תמיר: הקיצוץ למלחמה - קטסטרופה חינוכית
"אין לי ממה לקצץ", אומרת שרת החינוך ל-ynet, אבל מרגיעה: שנת הלימודים תיפתח כסדרה. האוצר, שמתכנן הפחתה של 300 מיליון שקלים מתקציבה: זו שעת חירום
"קטסטרופה חינוכית" - זה מה שיקרה, לדברי שרת החינוך יולי תמיר, אם יממש משרד האוצר את החלטתו לקצץ 300 מיליון שקלים מתקציב משרדה.
אמש (יום ה' ) נערך דיון במשרד האוצר בין שרת החינוך תמיר לשר האוצר אברהם הירשזון. השר הודיע כי במסגרת הקיצוץ התקציבי בכל משרדי הממשלה, כתוצאה מהמלחמה המתמשכת, יקוצץ גם תקציב משרד החינוך בכתשעה אחוזים. הקיצוץ יורגש היטב כבר בשנה הקרובה בתקציבי מוזיאון יד ושם, במתנ"סים, בתנועות הנוער, באכסניות הנוער ובחברה להגנת הטבע.
קיצוץ במערכת החינוך עצמה אינו אפשרי מבחינתה של השרה, פרופ' תמיר. "אני לא יכולה לפטר מורים ואין לי שעות במערכת לקצץ מהן", היא אומרת בשיחה עם ynet. "הדבר היחיד שנותר לעשות הוא קיצוץ של 30 אחוז מכלל הפעילויות הנילוות. משמעות הדבר היא פגיעה אנושה בארגונים חברתיים שתורמים רבות, במיוחד בתקופת המלחמה".
בנוסף, דורשת השרה כי תקציב משרדה יופרד מהקיצוצים במשרדים האחרים ולא ייפגע בעקבות המלחמה. כמו כן, היא דורשת 500 מיליון שקלים תוספת מהאוצר עבור שיקומם של ילדי קו העימות בצפון הארץ ובעוטף עזה. "אם לא יתנו את הכסף לילדים בצפון - יתרחש אסון מבחינה חינוכית. זוהי מחויבות מוסרית של המדינה כלפי הילדים לקבל תמיכה. האבסורד הוא שלפני המלחמה הממשלה דנה בטיפול הליקוי בילדי המפונים ובעלות הכלכלית של שיקומם של אותם הנזקים הנובעים מאי טיפולם, וכעת ביום הדין מסתבר שלא עושים שום דבר".
עם זאת, מודיעה תמיר כי אף שתיאבק בקיצוץ הצפוי, אין בכוונתה לשבש את פתיחת הלימודים. "נעשה הכל כדי ששנת הלימודים תיפתח, אין לי כוונה לעשות מניפולציה על גב הילדים", היא מבהירה.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי "חל קיצוץ של שישה אחוזים בכל משרדי הממשלה כדי לתת מענה מיידי למשרד הביטחון בעבור הוצאות לחימה. אנו בשעת חירום, וגם הרשויות המקומיות והרווחה נותנות את חלקן. שלושה אחוזים נוספים מהתקציב ניתנים כעתודה למשרד הביטחון מאחר ואנו בשעת חירום, ויש לתת מענה מיידי. ממשלת ישראל נערכת ל'יום שאחרי' בכל התחומים. לתושבי הצפון נותנים פתרונות במישור אחר שלא קשור לקיצוץ התקציבי".