חיל האוויר ביצע גיחה אווירית מעל ארמונו של אסד
רביעיית מטוסי אף-16 של חיל האוויר שיגרה מסר חריף לנשיא הסורי בגיחה אווירית שביצעה לפנות בוקר מעל ארמונו בעיר לדקייה. בישראל מפנים אצבע מאשימה אל ראשי החמאס בדמשק כאחראים לפעולה בכרם שלום, ולעבר סוריה כמי שמעניקה להם חסות. סוריה: ירינו והברחנו את המטוסים. במקביל הועלתה הכוננות בצפון
מסר לאסד: במקביל לפתיחת הפעולה בעזה, ביצעה לפנות בוקר (יום ד') רביעיית מטוסי אף-16 של חיל האוויר גיחה מבצעית מעל ארמון הנשיאות בסוריה, סמוך לעיר לדקייה. דובר צה"ל מסר כי הגיחה בוצעה במסגרת פעילות צה"ל וכי ישראל רואה בהנהגת סוריה נותנת חסות לראשי הטרור ובראשם החמאס.
סוריה מצידה לא מצמצה, ושעה קלה לאחר ההודעה הישראלית על הגיחה דיווחה בעצמה כי המטוסים הישראליים זוהו, ונורתה לעברם אש שכפתה עליהם לשוב כלעומת שבאו.
אזור התקיפה, העיר לדקיה
כבר לאחר חטיפתו של גלעד שליט, ביום ראשון האחרון, הניפו בישראל אצבע מאשימה לעבר ראשי החמאס בדמשק, המקבלים חסות מסוריה תחת שלטונו של אסד. במיוחד ציינו בישראל את שמו של ראש הלשכה המדינית, חאלד משעל, כמי שהורה על ביצוע המתקפה.
מטוסי חיל האוויר חגו מעל ארמון הנשיאות בשעה שאסד שהה בו. צה"ל נקט בצעד בעבר, לפני כשלוש שנים, לאחר הפיגוע במסעדת "מצה" בחיפה. מדובר בצעד סמלי, אולם בעל משמעות רבה, בעיקר נוכח ההצהרות של הימים האחרונים הנשמעות מפני בכירים בישראל על הקשר של חאלד משעל לנעשה בישראל. במקביל העלה צה"ל את הכוננות בגבול הצפון, בעיקר בשל החשש מפני ניסיון של חיזבאללה או גורמים אחרים לנצל את המצב ולהביא להסלמה.
לאחר הערכת מצב שנערכה הערב בפיקוד צפון הוחלט להעלות את הדריכות והעירנות לאורך הגבול. גורמים צבאיים הדגישו כי אין בכוונת צה"ל ליזום כל פעולות התקפיות והיערכותם נובעת משיקול הגנה בלבד.
גורם צבאי אמר ל-ynet כי צה"ל ערוך לכל הסלמה בגבול הצפון ולכל תרחיש שבו יפרו ארגוני הטרור הפועלים משטח לבנון את ריבונות מדינות ישראל. צה"ל, אמר הגורם, רואה בממשלת לבנון את האחראית לריסונם של כלל ארגוני הטרור הפועלים בשטחה ובראשם חיזבאללה ולכל פעילות עויינת משטח לבנון לשטח מדינת ישראל.
"החייל יטופל היטב"
מוקדם יותר היום התייחס סגנו של משעל, מוסא אבו מרזוק, לחטיפת החייל ואמר כי הוא מאמין שחוטפיו של רב"ט גלעד שליט יחזיקו אותו בחיים למטרות מיקוח ושחרור אסירים. בכירי החמאס בדמשק אמנם מתנערים מאחריות ישירה להוראה לחטוֹף, אך לדברי מרזוק "אין ספק שהחייל נמצא בידי אנשים שיגנו עליו ויטפלו בו היטב. המוסריות שלנו והדת שלנו מכתיבות יחס כזה כלפי כל שבוי".
אבו מרזוק הוסיף כי פעולה צבאית של צה"ל ברצועת עזה עלולה לסכן את חייו של החייל החטוף. סגן ראש הלשכה המדינית ציין שמצרים מתווכת בין הצדדים. לדבריו, כמה ממדינות ערב, שאת שמותיהן לא הזכיר, לוחצות על החמאס למצוא פתרון מדיני לסוגיית חטיפת החייל. "אנחנו לא מתנגדים לפתרון מדיני. אבל הדבר נמצא בידיה של ישראל, שצריכה לדון בתנאים שהעבירו להם המצרים לשחרור החייל".
אבו מרזוק, שדיבר ממקום מושבו בדמשק שם נמצא גם ראש הלשכה המדינית חאלד משעל, אמר כי נשיא סוריה, בשאר אסד, אינו מעורב בנושא. עוד אמר כי לא שמע על הדיווח שמשלחת של החמאס, כנראה בראשותו של משעל, תצא לקהיר על-מנת לדון בנושא חטיפת החייל.
וגם בזירה הצפונית הגזרה מתחממת. רק לפני יומיים הודיע בכיר סורי בטקס שהתקיים משני צידי מעבר הגבול בקונייטרה, כי הסורים החליטו להקים את "הוועדות העממיות לשחרור הגולן". הבכיר, שדיבר מן הצד הסורי של הגדר, אמר כי "אנחנו כבר 40 שנה נותנים הזדמנות לדרכים הדיפלומטיות ודבר לא נעשה. אנו מודיעים על הקמת הוועדות העממיות לשחרור הגולן, השחרור ישוחרר רק בדם".