לחצו על המתלוננת נגד מרדכי לחזור בה, ולא יואשמו
בספטמבר 2004 כתבה אחת המתלוננות נגד יצחק מרדכי לבית המשפט העליון כי היא חוזרת בה מתלונתה. כחודשיים לאחר מכן קבע בית המשפט כי המכתב אינו מהווה הבעת חרטה, ובמקביל דרשו השופטים לבדוק האם הופעל לחץ על המתלוננת לשנות את דעתה. כעת סגרה הפרקליטות את התיק נגד החשודים בשיבוש הליכי משפט
שנה וחצי לאחר שבית המשפט העליון קבע כי על אף שאחת המתלוננות נגד יצחק מרדכי חזרה בה מטענותיה - אין הוא יכול לערער שנית על פסק דינו, החליטה היום (א') הפרקליטות לסגור את התיק נגד הארבעה שנחשדו בשיבוש הליכי משפט, כאשר לחצו עליה לשנות את דעתה.
בנובמבר 2004 דחה בית המשפט העליון את בקשתו של השר לשעבר מרדכי לערער בשנית על הרשעתו בביצוע מעשים מגונים בכוח בפעילה הפוליטית נ'. השופטים קבעו כי במכתב שכתבה נ' בספטמבר 2002 ובו ציינה כי "במחשבה לאחור, המפגש בביתו של מרדכי היה ידידותי ולא מעבר לכך", לא היה בגדר הבעת חרטה או הסתייגות מעדותה.
השופטים ביקשו אז לפתוח בחקירה כדי לברר "האם בהליכים שליוו את בקשתה של המתלוננות נעשה ניסיון להביא לשינוי תוצאתו של הליך משפטי על-ידי אילתורה של ראייה, בבחינת יש מאין".
הם דרשו שחומר החקירה יועבר במלואו ליועץ המשפטי לממשלה כדי לבחון אם מישהו מהמעורבים בפרשה ביצע עבירות.
מחומר הראיות שעמד בפני הפרקליטות עולה כי לאחר מתן העדות במשפטו של מרדכי, ובעיקר לאחר הרשעתו, היו
המתלוננת ובעלה שרויים במצוקה נפשית ורגשית שנבעה בין היתר מלחצים סביבתיים, משפחתיים וחברתיים. מחומר הראיות עלה גם כי מצבה הנפשי של המתלוננת נ' היה המניע העיקרי לרצונה לפעול כדי לסייע למרדכי בהמשך ההליך השיפוטי.
הפרקליטות קבעה כי למרות שהתמונה העולה מתיק זה אינה מחמיאה, בלשון המעטה, לארבעת החשודים, עורך הדין יוסי ארנון, הרצל לוי, סמי חיים וראובן סלמן, ושמוטב אם היו נמנעים ממעורבות בהתלבטויותיה ונפתולי נפשה של המתלוננת -התנהלותם אינה מספיקה לכשעצמה לשמש כבסיס להאשמה בפלילים. בכך נראה כי באה לקיצה פרשת מרדכי, על כל הנפשות הפועלות בה.