומקווים לבשורה על מצבו. "שלושה ימים זה הרבה זמן עבור הורים לא לקבל פרטים על מצבו של בנם. הדאגה למצב בריאותו, איך הוא מרגיש, מה עובר עליו. האם הוא מקבל אוכל? האם הוא ישן? איך מתייחסים אליו החוטפים? האם הם מתנהגים כבני אדם ושומרים עליו? אנחנו מאמינים בצלם האנושי". סיכמה לוי זריהן את תחושת בני משפחת שליט בסיומו של הערב השלישי להעדרו של בנם.
במקביל, קראו ארגוני זכויות אדם ישראלים ופלסטינים לחוטפי החייל לשמור על חייו. הארגונים, ובהם רופאים לזכויות אדם בישראל, מרכז אל-מיזאן לזכויות האדם בעזה, המוקד להגנת הפרט, האגודה לזכויות האזרח והוועד הציבורי נגד עינויים, קראו לאלו שמחזיקים בחייל הפצוע לציית לאמנת ז'נווה הקובעת את חובת ההגנה על פצועים.
בפרק המוקדש לפצועים וחולים נאמר במפורש באמנה: "כל איום על חייהם, או גילויי אלימות, אסורים לחלוטין. במיוחד אין לרצוח או להוציא להורג, או לענות את הפצוע וכמובן שאין להשאירו ללא טיפול רפואי". בפרק אחר, המוקדש לשבויים, נכתב ששבוי שזקוק לטיפול רפואי מיוחד בבית החולים. בנוסף על שוביו להביא אותו למרכז רפואי שמסוגל לתת את הטיפול.
יעל שגב-איתן מהצלב האדום, סיפרה שהארגון מנסה לפעול בנושא. "פנינו לארגונים שונים, שאני לא יכולה לפרט את שמם, אולם נכון לעכשיו אין לנו שום אינפורמציה. ביקשנו להוות גורם ניטרלי ולבקר את החייל, לתת לחוטפים ציוד רפואי אם צריך וכמובן להעביר מסר להורים מהחייל. דרך הארגונים מהצד הפלסטיני, איתם אנחנו בקשר, קראנו לחוטפים לטפל בגלעד שליט בצורה הומנית, לכבד את כבודו ולנהוג בו על פי כללי המשפט ההומניטרי".