שתף קטע נבחר

 

לשכת אולמרט: אין הפסקת אש בלי שחרור החייל

"ראש הממשלה דיבר השבוע על נשיכת שפתיים, ולא בכדי", אומרים בלשכתו - ומכינים את דעת הקהל לפעולה ממושכת. פרץ לשגרירים: "מגיע שלב בו גם איש שלום לא מוכן עוד לשאול, מאיפה בדיוק בא הטיל". אבל גם בירושלים יודעים כי זו רק שאלה של זמן, עד שהלחץ הבינלאומי ייתן את אותותיו

"לא תהיה הפסקת אש בלא שחרורו של החייל החטוף", מבהירה היום (ו') לשכת ראש הממשלה אולמרט. "יעדי מבצע 'גשמי קיץ', כפי שנקבעו בקבינט, הם הפסקת ירי הקסאמים ושחרור החייל. לא נלך להפסקת אש כל עוד גלעד שליט לא שב אלינו בריא ושלם".

 

בירושלים סופרים את היום ה-12 מאז חטיפתו של רב"ט שליט, ללא קצה חוט לגורלו. העצבים דרוכים גם לאור מחיר הדמים הנגבה בשטח והמשך ירי הקסאמים בעוד המבצע מתגלגל. אך למרות כל זאת, בקרבתו של אולמרט מבקשים לנהוג באיפוק.

 

"ראש הממשלה דיבר השבוע על נשיכת שפתיים, ולא בכדי", אומרים גורמים מדיניים. "צריך להקשיב היטב לראשי מערכת הביטחון - אם לראש השב"כ, שהזהיר בישיבת הממשלה שהמבצע עלול להימשך שבועות ואף חודשים, ואם למפקדי צה"ל כמו מח"ט גבעתי, שאמר שהמבצע לא ייגמר בבום-טראח".

 

בינתיים במשרד החוץ נערכים להדוף את מאמצי הליגה הערבית להשיג גינוי בינלאומי לישראל, בעקבות המבצע ברצועה ומעצר בכירי החמאס בגדה. גורמים בכירים במשרד אומרים כי לפי שעה, ה"מטריה" הבינלאומית - שמאפשרת לישראל לפעול כאקט של הגנה עצמית - לא הוסרה. אלא שייתכן כי דבריה של נציבת יחסי החוץ באיחוד האירופי הם הסנונית המבשרת את בוא הלחץ הבינלאומי.

 

הנציבה, בניטה פררו-ולדנר, קראה לעצור את מבצע "גשמי קיץ" בטרם תיווצר פגיעה אנושה במרקם חייהם של התושבים בעזה. גם שבדיה, נורבגיה ואפילו טורקיה אינן מסתירות את מורת רוחן מצעדי ישראל, בעיקר ממעצר בכירי החמאס. לפיכך, בירושלים יודעים היטב כי חרף ההצרות על מבצע שאינו מוגבל בזמן ובמרחב, בכל זאת נקצב זמנו מראש.

 

אר-פי-ג'י ביד אחת, ילד בשנייה

 

לא רק במשרד החוץ נערכים לבלום ביקורת בינלאומית. בצהריים גויס למערכה שר הביטחון, עמיר פרץ, שנועד בבית מפלגת העבודה בתל-אביב עם כ-40 שגרירים זרים. "אולי העובדה שאני איש שלום נותנת תוקף מוסרי יותר למבצע של צה"ל", אמר להם. "עשינו הכל כדי לא להגיע לעימות צבאי. אני לא מאמין שמישהו מכם היה מסכים שבמדינתו יפלו קסאמים על אזרחים ועל ביתו של שר הביטחון. יש שלב שבו כל אזרח ישראלי - וגם אני כשר ביטחון - לא מוכן לשאול מה הכתובת ממנה יצא הטיל". פרץ הטיל את האחריות לפתחה של תנועת החמאס וממשלתה: "יש רגע שיש אחריות למי שקורא לעצמו ממשלה. הגענו למצב שירי טילים הוא בלתי נסבל", הבהיר. 

 

פרץ שיתף את השגרירים בסיפור לו נחשף הבוקר מפי אחד הלוחמים בעזה: "נדהמתי לשמוע שהמחבלים שמבקשים לפגוע בהם באים עם אר-פי-ג'י ביד אחת וילד ביד השנייה. 'לא ירינו כי חששנו לפגוע בילד', סיפר לו החייל. אמרתי שאני גאה בהם. התוקף המוסרי שלנו כצבא גדל בעקבות אירוע כזה. שום צבא לא היה נוהג כך. זה מאפשר לנו לבוא לקהילה הבינלאומית ולקבל תמיכה וגיבוי".

 

הרוח שמשדרת לשכת ראש הממשלה - שאין להיכנע לתכתיבים אשר יתבעו את הפסקת המבצע - שורה על כל 25 השרים. אף

לא אחד מהם קרא עד היום לקצוב את זמן המבצע בטרם התבוססות בבוץ העזתי. "ישנם שני יעדים למבצע ושניהם חשובים באותה מידה: הפסקת ירי הקסאמים, לאחר האיפוק המתמשך שהפגינה ישראל למרות שהטרור הפלסטיני מכוון לעבר אזרחים - והחזרת שליט הביתה. אין לדבר על הפסקת הפעילות בעזה לפני שמטרות אלו הושגו", הבהיר היום אחד השרים.

 

שר המשפטים חיים רמון ציין שהחלטות ממשלת ישראל והקבינט הן להיכנס לעזה לזמן קצר וקצוב. "אנחנו ניכנס ונצא, איננו מעוניינים להישאר שם. אם שוב יתחדש הירי - ניכנס שוב, זאת האסטרטגיה. אינני מתכוון לספק לאויב את השעה המדויקת וכמה זמן בדיוק נשהה שם. אלה עניינים מבצעיים טקטיים", אמר רמון ל-ynet. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לנשוך שפתיים: אולמרט
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
תוקף מוסרי כאיש שלום: פרץ
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
הלחץ בדרך? לוויה בעזה
צילום: רויטרס
מומלצים