שתף קטע נבחר

חיל האוויר הפציץ את לשכת הנייה בעזה

מסוק שיגר טיל שפגע ישירות בלשכתו של ראש הממשלה הפלסטיני והעלה אותה באש. צה"ל: "אנחנו מבהירים להנייה כי הוא אחראי לגורלו של גלעד שליט". הנייה הגיע למשרד המופצץ ואמר: "ישראל מתנהגת כמו בג'ונגל". מוקדם יותר אישר פרץ לפתוח את מעבר קרני למעבר ציוד הומניטרי

איום ישיר על ראש ממשלת החמאס: חיל האוויר תקף הלילה (א') בעיר עזה את לשכתו של ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, וגם לשריפה בבניין בו נמצאת הלשכה. בעקבות התקיפה, נפגש הבוקר ראש הממשלה הפלסטיני, איסמעיל הנייה, עם הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן ודן עימו בהתפתחויות ברצועה. בתום הפגישה פירסם הנייה הודעה בה קרא להתערבות בינלאומית שתעצור את המתקפה הישראלית.

 

 

לפי עדי ראייה פלסטינים, שני טילים פגעו הלילה בצידו הדרומי של הבניין בו נמצאת הלשכה, שהייתה ריקה בגלל השעה המאוחרת. גורמים בבית החולים בעיר אמרו כי אדם אחד נפצע כתוצאה מהתקיפה. 

 

 

בצה"ל אישרו את דבר התקיפה הלילה, והסבירו כי מדובר במסר ברור שנועד לעבור לראש הממשלה הנייה. בהודעת דובר צה"ל לאחר האירוע נכתב: "החמאס הינו ארגון טרור אשר יוזם ומבצע פעילות טרור נגד ישראל, כולל בימים האחרונים. צה"ל רואה בממשלת החמאס אחראית להתקפת הטרור האחרונה ולגורלו של החייל החטוף, רב"ט גלעד שליט".

 

תקיפת היעד הייתה בשעת לילה מאוחרת על מנת שלא לסכן חיי אדם, אך עם זאת להעביר את המסר לבכירי החמאס. הנייה עצמו הגיע למשרדו כדי לאמוד את הנזק שגרמה תקיפת צה"ל למבנה.

 


הנייה מגיע למשרד המופצץ (צילום: איי.אף.פי)

 

לכתבים במקום אמר הנייה: "זו מדיניות של שחצנות המדמה התנהגות בג'ונגל. אבל שום דבר לא ישפיע על הרוח שלנו ועל העמידה האיתנה שלנו. אני קורא לקהילה הבינלאומית להתערב ולעצור את הפעולות האגרסיביות של ישראל".

 

שעה קלה לאחר הפצצת לשכתו של הנייה, תקף חיל האוויר שתי מטרות נוספות בצפון הרצועה. מצה"ל נמסר כי מדובר במבנים של חמאס בהם שהו חמושים שתכננו לבצע פעולות טרור נגד ישראל. "כוחות הביטחון יפעלו כנגד ארגוני הטרור והפעילים בהם, ללא קשר לדרגתם או שיוכם הארגוני, על מנת לאפשר את חזרתו ללא תנאי של שליט ואת הפסקת פעולות הטרור כנגד ישראל", נכתב בהודעת הצבא.

 

 

מקורות פלסטינים מסרו כי אחד היעדים שהותקפו היה בית הספר "אל-אקראם", שבנייתו מומנה על ידי השייח יאסין. היעד השני, לדברי המקורות, היה מפקדה של כוחות ביטחון השייכים לחמאס. במתקפה האחרונה נהרג אדם אחד.

 

במהלך סוף השבוע תקף חיל האוויר מטרות רבות ברצועה, ביניהן משרד הפנים הפלסטיני, משרדים של גדודי חללי אל-אקצה, ומחנות אימונים של החמאס. בנוסף, הופצץ משרדו של של בכיר בהנהגת החמאס, סעיד סיאם, בצפון רצועת עזה, ששימש לדברי צה"ל כמקום מפגש לתכנון והכוונת פעילויות טרור.

 

הבוקר ירו פלסטינים טיל נגד טנקים לעבר כוחות צה"ל, הפועלים בשדה התעופה דהנייה הסמוך לרפיח; לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

 

בתוך כך פרסם הבוקר ה"אובזרוור" הבריטי כי מקורות צבאיים פלסטיניים טענו אמש שקיים הסכם פשרה שיוכל להביא לשחרור של החייל רב-טוראי גלעד שליט. לדברי אותם מקורות, ההסכם יכלול שחרור אסירים בעתיד והפסקה מיידית של התקפות ישראל בעזה. לדברי הפלסטינים, הם מודעים לכך שישראל לא תשחרר אסירים באופן מיידי אולם דורשים התחייבות שמהלך כזה יקרה. בנוסף, מאחר ואין להם ביטחון בהבטחותיה של ישראל, הם דורשים ערבות של צד שלישי דוגמת מצרים.

 

קרני ייפתח למעבר סיוע הומניטרי

 

אמש אישר שר הביטחון, עמיר פרץ, לפתוח לארבעה ימים את מעבר קרני, כדי להכניס מדי יום 150 משאיות לרצועת עזה ובהן ציוד הומניטרי של האו"ם וארגונים בינלאומיים נוספים. כמו כן, צפוי להיפתח מסוף נוסף לצורך הכנסת דלק וסולר בצפון הרצועה.

 

פרץ הנחה את מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יוסף משלב, לעקוב מקרוב אחר התחום ההומניטרי. בישראל לא רוצים להגיע למצב שבו יראו בעולם תמונות קשות של אזרחים ברצועת עזה הרעבים ללחם או זקוקים לתרופות. גורמי צבא וגם גורמים מדיניים יודעים שהמשך המצור על הרצועה, בין אם תצא לפועל פעולה צבאית ובין אם לאו, רק יוסיפו למורכבות המצב.


אוגרים דלק (צילום: איי.אף.פי)

 

סוכנויות האו"ם הביעו בסוף השבוע דאגה נוכח המצב ההומניטרי ההולך ומידרדר בעזה, כאשר כבישים ניזוקו קשות, וכך גם צינורות מים ותחנות ממסר של חשמל. כ-130 אלף פלסטינים בעזה נותרו ללא מים בימים האחרונים ובתחנות הדלק נותר דלק לימים ספורים בלבד. מחוץ לתחנות השתרכו תורים ארוכים של אנשים שהגיעו עם גלוני פלסטיק.

 

גורמים בתוכנית המזון של האו"ם (WFP) מסרו שבשל המצור על עזה, לא יכלו להכניס בימים האחרונים מזון לתוך הרצועה. דובר התוכנית בז'נבה, סימון פלוס, כינס מסיבת עיתונאים ובה הביע חשש מהידרדרות המצב ההומניטרי, זאת משום שהקמח ברצועה ייאזל בתוך ימים ספורים. "בלי חשמל, אי אפשר להשתמש במקררים, מזון ותרופות עלולים להתקלקל ומאפיות אינן יכולות לייצר לחם, שהוא מרכיב בסיסי בתזונה בעזה. משפחות רבות חיות מארוחה אחת ביום".

 

ראש ארגון הסיוע ההומניטרי של האו"ם, יאן אגלנד, הזהיר בסוף השבוע כי "בתוך כמה ימים נהיה עדים למשבר חמור. הם יעמדו בפני תהום אם לא תחודש האספקה". לדבריו, בעקבות הפצצה ישראלית במסגרת מבצע "גשמי קיץ", פגע צה"ל בתחנת כוח המספקת חשמל לכ-40% מתושבי הרצועה. אגלנד כינה את הפצצת תחנת הכוח "הפרה של חוק הומניטרי", שגרמה לדבריו לסבל בלתי הכרחי לאזרחים תמימים. 

 

בעייה קשה נוספת נוצרה במסוף רפיח. גורם ביטחוני רשמי במצרים מסר מסר שיותר מ-4,000 פלסטינים נתקעו ברפיח המצרית ובאל-עריש, מחכים להזדמנות לחזור חזרה לרצועה. לדברי הקצין המצרי, חיירי עוואד, רבים מהפלסטינים שממתינים בגבול הגיעו ממדינות המפרץ, שם הם עובדים במהלך השנה. בדרך כלל, הם חוזרים לחופשת קיץ עם בני משפחותיהם.


פורסם לראשונה 02/07/2006 00:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הנייה הלילה. מסר ברור?
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
המשרד המופגז
צילום: רויטרס
מעבר קרני
צילום: צפריר אביוב
צילום: יואב גלאי
פרץ הורה לפתוח
צילום: יואב גלאי
מומלצים