שתף קטע נבחר

 

ממשלת לבנון קיבלה את החלטת מועצת הביטחון

בדיון שהתקיים הערב, קיבלה ממשלת לבנון פה אחד את החלטת מועצת הביטחון 1701 להפסקת אש. ראש הממשלה, פואד סניורה: "ההחלטה התקבלה פה אחד, עם כמה הסתייגויות". ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שוחח עם הנשיא בוש והודה לו על הסיוע האמריקני בשמירת האינטרסים של ישראל

ממשלת לבנון אישרה הערב (שבת) את החלטת מועצת הביטחון 1701 להפסקת אש ולהפסקת פעולות האיבה במדינה. ראש הממשלה, פואד סניורה, אמר ש"ההחלטה התקבלה פה אחד, עם כמה הסתייגויות".

 

סניורה אמר מוקדם יותר שהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם משרתת את האינטרסים של ארצו, "ההחלטה מוכיחה שכל העולם ניצב לצד לבנון". סניורה שיבח את חיזבאללה, "עמידת לוחמי ההתנגדות בשטח היתה חשובה, כמו גם עמידתם ואחדותם של האזרחים. ההחלטה היא ניצחון לדיפלומטיה הלבנונית, ביחס לטיוטה הקודמת שהוצגה לפנינו לפני ההחלטה הזו". לדברי סניורה, הקבינט הלבנוני יתכנס ביום ראשון כדי לדון בביצוע האופרטיבי של ההחלטה.

 

 

שר בממשלה הלבנונית המכהן מטעם חיזבאללה, מוחמד פניש, אמר כי הוא ושר נוסף מטעם הארגון הסתייגו מההסכם. לדבריו, "התנגדנו בעיקר לחלק בהחלטה שמנקה את ישראל מאחריות לפשעים שביצעה, ומאשים את חיזבאללה במלחמה".

 

שר ההסברה, ראזי אל-ערידי, אמר במסיבת עיתונאים בביירות כי "אין מחלוקת פוליטית בלבנון. המנהיגות האמיצה והחכמה של לבנון החליטה החלטה אמיצה. עברנו את המבחן הקשה הזה. למרות התוקפנות הישראלית, נעבור את השלב הזה בהצלחה. המאבק הדיפלומטי חשוב כמו המאבק הצבאי ואנו זכינו בו, אבל במחיר גבוה. הם משתמשים בכל מכונת המלחמה שלהם בעזרת ארה"ב. אבל ניצחנו בחלקו הגדול של הקרב הדיפלומטי".

 

גם מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, קיבל מוקדם יותר את החלטת מועצת הביטחון "במצב בו יגיעו ללוח זמנים על הפסקת פעולות האיבה, חיזבאללה ידבוק בה ללא היסוס. אני מדגיש שההתנגדות היא תגובה ולכן אם הפעולות הציוניות ייפסקו - אנו נפסיק גם את פעולותינו".

 

אולמרט שוחח עם בוש

 

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שוחח מאז קבלת ההחלטה אתמול עם שורה של מנהיגי מדינות ברחבי העולם. בין היתר, שוחח אולמרט עם מזכ"ל האו"ם, נשיא ארצות הברית, עם נשיא רוסיה וראש ממשלת איטליה. את השיחה הראשונה קיים אולמרט עם הנשיא האמריקני, בוש. בשיחתו, הודה לו אולמרט על הסיוע של ארה"ב בשמירת האינטרסים של ישראל במועצת הביטחון, והדגיש כי התבטאויותיו של בוש חיזקו את ישראל.

 

הנשיא בוש, מצידו, שיבח את אולמרט על עמדתו הנחושה, ואף הוסיף ואמר כי הוא "שמח שיש לו שותף כזה". בהמשך, שלח הנשיא האמריקני את תנחומיו למשפחות ההרוגים הישראלים, ושוחח עם אולמרט גם על הנושא האיראני.מעט מאוחר יותר, שוחח ראש הממשלה גם עם מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, שעדכן אותו בהחלטת מועצת הביטחון, ועם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

  

את השיחה האחרונה ניהל אולמרט עם ראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, שהבטיח כי לאחר שישראל ולבנון יאשרו את החלטת מועצת הביטחון, תשלח איטליה חיילים לדרום לבנון. תת מזכיר ההגנה האיטלקי, לורנצו פורסיירי, אמר שאיטליה הסכימה לשלוח בין 2,000 ל-3,000 חיילים לכוח הבינלאומי שיתפרס בלבנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ראש הממשלה, סניורה
צילום: איי פי
מועצת הביטחון
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
שגרירח ישראל וארה"ב באו"ם
צילום: רויטרס
מומלצים