האם הורדות המוזיקה הורגות את פורמט האלבום?
ארה"ב: ירידה במכירות אלבומים, זינוק בהורדות חוקיות, על פי מחקר חדש של חברת Nielsen SoundScan. על אף הפיראטיות, מכירות האלבומים, הסינגלים והקליפים, באינטרנט ובחנויות, עלו ב-23 אחוזים בהשוואה ל-2005
מכירות האלבומים בארצות הברית ירדו ב-4.2 אחוזים במחצית הראשונה של השנה, בעוד ההכנסות מהורדות מוזיקה חוקיות זינקו ב-77 אחוזים, על פי נתוני חברת Nielsen SoundScan.
מכירות אלבומי המוזיקה בפורמטים השונים - תקליטורים, קבצים להורדה, קלטות ואחרים - הסתכמו ב-270 מיליון יחידות בין ינואר ליוני, בהשוואה ל-286.2 מיליון יחידות בתקופה המקבילה בשנה שעברה. הירידה מיוחסת בחלקה למחסור בלהיטים גדולים בהשוואה למחצית הראשונה של 2005.
בעוד התקליטור נשאר הפורמט הפופולרי ביותר למוזיקה, על אף הירידה, חובבי מוזיקה קונים שירים ברשת בקצב גובר. כמעט 281 מיליון סינגלים דיגיטליים נרכשו בחצי הראשון של השנה, בהשווה ל-158.8 מיליון בתקופה זו אשתקד. 14 מיליון הורדות נרשמו לאלבומים שלמים דרך הרשת, לעומת 6.5 מיליון בחצי הראשון של 2005. עם זאת, השירים הבודדים היוו את חלק הארי מבין השירים
הזינוק במכירות ברשת הוא שילוב של ברכה וקללה עבור חברות המוזיקה. אמנם, מכירות אלה פוגעות בהכנסות מאלבומים המצליחים, שכן חובבי המוזיקה נוטים לרכוש מתוך האלבום רק את השירים המוצאים חן בעיניהם, ומשלמים פחות מכפי שהיו משלמים עבור האלבום השלם. עם זאת, האינטרנט מהווה עבור החברות ערוץ הכנסות חדש וצומח, ועם הזמן מתברר להם שאפשר לצמצם דרמטית את הפיראטיות.
על אף הפיראטיות, מכירות האלבומים, הסינגלים והקליפים, באינטרנט ובחנויות, הסתכמו ב-564 מיליון יחידות, עליה של 23 אחוזים בהשוואה ל-2005.