שתף קטע נבחר

 

דירוג הסטודנטים: ב"ש מובילה בפסיכולוגיה

במחקר מקיף שערכה התאחדות הסטודנטים הארצית זכתה האוניברסיטה העברית במקום הראשון בלימודי מדעי המחשב ואוניברסיטת בן גוריון במקום הראשון בפסיכולוגיה. מטרת המחקר: יצירת "תו תקן" לאוניברסיטאות שיסייע לסטודנטים לשפר תנאיהם ולסטודנטים לעתיד לבחור מוסד לימוד

התאחדות הסטודנטים הארצית הציגה אמש (שבת) נתונים ראשוניים מפרוייקט שאפתני שמטרתו ליצור "תו תקן" לפקולטות וחוגי הלימוד השונים באוניברסיטאות והמכללות ברחבי הארץ. אז מי ניצח? אוניברסיטת בן-גוריון זכתה במקום הראשון בדירוג החוגים לפסיכולוגיה עם ציון 79.8 ובדירוג החוגים למדעי המחשב זכתה האוניברסיטה העברית עם ציון 87.

 

ההתאחדות ערכה מחקר מקיף באמצעות מכון סקרים פרטי, במסגרתו דורגו חוגי הלימוד במוסדות האקדמיים השונים לפי שקלול של 56 פרמטרים שונים - ביניהם תוכנית הלימודים, יוקרת המוסד, איכות הקמפוס ועוד.

 

מהנתונים שעובדו עד כה, הכוללים את דירוג החוג לפסיכולוגיה והחוג למדעי המחשב, עולה כי המכללות ממשיכות להתחזק. במיוחד בולטת המגמה בפקולטות למדעי המחשב שם מכללות רבות עוקפות בדירוג את האוניברסיטאות.

 

המכללות מתחזקות

 

הסקר שנערך בחוגים לפסיכולוגיה כלל 1,081 סטודנטים ב-17 חוגים לפסיכולוגיה ולמדעי ההתנהגות. הבאה בתור בדירוג אחרי אוניברסיטת בן גוריון הייתה אוניברסיטת תל אביב עם ציון של 79.1 ובמקום השלישי האוניברסיטה העברית עם ציון של 77.7. בהמשך הדירוג מופיעות אוניברסיטת חיפה (77.3), אוניברסיטת בר-אילן (76.9) ואחריהן המכללות: עמק יזרעאל (76.7), תל אביב-יפו (76.3), נתניה (74.2), עמק הירדן (73.5), המכללה למינהל (73.1), רופין (72.7), האוניברסיטה הפתוחה (70.8), מכללת יהודה ושומרון באריאל (69.8) ומכללת אחווה (66.6).

 

המחקר בחוגים למדעי המחשב כלל מקיף 855 סטודנטים ב-18 חוגים ופקולטות למדעי המחשב. במקום השני דורג הטכניון (86.5) ובמקום השלישי המרכז הבינתחומי בהרצליה שקיבל ציון של 83.9. יתר האוניברסיטאות משתרכות בהמשך הדירוג: בן גוריון (83.1), תל אביב (83), מכללת תל אביב-יפו (82.3), מכללת הדסה (81.39), אוניברסיטת בר-אילן (78.6), המכללה למינהל (78.5), מכללת נתניה (78.2), מכללת תל-חי (78.2), מכללת חולון (77.7), אוניברסיטת חיפה (76.8), מכון לב - מכללה להנדסה טכנולוגית בירושלים (76.6), האוניברסיטה הפתוחה (76), עמק יזרעאל (75.1) ומכללת יהודה ושומרון באריאל (73.2).

 

גם איכות הכריכים נבדקה

 

הדירוג נעשה על בסיס נתונים מהלשכה המרכזית לסטטיטיקה והחוקרים השתמשו בשיטות מחקר מגוונות. הציון הסופי מורכב של כל חוג מורכב מ-56 פרמטרים שונים בתחומי היוקרה (25%), איכות הלימודים (27%), חיי החברה (22%), התנאים בקמפוס (12.5%) והיחס לסטודנטים (12.5%). הציונים למוסדות מתבססים על נתונים שנאספו על ידי עוזרי המחקר של המכון: היחס לסטודנטים, למשל, נבדק באמצעות לקוחות סמויים שהתקשרו למזכירויות החוגים וביקשו עזרה והתנאים הפיזיים בקמפוסים נבדקו על ידי סוקרים שנשלחו עם שאלון מפורט הבודק את הצפיפות בכיתות, את ניקיון השירותים ואפילו את איכות הכריכים בקפיטריות.

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית בישראל, איתי שונשיין, אומר כי הרעיון הוא ליצור תו תקן למוסדות האקדמיים:

"החלטנו להשקיע רבות במחקר זה, משום שהוא מאפשר להתאחדות ולאגודות הסטודנטים לבצע "בדק בית" על התנהלות המוסדות ולשפר את איכות הלימודים, היחס והתנאים שהסטודנטים מקבלים".

 

שונשיין מוסיף כי המחקר המקיף אמור לסייע לסטודנטים לעתיד בבחירת מוסד הלימוד. "המטרה היא ליצור שקיפות מלאה לגבי מה שקורה בתוך המוסדות דבר שיאפשר לסטודנטים ולמועמדים ידע רב לפני בחירתם את המוסד האקדמי".


פורסם לראשונה 01/07/2006 22:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
בן גוריון. ראשונים בפסיכולוגיה
צילום: חיים הורנשטיין
העברית. ראשונה במדעי המחשב
צילום: לע"מ
צילום: אביגיל עוזי
גם הכריכים נבדקו
צילום: אביגיל עוזי
צילום: ויז'ואל/פוטוס
והשירותים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
והיחס במזכירות
מומלצים