שתף קטע נבחר

 

כך תבדקו את מהירות האינטרנט שלכם

האם חיבור האינטרנט שלכם תקין? האם הקצבים שאתם מקבלים סבירים? האם מהירות הגלישה שלכם תואמת לחבילה עליה אתם משלמים? סדרת בדיקות פשוטה תעזור לכם לדעת

בעידן האינטרנט המהיר קיבלה המילה "מהיר" משמעויות חדשות. האמת המרה שכולנו כבר יודעים: חיבור האינטרנט אף פעם איננו מהיר כפי שהיינו רוצים.

 

מצד שני, יש הבדל בין חיבור שאיננו מהיר מספיק לבין חיבור שאיננו תומך במהירות עליה אתם משלמים. לדוגמה, סיפור שהגיע לאחרונה למערכת ערוץ המחשבים: גולש ששדרג את החיבור שלו לקצב של 2.5 מגהביט, ראה שאין שיפור במהירות. הוא בדק וגילה שספק התשתית מעניק לו קצב תקשורת של 750Kbps בלבד.

 

מקרים כאלה אינם שכיחים, אבל הם קיימים. במקרים אחרים, בעיה אצל ספק האינטרנט, בציוד התקשורת המקומי או במחשב, עלולה לפגוע בביצועי החיבור שלכם בלי שתדעו על כך. האם זה המצב אצלכם? אם יש לכם את הזמן והסבלנות, תוכלו לבצע בדיקת עומק לחיבור האינטרנט שלכם כדי לזהות האם ואילו בעיות קיימות בו וכדי לשפר את ביצועיו. במדריך הקצר שלפניכם, נסביר כיצד לבדוק במאמץ מינימלי האם ביצועי החיבור שלכם תקינים.

  

בדיקת מהירות מול הספק

 

ספקי האינטרנט מציעים היום באתרים שלהם שיטה פשוטה לבדוק את תקינות החיבור: עמוד שמאפשר לכם להוריד קובץ גדול כדי לבדוק את קצב ה-Download, ולהעלות קובץ כזה כדי לבדוק את מהירות ה-Upload.

 

היכנסו לעמוד המתאים אצל ספק האינטרנט שלכם ובצעו את הבדיקה לפי ההוראות.

 

 

את הקצבים שיתקבלו תוכלו לראות בחלון הורדת/העלאת הקובץ של הדפדפן. ככלל, הנתון שתקבלו יהיו ביחידות של קילובייט (KB) וכדי להתאים למהירות החיבור שלכם ביחידות של מגהביט/קילוביט עליכם להכפיל ב-8. למשל, חיבור 1.5Mb/92Kb צריך לתת פחות או יותר קצבים של 185KB/12KB לשנייה.

 

אם הנתונים אינם תקינים, פנו לספק האינטרנט שלכם ובקשו לקיים שיחת וועידה עם אנשי תמיכה שלו ושל ספק התשתית (בזק/כבלים).

  

בדיקת מהירות הגלישה

 

מהירות הגלישה בפועל מושפעת מעוד גורמים מלבד תקינות התשתית, שהיא בעצם הדבר העיקרי שבדקנו קודם.

 

כדי לבדוק את מהירות החיבור שלכם לחו"ל תוכלו להשתמש באחד מהשירותים המקוונים הרבים הקיימים לצורך זה. מומלץ במיוחד שירות MySpeed של חברת VisualWare. השימוש פשוט מאד: הקליקו על הכפתור "Click to start MySpeed".

 

הנתון שתקבלו יהיה ביחידות של קילוביט/מגהביט לשנייה, ואמור להיות נמוך עד 20-30 אחוזים ממהירות החיבור שלכם. למשל, אם אתם מחוברים במהירות של 1.5 מגהביט, תוצאה של כ-1.2 מגהביט תהיה סבירה.

 

הקלקה על הלשונית Advanced מצד שמאל תציג לכם נתונים נוספים, כמו זמני ה"Ping" שלכם לחו"ל. נתון סביר צריך להיות בין 100ms ל-200ms. אם הנתון שאתם מקבלים גדול משמעותית סביר להניח שיש בעיה בתקשורת של הספק שלכם לחו"ל.

 

על מהירות הגלישה בישראל אין שירות מקוון שייתן לכם נתון מדוייק. אבל

השירות YourSpeed ייתן לכם אינדיקציה טובה אם הקבצים שאתם מקבלים לאתרים שונים בארץ ובעולם דומה למה שמקבלים שאר הגולשים בישראל.

 

זהו לא שירות ידידותי במיוחד, והוא עלול להבהיל אתכם קצת בהתחלה, אבל אחרי שתקראו את ההסברים הכל יראה פשוט יותר, הכנסו לכאן.

  

לביצוע בדיקה מהירה היכנסו לאתר והקליקו על QuickStart. כדי לבצע בדיקה מדוייקת יותר, הקליקו קודם על Options.

 

כברירת מחדל, הבדיקה מתבצעת על 100 האתרים הפופולריים ביותר בעולם. כדאי לסמן את תיבת הבחירה שמתאימה לארץ שאתם רוצים לבדוק, במקרה זה "Israel". הבדיקה תתבצע מול 60 אתרים ישראליים פופולריים, והתוצאות יוצגו תוך השוואה למה שקיבלו גולשים אחרים מישראל.

  

אם הנתונים שאתם מקבלים נראים לא תקינים, מומלץ לפנות למדריך המפורט

 שפירסמנו בנושא או לספק האינטרנט שלכם.

  

הבעיה עדיין לא נפתרה? אתם מוזמנים להיכנס לפורום התמיכה הטכנית שלנו ולשאול שם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משמעויות חדשות למילה "מהיר"
מומלצים