שתף קטע נבחר
 

מומחים: לבצע אק"ג לכל התינוקות עד גיל חודש

הבדיקה עשויה לגלות הפרעת קצב הגורמת למוות בעריסה. ההערכה: אבחון מוקדם של ההפרעה וטיפול תרופתי עשויים למנוע מותם של עשרות תינוקות בשנה

בדיקת אק"ג בחודש הראשון לחיים עשויה לאתר הפרעות קצב לב מסכנות חיים, חלקן גורמות למוות בעריסה, כך אומרים מומחים במאמר מיוחד שפורסם בכתב העת האירופאי לקרדיולוגיה. המומחים ממליצים להפוך את הבדיקה לשגרתית לכל הילודים ברחבי העולם.

 

הפרעת קצב הלב המדוברת נקראת "תסמונת הארכת מקטע QT". ההפרעה גורמת לשיבוש בהולכה החשמלית בלב, וללא טיפול מוקדם – למוות. חלק ממקרי מוות אלה מסווגים כ"מוות בעריסה".

 

על פי מחקר שכלל 45 אלף ילודים נמצאה הפרעת הקצב אצל אחד מכל אלף תינוקות. ביותר מ-50 אחוז מהתינוקות אצלם נמצאה הבעיה, נמצא מוטציה גנטית שאחראית להפרעת הקצב.

 

בדיקת האק"ג אורכת כדקה, עלותה הכספית נמוכה, והיא חסרת כל סיכונים או תופעות לוואי לתינוקות. החוקרים מסבירים כי טיפול מוקדם בתסמונת באמצעות תרופות מסוג "חסמי ביטא" או בטיפול בעצב האחראי על קצב הלב. על פי הערכות המומחים, ניתן למנוע יותר מ-13 אחוז ממקרי המוות בתסמונת, באמצעות בדיקת האק"ג והטיפול המוקדם.

 

"להורים יש את הזכות לדעת על התסמונת הזו", ציינו חוקרי אוניברסיטת פאביה האיטלקית במאמרם, "המדובר בהפרעה קטלנית, שיש לה אבחון מוקדם באמצעות בדיקת אק"ג פשוטה, וטיפולים יעילים שמצילים חיים". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אק"ג. בחודש הראשון לחיים
צילום: איי אף פי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים